Handle for 499,- og få med Nissegutt gratis!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Flaggermusmannen

«Et nytt krimtalent har entret banen.»

Dagbladet

Harry Hole er i Sydney for å bistå australsk politi i etterforskningen av drapet på en ung norsk kvinne. I King's Cross, Sidneys gledeskvarter, beveger han seg blant horer og halliker, transer, klovner og pushere. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Harry Hole er i Sydney for å bistå australsk politi i etterforskningen av drapet på en ung norsk kvinne. I King's Cross, Sidneys gledeskvarter, beveger han seg blant horer og halliker, transer, klovner og pushere. Og noen aboriginere, Australias urinnvånere. I denne skyggeverdenen aner Hole etter hvert konturene av et spill hvor han ufrivillig er blitt tildelt en viktig rolle.

Medlemsvurdering:
Det var så lenge siden jeg hadde lest de første Harry Hole-bøkene at jeg bestemte meg for å begynne forfra - og det er faktisk ganske underholdende!

Hilde, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203197765
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Priser
Rivertonprisen 1997
Serie
Harry Hole 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et nytt krimtalent har entret banen.»

Terje Thorsen, Dagbladet

«Uhyre spennende.»

Ingvar Ambjørnsen, VG

Kunders vurdering

H
Hilde, redaktør i Bokklubben – 15.03.2016

– Det var så lenge siden jeg hadde lest de første Harry Hole-bøkene at jeg bestemte meg for å begynne forfra - og det er faktisk ganske underholdende!

M
Morta – 03.09.2009

– Dette er det første møtet med Harry Hole. Harry blir sendt til Australlia for å hjelpe til med å oppklare et mord på en norsk statsborger. Mordsaken som er mye mer komplisert enn først antatt som sender Harry ut på en etterforskning som bare blir mer og mer komplisert. Ved hjelp av Andrew Kensington besøker Harry alle de mørke sidene av Australia for å finne ut hvem morderen er. Dette er en historie med høyt tempo og en meget komplisert hovedperson som sliter med egne demoner. Som Nesbøs debut holder denne en meget høy kvalitet, den er starten på en serie med Harry Hole. For den har en rolleperson som nesten blir levende der han sliter mot verden og seg selv. Og historien er godt fortalt på denne lydboken og man har mange gode timer foran seg i denne boken.

T
T – 11.04.2009

– "Flaggermusmannen" er den første boka om Harry Hole, og det er bare å bøye seg i støvet for Jo Nesbø som har et så solid grep om leseren fra første til siste side, også i denne flotte og spennende krimromanen fra Sydney. Harry Hole skal bistå det australske politiet i etterforskningen av mordet på en kvinnelig, norsk B-kjendis. I King's Cross, Sidneys gledeskvarter, beveger han seg blant horer, halliker og pushere. I denne skyggeverdenen aner Hole etter hvert konturene av et spill hvor han ufrivillig er blitt tildelt en viktig rolle. Måtte Harry Hole leve lenge! Nesbø fikk flere priser for denne boka, og man må bare si at de var vel fortjent!

B
Bokslukeren – 31.01.2009

– Dette er Nesbøs første krimroman, og etter min mening også den beste. Vi blir kjent med Harry Hole, politimann, som skal nedover til Australia for å bistå australsk politi i en drapssak. En norsk kvinnelig b-kjendis er myrdet. Denne drapssaken viser seg å være mer komplisert enn først antatt, og Nesbø bretter ut et fargerikt og originalt hendelsesforløp, som så vel overrasker som sjokkerer. Ting tar nye vendinger hele tiden. Dette er ikke en typisk krimroman, og på en måte jeg ikke kan beskrive skiller den seg ut fra annen krimlitteratur, og Nesbøs andre bøker. Locactioner brukes som en forsterkende "effekt" gjennom hele boka. I tillegg møter Harry kjærligheten, men hva vet han egentlig om denne kvinnen? Mesterlig krimdebut, og fargesprakende original krimroman, for alle lesehester!

N
Nesbø-fan – 28.09.2008

– Dette er første bok i serien om Harry Hole, en norsk politimann som ikke er helt som andre politimenn. Harry blir sendt til Australia for å hjelpe til med å etterforske en drapssak hvor en norsk jente er myrdet. Han samarbeider godt med Andrew, som er politimann og aborigin. Sporene leder mange veier, og Harry møter mange ulike mennesker i boka, mange av dem er ikke mors beste barn. Etter hvert skjer flere mord. Som vanlig oppklares ikke hele sammenhengen før på de siste sidene av boka og spenningen bevares hele veien. Når boka er ferdiglest, har du garantert lyst til å lese flere bøker om Harry Hole.

