Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et lite drap i Lisboa

Liket av en jente blir funnet på en strand utenfor Lisboa. Bak drapet skjuler det seg en større urett.

Catarina Oliveira er bare femten år da hun blir myrdet. Hun blir funnet naken på en strand i nærheten av Lisboa. Les mer

329,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Liket av en jente blir funnet på en strand utenfor Lisboa. Bak drapet skjuler det seg en større urett.

Catarina Oliveira er bare femten år da hun blir myrdet. Hun blir funnet naken på en strand i nærheten av Lisboa. Noen har slått henne i hodet med en stump gjenstand. Catarina Oliveira var i all sin ungdommelige selvsikkerhet ingen enkel person. Mange hadde motiv for å drepe henne. Politietterforsker Zé Coelho innser snart at saken har røtter i Portugals historie. Sporene peker mot revolusjonsåret 1974 - det gamle fascistregimets forbrytelser ble aldri gjort opp, og noen kan ha søkt hevn. Men etterforskningen fører ham enda lenger bakover i tiden - til den andre verdenskrig: Den tyske bedriftseieren Klaus Felsen får i 1941 valget mellom å samarbeide med det fryktede SS eller bli drept. Nazistene trenger en mann i Portugal som kan sørge for at Det tredje rike får tilstrekkelige leveranser av wolfram til krigsindustrien sin. Lisboa er i 1941 en underlig arena, der det ikke spiller noen rolle hvilken side du er på. Alt dreier seg om penger og fremtiden. Det er i denne perioden Klaus Felsen inngår en allianse som får fatale konsekvenser for en femtenårig jente et halvt århundre senere. Et lite drap i Lisboa er tildelt den britiske Gold Dagger Award.

Les VGs anmeldelse

Les Dagsavisens anmeldelse

Medlemsvurdering:
Etter at jeg fikk denne boka i gave hadde jeg ikke akkurat store forventninger, men begynte nå på boka allikevel da.. Det viste seg fort at det er et skikkelig mesterverk av en krimroman, der man får servert et strålende språk, en spennende gåte og masse annen dramatikk.. Jeg syntes denne boka er en så klar 6er, at alle burde kjøpe den.. Jeg skal også love dere alle sammen at dette kommmer til å lese den ut på under en uke! "Et lite drap i Lisboa" er utvilsomt den beste krimromen jeg har lest noen sinne! Anbefales på det sterkeste!

Onkel Oswald

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205569904
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A small death in Lisbon

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

A
Anne-Lynn – 30.01.2019

– Denne er ikke så bra skrevet som nyere bøker og ble derfor en nedtur. Men jeg kommer nok å kjøpe en ny bok hvis Charles Boxer blir med som hovedperson......

b
bokglad – 10.11.2009

– Den 15-årige Catarina Oliveira blir funnet død på en strand ved Lisboa. Hun er kvalt, og politietterforsker Zé Coelho og hans medhjelper Carlos blir satt på saken. De finner fort ut at Catarina har erfaringer som få andre jenter på hennes alder har. I denne romanen blir to historier og mysterier vevd sammen på en intrikat og fascinerende måte. Den er et klassisk eksempel på hvordan fortidens hendelser stadig kan generere nye tragedier. Wilson skriver med en unik menneskelig innsikt, boken er full av interessante refleksjoner og karaktertegninger, men mest av alt er boken en unik og dypt rystende kriminalfortelling. Dette er en bok man ikke bør gå glipp av, og som jeg virkelig anbefaler.

M
Marlow – 06.06.2009

– "Et lite drap i Lisboa" er en særs original thriller. Den forteller parallelt med en mordetterforskning i Lisboa, historien om portugisisk involvering i tysk industriproduksjon under andre verdenskrig. En 15 år ung jente blir funnet drept på en strand i den portugisiske hovedstaden og vi får stifte bekjentskap med den sympatiske etterforskeren Ze Coelho som blir satt på saken. Mens etterforskningen rulles opp får vi servert en intrikat historie som starter under andre verdenskrig som til slutt kan forbindes med drapet på en ung jente mange år senere. Boka er godt skrevet håndverk, og språket sitter helstøpt. Den blir aldri kjedelig og holder en jevn og stigende spenningskurve. Forfatterens sexskildringer har blitt beskyldt for å være kvinnefiendtlige, noe jeg ikke er enig i. Det er rått og enkelt, ja, til og med dristig, men det passer i fortellingen som helhet. Wilsons beskrivelse av Portugal og dets innbyggere er så man får lyst til å ta første fly nedover og sette seg i en bar med en bica og en flaske rødvin. Topp underholdning!

f
fredø – 31.07.2005

– Den 15-årige Catarina Oliveira blir funnet død på en strand ved Lisboa. Hun er kvalt, og politietterforsker Ze Coelho og hans medhjelper Carlos blir satt på saken. De finner fort ut at Catarina har erfaringer som få andre jenter på hennes alder har. I denne romanen blir to historier og mysterier vevd sammen på en intrikat og fascinerende måte. Den er et klassisk eksempel på hvordan fortidens hendelser stadig kan generere nye tragedier. Wilson skriver med en unik menneskelig innsikt, boken er full av interessante refleksjoner og karaktertegninger, men mest av alt er boken en unik og dypt rystende kriminalfortelling. Dette er en bok man ikke bør gå glipp av, og som jeg virkelig anbefaler.

O
Onkel Oswald – 19.07.2005

– Etter at jeg fikk denne boka i gave hadde jeg ikke akkurat store forventninger, men begynte nå på boka allikevel da.. Det viste seg fort at det er et skikkelig mesterverk av en krimroman, der man får servert et strålende språk, en spennende gåte og masse annen dramatikk.. Jeg syntes denne boka er en så klar 6er, at alle burde kjøpe den.. Jeg skal også love dere alle sammen at dette kommmer til å lese den ut på under en uke! "Et lite drap i Lisboa" er utvilsomt den beste krimromen jeg har lest noen sinne! Anbefales på det sterkeste!

N
Nesta – 09.07.2005

– This book made Robert Wilson a known name in US. It is a historical, crime-mystery novel spanning decades. It starts with a body of a daughter of a famous lawyer found on a beach in Lisbon. The investigating detective follows the clues and tries to solve her mysterious death. Then the novel switches to 1941, where a Nazi industrialist takes on a business proposal from SS to go to the neutral Portugal and set up Nazi business there. The past is connected with the present and the reader slowly unfolds the history and involvement of each characters. Very well written and never boring, well worth reading.

M
Mari – 08.04.2005

– Enkel og grei krim fra Robert Wilson! "Et lite drap i Lisboa" kan fint medbringes på påskefjellet, og går lett unna i løpet av den stilleuke. Språket er ikke spesielt vanskelig, men heller ikke særlig revolusjonerende.
Styrken til denne boka ser man best når man har lest den ferdig; det er da alle sammenhenger går opp for en, og da kan det være litt festlig å lese den en gang til! I begynnelsen kan den virke noe langtekkelig og kjedelig, i og med at det går litt for lang tid før man begynner å ane sammenhenger. Men når man omsider kommer til slutten og oppklaringen får man til gjengjeld god lønn for strevet i begynnelsen. Men nettopp dette gjør det vanskelig å gi boka karakter - en kriminalroman bør jo også kunne holde leseren i ånde underveis.Grunnet blandet leseopplevelse lander jeg på en firer, selv om siste del av boka er en sekser!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et lite drap i Lisboa:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv