– Som andre bøker av Dan Brown blir boken mer og mer fengende etter hvert og umulig å slutte å høre.
Den digitale festning
NSAs uovervinnelige supercomputer TRANSLTR stilles overfor en mystisk kode den ikke klarer å knekke. Sjefskryptograf Susan Fletcher blir tilkalt. Det hun avdekker, sender sjokkbølger gjennom maktens korridorer. Les mer
Den digitale festning er rystende aktuell og spekket med etterretningshemmeligheter. Den bringer leseren dypt inn i den mektigste sikkerhetsorganisasjonen i verden - National Security Agency (NSA). NSA har operert med milliardbudsjetter og har vært ultrahemmelig og ukjent for de fleste før Dan Brown skrev om organisasjonen i denne boken.
Medlemsvurdering:
Personlig synes jeg dette er den beste boken til Dan Brown, og jeg er sterkt uenig i all kritikken som er rettet mot den. Jeg har lest både "Da Vinci-koden" og "Engler og demoner", men bare "Den digitale festning" gav meg den gløden og følelsen av å identifisere meg med hovedpersonene på en slik måte at det er nesten umulig å legge fra seg boken. Da jeg først så at det var en 500-siders bok, tenkte jeg: "oj, denne kommer jeg til å bruke lang tid på", men da jeg først begynte å lese, klarte jeg ikke å legge den fra meg, og jeg brukte under en uke på å lese den. Dette er en bok jeg kan anbefale alle som liker litt IT og data, og også de som bare liker litt action og dramatikk, blandet med en ørliten del romanse. Kjempegod bok!Kåre
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Språk
- Bokmål
- ISBN
- 9788202324186
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2010
- Originaltittel
- Digital fortress
- Format
- 13 x 13 cm
- Serie
-
Lommelydbok
Les utdrag
Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag herKunders vurdering
Skriv en vurdering
– Den Digitale festning
– Personlig synes jeg dette er den beste boken til Dan Brown, og jeg er sterkt uenig i all kritikken som er rettet mot den. Jeg har lest både "Da Vinci-koden" og "Engler og demoner", men bare "Den digitale festning" gav meg den gløden og følelsen av å identifisere meg med hovedpersonene på en slik måte at det er nesten umulig å legge fra seg boken. Da jeg først så at det var en 500-siders bok, tenkte jeg: "oj, denne kommer jeg til å bruke lang tid på", men da jeg først begynte å lese, klarte jeg ikke å legge den fra meg, og jeg brukte under en uke på å lese den. Dette er en bok jeg kan anbefale alle som liker litt IT og data, og også de som bare liker litt action og dramatikk, blandet med en ørliten del romanse. Kjempegod bok!
– Handlingen i denne boken er bygget på USA kamp mot terror. I dag bruker de en maskin som kan løse alle koder. En en dag klarer ikke maskinen å tolke koden. Dette fører til at NSA forskeren Susan og hennes kjæreste bli sendt til Spania for å løse problemet. Etter "Da Vinci koden" og "Engler og Demoner" var forventningene til "Den digitale festning" høye. Jeg må nok innrømme at jeg ble litt skuffet. Boken var for så vidt grei nok, men savnet den utrolige spenningen som preget de to første bøkene. Synes nok at Brown burde holdt seg til bøker som er bygget på det religiøse.
– Sammen med "Da Vinci- koden" og "Engler og demoner" er dette nok et mesterverk fra Dan Brown. Som alltid er romanen spekket med intelligente detaljer og et spenningsnivå som gjør det umulig å legge den fra seg. Leseren blir også tatt med på en reise til en av Spanias mest facinerende byer, Sevilla. Selv om boken bærer preg av å være litt "gammel" når det gjelder datateknologi så finnes det likevel nok av imponerende detaljer. Dan Brown beviser igjen at han har en fantasi som bare er noen få priviligerte forunt. Han greier også å forvirre leseren nok til å unngå en forutsigbar slutt.
– Den digitale festning er en bok skrevet av Dan Brown, som nok en gang gjør en god jobb. I denne boken møter vi sjefskryptografen Susan Fletcher som blir tilkalt for å løse en mystisk kode som supercomputeren ikke klarer å knekke. Det Susan oppdager sender sjokkbølger gjennom maktens korridorer. NSA, som er en av USAs mektigste og hemmeligste organisasjon, blir holdt som gissel med en av de mest geniale kodene som lammer landets mest samlede etterretning. Susan blir nødt til å kjempe om livet. Hun blir sviktet og ikke nok med det, blir hun nødt til å kjempe for sitt land samtidig også for mannen hun elsker. Dette er den beste boken Dan Brown har kommet ut med. Anbefales!
– Dette er en bok som ble skrevet for noen år siden, så for de som er litt oppdaterte på datamaskiner og supercomputere ser de at det er enkelte tekniske detaljer som ikke stemmer. Også en del andre fakta vrir Brown litt på (f.eks beliggenheten til NSAs hovedkvarter). Smådetaljer som dette hindrer allikevel ikke Brown i å skrive en bok som er fengende, og som holder leseren fast i et kontinuerlig ønske om å vite hva som er på neste side. Den er også meget lettlest, og det er ikke vanskelig å få med seg hva forfatteren forteller. Etter min mening en god bok som enhver med god tid bør lese. Passer for ungdom og oppover.
– Jeg leste denne boken på et par dager. Som Dan Brows andre bøker, er også denne veldig vanskelig å legge fra seg. Brown får deg til å komme gjennom de korte kapitlene raskt, og slutter alltid hvert kapittel på en sånn måte at du bare er nødt til å fortsette videre. Det blir til og med vanskelig å ta seg tid til en matbit. Dette er nok en roman med høy IQ, forfatteren imponerer. Dette er nok en genial bok for alle dataelskere, som sannsynligvis forstår seg bedre på mange datauttrykk enn hva jeg gjør, men boken er uansett utrolig fascinerende! Absolutt å anbefale for alle, enten du er datainteressert eller ikke.
– Den digitale festning er en kjempebra bok, må gjerne leses fra og med 12 år og oppover. NSA er en av USA mektigste og hemmeligste etterretningsorganisasjoner, og blir hold som gissel, ikke med noen våpen, men med en kode som er så genial at deres antatte uslålige datamaskin ikke klarer å løse hva koden er. Landets samlede etterretning står i fare for å bli totalt lammet, og verdens maktbalanse er truet. I denne rystende akutelle thrilleren fanges Susan Fletcher og David Becker i et desperat kappløp som bringer leseren fra hemmelige korridorer via Tokyos skyskrapere til Spanias mektige katedraler. Boken anbefales på det varmeste - en fantastisk thriller å lese.
– Boka handler om Susan Fletcher som blir tilkalt når NSA's uovervinnelige mastercomputer blir satt opp mot en kode den ikke klarer å knekke. Koden er en trussel mot all kontroll og makt som finnes i dataverdenen, og blir etter hvert også en trussel på liv og død. Boka er veldig nøyaktig, og Dan Brown har gjort en strålende jobb med å finne informasjon til boka. Mange tenker nok kanskje en gang til over hva de gjør på dataen, etter de har lest denne. Flott!
– Susan Fletcher er en meget god kryptograf som jobber ved NSA. NSA har fått seg en ny kodeknekkende supermaskin som skal kunne knekke alle koder. Ikke nok med det, den gjør det også veldig fort. Derfor blir det slått alarm når denne supercomputeren begynner å slite med en kode. Susan Fletcher blir tilkalt, og finner ut at dette er en kode som hun MÅ klare å knekke. Samtidig utvikler det seg til å bli et drama som også handler om privatlivet til Susan, hun må kjempe for både landet sitt og mannen hun elsker. Dette er en veldig spennende bok som faktisk kunne ha skjedd i dag. Dan Brown har levert varene - og under hele historien er det overraskelser som gjør at det er spennende hele veien.
– Etter å ha lest Browns "Da vinci koden" og "Engler og demoner" er jeg ikke akkurat satt ut av "Den digitale festning. Boken har en ganske suspekt handling. Og når Brown snakker om ISDN linjer og andre teknologiske ting er det ikke vanskelig å skjønne at boken er skrevet for en stund siden. Allikevel klarer Brown med sitt lette og ledige språk å fortelle enda en røverhistorie. Jeg slukte boken, bokstavelig talt. Den er absolutt spennende og slutten var overraskende. Men jeg savner orginaliteten i dette. Historien i "Den Digitale festning" er rimelig urealistisk og den gjenomsnittelige leser har ikke så mye peiling på datamaskiner og koder. Alt i alt syns jeg "Den digitale festning" er en grei bok. Men ingen storslagen bestslger. Et råd fra meg; Ikke les denne, prøv noe annet av Brown.
– Som alltid når jeg leser bøker av Dan Brown, lar jeg meg rive med fra første side - eller cd, i dette tilfellet. Teksten er lett og ledig, handlingen sparkes i gang fra første øyeblikk, vendingene i plottet er mange og raske. Og dette er en spennende lydbok, det er det ingen tvil om. Dessverre begynner Dan Brown, slik jeg opplever det, å gjenta seg selv noe, plottet hans er litt lite fantasifullt, og kvinnene i bøkene hans er irriterende like (vakre, intelligente, slanke og kjedelige). Et såpass intetsigende persongalleri ødelegger boken litt for meg. Boken leses på en helt ok måte, kanskje litt monoton fremføring. Men alt i alt anbefales lydboken for late dager der du ikke ønsker de helt store anstrengelser.