K
Karolinex – 21.08.2008

– Dette er den aller første boken hvor vi blir introdusert for alkoholikeren Harry Hole som er en politietterforsker. I denne boken skal han etterforske mordet på en ung norsk kvinnelig B-kjendis for det australske politiet. I King's Cross som er i Sidneys gledeskvarter jobber han blant horer, hallikere og pushere. Han forelsker seg også i den svenske bartenderen Birgitte og det går litt frem og tilbake med følelsene deres gjennom denne boken. I en skyggeverden merker Harry Hole senere at hvert av konturene av et spill hvor han blir ufrivillig tildelt en særdeles viktig rolle. Dette er boken som jeg anbefaler. Jo Nesbø er en fantastisk forfatter og etter min mening, var dette starten for Jo Nesbø.

S
S – 01.08.2008

– Dette er boken som gav Nesbø både Rivertonprisen og Glassnøkkelen, og man kan ikke si annet enn at det var høyst fortjent! Denne boken fører Hole til Sidney, der han må etterforske drapet på en kvinnelig, norsk B-kjendis. En original fyr ved navn Andrew Kensington guider Hole gjennom Sydneys mørke og farlige miljøer,men også et vennskap utvikles mellom de to. Oppholdet i Sydney byr på møter med pushere, horer, klovner, halliker og transer, der han kommer stadig nærmere en farlig og nervepirrende konklusjon. På reisen finner også Hole lidenskap i form av en ung kvinne, men er hun også i fare? Dette er en bok så velskrevet og spennende at ord ikke rekker til. Nesbø skriver med et språk så levende og fantastisk at man blir fullstendig satt ut av talentet hans. Noe av det mest interessante i denne boken er enkelte observasjoner og bihistorier, der språket er spesielt velskrevet. Handlingen drives mesterlig fremover, og leseren blir både sjokkert, forbauset og enormt underholdt av denne boken! Anbefales på det sterkeste, må leses og eies!

k
krullis – 22.10.2005

– Den norske politimannen Harry Hole befinner seg i Australia, hvor han skal bistå i etterforskningen av drapet på en ung norsk kvinne. Som partner får han den tidligere bokseren Andrew, en aborigin med mangslungen fortid. Sammen bukserer de seg gjennom australsk kultur, ukultur, historie, mytologi og politikk på jakt etter sannheten om morderen. Dette er en virkelig pageturner som det var morsomt å lese. Den har en veldig spennende intrige, og er godt skrevet, samtidig som den har et besnærende og fargerikt persongalleri som levende gjenspeiler Australias mangfold. Jeg stortrivdes i Holes selskap, og nøt opplevelsen av jakten på morderen. Anbefales.

m
morten nestaker – 10.10.2005

– politimannen Harry Hole er i Australia for å bistå etterforskningen av voldtekten og drapet på den norske bartenderen Inger Holter. Snart virvles Hole inn i sentrum av det som skal vise seg å bli jakten på en seriemorder. Hole blir satt i par med Andrew Kensington, en aborigin-detektiv med en livat fortid, svært personlige interesser i etterforskningens utfall og brede kontakter blant Sydneys løse eksistenser. Kensington blir også Holes innfallsport til de australske urinnvånernes historie og samtidig hans kulturelle tolk og guide til det moderne storbylivet slik horer, halliker, transer og dealere lever det i gledeskvarteret King's Cross.
Da etterforskningen stagnerer som følge av blindsporene som triller inn og følges ut i den store, tomme australske natta, innser Harry at han er blitt tildelt en rolle i et spill han ikke kjenner. Han må legge konvensjonelt politiarbeid på hylla, lytte etter gjenklangen av morderens handlinger og navigere etter instinktene, ikke ulikt nattevesenet i romanens tittel, som for øvrig også er aboriginenes symbol for døden

F
Frida-Johanne – 23.08.2005

– Den norske etterforskeren Harry Hole blir sendt til Sydney for å etterforske et drap på en norsk jente i tjue-årene. Han har tidligere vært alkoholiker, men er kvitt avhengigheten selv om han fortsatt er glad i en øl. Denne etterforskeren synes jeg fremstilles noe uintelligent og barnslig til å være en av norges beste. Jeg ble nesten litt provosert av at han sjekker opp en ung, svensk jente i en bar den første kvelden han kommer til Sydney, samt at han etter noen dager drikker seg dritings og raver rundt i over ett døgn mens han egentlig er der på oppdrag.
Han innser at han ikke kommer videre med saken og tenker på å reise hjem til Norge igjen. Selvfølgelig kommer han ingen vei når han bare driver og suller rundt hele tiden! Dette er den første boken jeg har lest om Harry Hole, så mulig jeg dømmer han litt for fort, men jeg synes dette var en litt for dårlig og lite spennende krimbok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Flaggermusmannen:

Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv