Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De som faller

«Spenning, mediekritikk og samfunnssatire går hånd i hånd i en av de mest velskrevne og forfriskende kriminalromanene jeg har lest på lang tid. (...) Krim, ja, men også noe mer enn en whodunnit. 'De som faller' er en bemerkelsesverdig og leseverdig roman for den kresne krimleser.»

Tom Egeland, VG

De som faller er en intens spenningsroman av den prisbelønte forfatteren Noah Hawley, som også er skaperen av tv-serien Fargo.

Etter en flystyrt svømmer kunstneren Scott Burroughs hele natten med en fire år gammel gutt på ryggen for å redde dem i land. Er han virkelig den helten han blir hyllet som? Hva skjedde egentlig med flighten som tok av fra Martha’s Vinyard? Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

En tåkete sensommerkveld får den lokale kunstneren Scott Burroughs tilbud om å få sitte på i privatflyet til den ekstremt velstående Bateman-familien fra Martha's Vineyard til New York, i stedet for å ta bussen. Han sparer gjerne både litt tid og penger og bestemmer seg for å bli med. I de uvante omgivelsene suger han til seg inntrykk og danner seg oppfatninger om både mannskapet om de andre passasjerene. Seksten minutter senere skjer det katastrofale; flyet styrter i havet.

Scott kommer til seg selv, omgitt av flytende vrakrester. Så hører han en skremmende lyd - lyden av sår gråt. Like ved ham klamrer fire år gamle JJ seg til noe vrakgods. Uten å vite det er han nå eneste arving til en enorm formue og et stort mediekonsern. De to er de eneste overlevende. Med den lille gutten på ryggen svømmer Scott hele natten mot land. Han blir umiddelbart hyllet som en helt, men politiet har sine mistanker. Er han virkelig den helten han blir framstilt som? Og hva med de fattige slektningene som skal ta seg av JJ, er de mest opptatt av guttens ve og vel eller av pengene?

Hva skjedde?
Hva skjedde egentlig med flighten som tok av fra Martha's Vinyard, var det et uhell, eller var det sabotasje? I jakten på sannheten blir vi kjent med alle som var på flyet. Midt oppe i det hele utvikler kunstneren og den unge gutten en fin og vár relasjon. Romanen reiser spørsmål om mot og menneskets natur og de usynlige båndene som kan knytte oss mennesker sammen. Samtidig spinner historien ut av kontroll i mediene, fylt av spekulasjoner.

De som faller er en intens spenningsroman av den prisbelønte forfatteren Noah Hawley, som også er skaperen av tv-serien Fargo. Tildelt Edgar Award 2017 for beste roman!

 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
398
ISBN
9788205492998
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Before the fall
Format
21 x 14 cm
Nr
8099790

Om forfatteren

NOAH HAWLEY er forfatter, manusforfatter og produsent. Han har vunnet en Emmy, Golden Globe og en rekke andre priser. Han har til nå publisert fire romaner og skrevet manuset for spillefilmen Lies and Alibis. Han har skrevet og produsert ABCs My Generation, The Unusuals og Bones. Nå arbeider han som produsent og skribent for tv-serien Fargo.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Spenning, mediekritikk og samfunnssatire går hånd i hånd i en av de mest velskrevne og forfriskende kriminalromanene jeg har lest på lang tid. (...) Krim, ja, men også noe mer enn en whodunnit. 'De som faller' er en bemerkelsesverdig og leseverdig roman for den kresne krimleser.»

Tom Egeland, VG

«Mesterlig.»

Harald Birkevold, Stavanger Aftenblad

«Vakker spenning.»

Eva Myklebust, Fædrelandsvennen

«Imponerende.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Denne romanen er ingen vanlig, blodig krimgåte der detektiven er hovedpersonen. Vi blir kjent med alle passasjerene ombord, i en spennende og godt fortalt fortelling om mennesker. Anbefales!»

Anne Ekornholmen, Hamar Arbeiderblad

«De som faller er uhyre velskrevet og intelligent litteratur.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Kunders vurdering

M
Martin – 16.09.2020

– Etter gode anmeldelser var dette virkelig en negativ overraskelse. Plottet er ikke ueffent, men historien stopper irriterende nok opp i lange sekvenser med irrelevante og ganske så håpløse refleksjoner. En viss mediekritikk er det ja, men etter mitt syn svært langt fra "imponerende" og "mesterlig".

G
Gry Charlotte Hansen – 21.07.2020

– Falt ikke i smak

M
May Helen Findahl – 04.02.2020

– En tungt lesende og dårlig bok. Jeg har lest mange bøker gjennom bokklubben, men denne var elendig.

E
Elin – 05.03.2019

– Forutsigbar handling. Dårlig bok

S
Susanne Rødseth – 24.10.2018

– Begynnelsen var skikkelig bra, men så mistet forfatteren grepet og resten av historien var på det jevne. Langtekkelig til å være en krim.

B
Bodil – 06.10.2017

– Denne boka hadde jeg nok for høye forventninger til. Noe var bra, men for meg var mye for kjedelig framstillt.

G
Gry Staangstad – 11.09.2017

– De som faller

A
Astri Riiber – 31.08.2017

– En litt annerledes spenningsbok enn hva jeg tidligere har lest. Men fengslende fra 1.til siste side. Anbefales!

K
Kirsti Hammer – 01.08.2017

– Herlig plott, men noe urealistiske begivenheter. Litt overdreven.

L
Lars Hjerpseth – 03.07.2017

– Styr unna. Skal ikke røpe noe av plottet, men, nei...

U
Unni Eigeland – 20.05.2017

– Stor leseopplevelse! Denne boka har alt

Oppdag mer

Bøker som ligner på De som faller:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kokong
249,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
249,- 399,-
 
Rovhjerte
99,-

Rovhjerte

Ulrika Rolfsdotter
Paperback 
99,- 199,-
 
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv