Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frelseren

«En av norsk litteraturs ypperste fortellere.»

Sindre Hovdenakk, VG

Dette er en nyinnspilling av «Frelseren» med Dennis Storhøi som Harry Hole, «Frelseren» er den sjette boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

I 1991 blir en jente voldtatt under en samling på Frelsesarmeens sommersted utenfor Oslo. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Dette er en nyinnspilling av «Frelseren» med Dennis Storhøi som Harry Hole, «Frelseren» er den sjette boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

I 1991 blir en jente voldtatt under en samling på Frelsesarmeens sommersted utenfor Oslo. Og i den kroatiske byen Vukovar har en tenåring med kodenavnet Den Lille Frelseren greid å sprenge tolv serbiske stridsvogner med miner. Når Vukovar faller, prøver serberne å få identifisert gutten blant fangene. Men selv om det er flere som er villige til å hjelpe, er det merkelig nok ingen som klarer å peke ham ut for dem.

Tolv år senere: Midt under en førjulskonsert på Egertorget skytes en soldat i Frelsesarmeen av en person i folkemengden. Alt tyder på at førstebetjent Harry Hole står overfor en profesjonell leiemorder. Dagbladets fotografier fra konserten viser en mulig drapsmann, men ansiktstrekkene er vage og anonyme. Og hva verre er: Leiemorderen er tydeligvis ikke ferdig med jobben sin i Oslo ennå ...

Medlemsvurdering:
Dette er den sjette krimromanen om Harry Hole av Jo Nesbø, og kanskje den beste av de seks. Jo Nesbø har hatt en større tendens til å følge flere perspektiv enn Harrys i de siste krimromanene, og her gjør han det i kanskje like stor grad. Det som er litt fantastisk er at vi også følger drapsmannen! Handlingen er spennende og nye avsløringer får deg noen gang til å briste. Vriene er bedre enn noen gang, og dette er rett og slett en spenningsbok på sitt beste. Språket er som vanlig Nesbøsk med elegante sceneoverføringer og et fiffig språk full av humor.

WQL

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242180766
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Harry Hole 6

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En av norsk litteraturs ypperste fortellere.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Eksplosiv spenning.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Kunders vurdering

W
WQL – 30.12.2009

– Dette er den sjette krimromanen om Harry Hole av Jo Nesbø, og kanskje den beste av de seks. Jo Nesbø har hatt en større tendens til å følge flere perspektiv enn Harrys i de siste krimromanene, og her gjør han det i kanskje like stor grad. Det som er litt fantastisk er at vi også følger drapsmannen! Handlingen er spennende og nye avsløringer får deg noen gang til å briste. Vriene er bedre enn noen gang, og dette er rett og slett en spenningsbok på sitt beste. Språket er som vanlig Nesbøsk med elegante sceneoverføringer og et fiffig språk full av humor.

G
Glad i bøker – 13.09.2009

– I boka "Frelseren" av Jo Nesbø møter vi nok en gang Harry Hole som er førstebetjent i politiet i Oslo. Historien "Frelseren" starter med ei 14 år gammel jente som blir voldtatt på Frelsesarmeens sommerleir. Tolv år seinere blir en soldat fra Frelsesarmeen skutt på Egertorget under en førjulskonsert. Jakten på en morder starter, og hovedstaden blir forvandlet fra å være fredelig til å bli skummel. Innad i Frelsesarmeen skjuler det seg flere hemmeligheter og Harry Hole og hans kollegaer får en vanskelig sak å henge fingrene i. Boka "Frelseren" er svært godt skrevet og den er så spennende at det er vanskelig å legge den fra seg. Forfatteren klarer gjennom hele boka å holde leseren i ånde.

m
morta – 06.09.2009

– Dette er den sjette historien om Harry Hole. Under sommerleiren til frelsesarmen blir en 14 år gammel jente voldtatt. 12 år senere blir en frelsesarmesoldat skutt ned under en førjulskonsert. Og dermed startet jakten på en profosjonell morder, med et ansikt som forandrer seg. Harry Hole får en meget vanskelig sak, med en morder som ikke er ferdig, og har denne saken noe med det som skjedde for 12 år siden? I denne boken treffer vi igjen på Harry Hole, Beate Lønn og Halvorsen i en høydramatisk jakt. Dette er en av de beste bøkene om Harry Hole man vet aldri hva som skjer på neste side og handlingen er ekstremt spennende. En bok man burde få med seg, der den skildrer en uhyre spennende jakt i førjulstria i Oslo.

T
T – 10.04.2009

– Jo Nesbø er min personlige favoritt, og han skuffer ikke denne gangen heller, i denne boka som er den sjette om politimannen Harry Hole. Det går en drapsmann løs i Oslo i førjulstiden, og en soldat fra frelsesarmeen blir drept under julekonserten. Hole får en vanskelig oppgave med å fange morderen, frelsesarmeen er en lukket organisasjon, og det hele blir langt farligere enn Hole hadde tenkt seg. Dette er en utrolig spennende roman, som du stadig blir drevet til å lese videre. Handlingen har mange overraskende vendinger, og Harry Hole er en karakter man bare må bli glad i. Dette er krim av ypperste klasse!

K
Krimelskeren – 09.04.2008

– En spenningsfylt krim fra Jo Nesbø, som allerede har rukket å bli en klassiker. Med Harry Hole som etterforskningsleder går Oslopolitiet løs på et tilsynelatende uforklarlig mord. Som leser følger vi en rekke historier parallelt, både fra politiets, de pårørendes og morderens side uten at dette røper mysteriet. Heldigvis. Det gjør det vel egentlig bare mer intrikat og spennende. Nesbø kaster jevnt og trutt ut små hint og tråder som fører leseren fram til siste side. Forfatteren har også evnen til å fø leseren med annen relevant, og ikke minst interessant kunnskap. Her er det blant annet førstehåndsinformasjon fra Frelsesarmeens innerste kretser, og spennende innsikt om personer som har opplevd krig i eget hjemland. En av mine krimfavoritter, her på MP3-lydbok, som jeg vil anbefale på det varmeste.

C
Crazy – 21.12.2007

– Her får du boken "Frelseren" av Jo Nesbø som mp3-lydbok. Denne boken er utrolig spennende, og det er vanskelig å ikke høre ferdig hele med en gang. Du blir nemlig ganske så fanget av historien. I denne boken får Harry Hole en sak i fanget hvor en frelsesarmesoldat blir skutt, dette er ikke det eneste drapet, og de mistenker en seriemorder. Men hva kan motivet/ motivene være? Og kan et av mordene ha noe med en voldtekt som skjedde for tolv år siden på en av sommerleirene til Frelsesarmeen? En innviklet sak, med en løsning de aller fleste ikke kan tenke seg!

E
Euphoria – 09.08.2007

– Harry Hole er en karakter som man blir glad i enten man vil eller ikke. En mer fascinerende romanfigur våger jeg å påstå at man ikke finner maken til i norsk kriminallitteratur. Nesbø har til gangs funnet en oppskrift han selv har sansen for, men svakheten i denne romanen ligger derfor i hvor påfallende lett plott-likhetene kan trekkes tilbake til tidligere bøker i hans forfatterskap. Allikevel er den mørke boka både underholdende og lett, og gir et interessant innblikk i Frelsesarmeens arbeid. Nesbø er heller ikke redd for å stille spennende problemstillinger om troen, sterke overbevisninger og samfunnets behandling av de utstøtte. Som vanlig er ferden også lærerik. Forfatteren nøler heller ikke med å legge inn små, men interessante faktaopplysninger. Veldig lesbar, men får en noe svakere vurdering på grunn av at repitisjonsfaktoren er såpass sterk.

N
Nick Burnhill – 15.07.2007

– Kriminelle fra det tidligere Jugoslavia strømmer inn over hele Europa og like til Norge. Dette er et faktum og gir troverdighet til denne krimboken fra Jo Nesbø. Han gir også et realistisk bilde av hva som kan skape kriminelle ut av de som egentlig er ofre for helt andre kriminelle handlinger. Spenningen bygges opp ved veksling mellom leiemorderen og den alltid like plagede og ustoppelige Harry Hole. For norske forhold blir det mange nok lik etter hvert, men det må vel til skal spenningen vedlikeholdes. Frelsesarmeen er rammen for mye av handlingen i romanen. Nesbø gir et forholdsvis balansert bilde av denne organisasjonen, i alle fall det som gjelder omsorgsarbeidet der. Hvor vidt det blir helt troverdig i forhold til organisasjonens basisformål er jeg mer usikker på, men koblet mot en annen type frelser gir det i alle fall rikelig med spenninger i boken. Anbefales!