– Å lese denne boken er som å ta en kikk inn i fremtiden. Finnes det virkelig maskiner som den vi leser om? Og vil mennesker gå så langt for å sikre seg digital kunnskap? For meg som er måtelig flink med data var det hjelpsomt med alt som ble forklart underveis i teksten. En som har mer peiling hadde kanskje blitt irritert. For meg gjorde det at jeg kunne følge med i svingene gjennom hele den spennende fortellingen. Susan Fletcher er en heltinne du lett får sympati for, og det er lett å identifisere seg med henne. Men hvem hun kan stole på, vil være like vanskelig for deg som for henne å avgjøre. Den digitale festning er en historie som gir et glimt inn i en fremmed verden. Om det er en fremtidsverden eller allerede mulig idag, er det uansett lett å la seg rive med.
– Etter å ha lest Da Vinci koden og Engler og Demoner, må jeg si denne boken skuffet meg litt. Dan Brown kjører samme stil i alle tre bøkene, og det blir til slutt litt for enkelt å finne foræderen. Hovedpersonen i denne romanen er en spellvakker, superintelligent kvinne (Susan Fletcher) som er toppsjefen i et firma som ved hjelp av en spesiell datamaskin kan løse omtrent all verdens digitale koder. En uløselig kode har kommet inn, og det viser seg noen har laget denne for å kreve penger av firmaet. Det blir Susans oppgave, sammen med sine kolleger å finne personen som har laget koden. Men hvem av kollegene kan hun stole på og ikke? Jeg vedder på at du klarer å gjette det før du har lest hundre sider om du har lest Da Vinci koden og Engler og Demoner, men er du ennå ikke lei Dan Brown er denne boken fortsatt spennende og intelligent selv om temaet ikke fengte meg på samme måten som i de to andre romanene.
– Digital Fortress er en av fire bøker skrevet av Dan Brown. Han er mest kjent for The Da Vinci Code, men de tre andre bøkene hans er minst like gode som den. Denne boken dreier seg rundt NSA, et amerikansk byrå som enkrypterer koder i epost for å oppdage og avverge potensielle farlige hendelser. Byrået er fullstendig avhengige av den til nå ufeilbarlige enkrypteringsmaskinen TRANSLTR. Men en tidligere ansatt i NSA har laget en kode som maskinen ikke kan løse, og han truer nå med å publisere denne koden globalt. Det vil bety undergang for NSA. Susan Fletcher, ansatt i NSA, Strathmore, sjefen hennes og David, forloveden hennes, kjemper mot klokken og krefter som vil tjene grovt på at koden blir publisert. Dette er en intrikat spenningsroman som vil gi deg frysninger på ryggen. Igjen har Dan Brown skrevet en bestselger, og som i de andre bøkene hans er det umulig å finne ut hvem som egentlig er skurken før man er ferdig med siste kapittel. En leseropplevelse av de sjeldne, og jeg bøyer meg igjen i støvet for denne fantastiske forfatteren!
– Har du ikke lest noe av Dan Brown tidligere, samtidig som at du ikke er spesielt oppdatert på IT fronten? Da kan du sikkert lese denne boken. Men har du noenlunde oppdaterte IT kunnskaper og du har lest Da Vinci-koden, så anbefaler jeg deg å holde deg langt unna 'Den digitale festning'. En utrolig nedtur kvalitetsmessig om man ser på faktaopplysninger og spenningsnivå i forhold til de to andre. Den digitale festning er gammel. Dvs den er gammel med tanke på utviklingen innen IT bransjen. Når Brown snakker om hastighet på ISDN linjer forstår man at tiden har løpt fra denne boken. I tillegg er boken forutsigbar, den fenger ikke, man får ikke noe spesielt forhold til rollefigurene og man blir rett og slett likegyldig til 'truslene' rollefigurene står ovenfor. Denne boken bør du hoppe over.
– NSAs topphemmelige digitale og uovervinnelige dekodingsmaskin stanger mot en kode den ikke klarer å bryte. NSA tilkaller sin ypperste spesialist på kryptografi, den glitrende matematikeren Susan Fletcher. Det hun oppdager sender sjokkbølger inn i maktens korridorer. NSA blir holdt som gissel ikke av fysiske våpen, men av en kode som er så kompleks og farlig at dersom den blir sendt ut i det digitale rommet, vil den invalidisere amerikansk etterretning.
I en storm av løgner, hemmeligheter og forræderi, kjemper Susann Fletcher for å redde NSA som hun har vært med på å bygge opp. Men kampen står ikke bare om å redde etterretningstjenesten, landet hun bor i, men også sitt eget liv og livet til mannen hun elsker.
Dan Brown kan absolutt det å skrive bøker. Som de andre bøkene jeg har lest av ham var også denne umulig å legge fra seg, kjempe spennende fra første til siste side!