m
mayleo – 24.03.2007

– I en stille sommernatt på en av Frelsesarmeens sommerleire, blir ei 14 år gammel jente voldtatt. 12 år senere er vi på Egertorget i Oslo, der en soldat i Frelsesarmeen blir skutt på åpen gate midt i julestria i Oslo.Det er vanskelig å finne morderen fordi han har noe spesielt som heter " visage du pantomime ", det betyr en person som verken behøver sminke, utkledning eller plastiske operasjoner for å forvandle seg. Men de kommer på sporet av han da han prøver å drepe broren til han som ble skutt, Jon Karlsen.Harry Hole (som er detektiven vår) må finne han, sjefen er bekymret for jula og vil ha saken løst før jul. Sporet etter gjerningsmannen leder etter hvert til en leiemorder fra Zagreb. Han har gjort sin første (og kanskje siste) tabbe som leiemorder.Hole reiser en tur til Zagreb der han avlegger en skjebnesvanger ed. Harry Hole er en tørrlagt alkoholiker som ingen liker, og han har vanskeligheter for å like andre. Men han er en glimrende politimann, dog, kanskje litt utradisjonell, men så får han svarene på bordet.Hvem er det som leide leiemorderen? Hvem er det som vil Karlsenfamilien til livs? Svaret finner du i løpet av de siste sidene i boken.

K
Kjetil B Moe – 05.03.2007

– Dette er en spennende bok av Jo Nesbø, rikere i ord enn tidligere utgivelser, men med færre overraskelser. Likevel så fengslende at siste halvpart av boken ble unnagjort på en dag. Det som fortelles er troverdig og det er spennende hvordan historien fra Øst-Europa parallellt trekkes inn og så hvordan disse to i slutten av fortellingen føres sammen. Handlingen finner sted i Frelsesarméens miljø, en institusjon som passer godt til handlingen og som viser seg å gi et godt rom for utvikling av historien. Det brukes mye lenger tid på oppbygging av historien, og det føles som det tar lenger tid før den er i gang, og er slik sett veldig forskjellig fra Rødstrupe (2000).

R
Roy Skoglund – 15.01.2007

– Dette er en sinnsykt bra bok. Den tar deg med langt inn i et univers av svik, løgner og mørke hemmeligheter. En bok som lurer deg trill rundt for så å åpenbare alt for deg. Så spennende lesning at det kan gi deg varige mén. Dette er en sånn bok som gjør deg tom; tom når du har lest den. For da vet du at det er over, du får ikke lest videre. Du skulle ønske det aldri tok slutt. Du trenger ikke en gang like krim for å forgude denne boka, for den er fantastisk; helt utrolig fantastisk.

R
Rødstrupe – 06.10.2006

– ...er Jo Nesbøs sjette bok i serien om førstebetjent Harry Hole. På en av frelsesarmeens sommerleire voldtas en 14 år gammel pike. Tolv år senere, blir en av frelsesarmeens soldater hentrettet på en av armeens førjulskonserter. Dagbladet har fotografert en mulig drapsmann, men identifikasjonsekspert Beate Lønn, forvirres av at ansiktet forandrer seg fra bilde til bilde. Harry Holes jakt på mannen uten ansikt foregår på hovedstadens nattside, blant mennesker som søker evig - eller bare øyeblikkets - frelse. Og drapsmannen er ikke ferdig med jobben... Mens Oslos borgere ønsker hverandre en fredelig jul, forvandles byens frofrosne gater gradvis til et krigslandskap. For dette er en jakt på liv og død. Mest død. "Frelseren" er en utrolig velskrevet kriminalroman, med et plot som både overrasker og sjokkerer, er dette årets leseopplevelse. Anbefales på det sterkeste.

M
Marianne – 07.08.2006

– Kjøpte for sommeren flere bøker som jeg skulle kose meg med, og Frelseren av Jo Nesbø var en av dem. Jeg leste ikke ut noen av bøkene så fort som jeg gjorde med denne - utrolig fengslende helt fra begynnelsen! Den hadde en spennende story og ikke masse klisjeer som ikke funker, og Harry Hole har jeg virkelig begynt å elske - han er bare helt herlig! Humor og vittige kommentarer, utrolig bra beskrivelser, og et bra tempo gjør at denne boka går helt til topps hos meg! Jeg ble virkelig fan av Jo Nesbø etter denne boken, og anbefaler den på det varmeste!

-
-N.S- – 04.08.2006

– Nok en fantastisk bok av Jo Nesbø. Etter min mening ikke helt 100 % slik som Marekors, men absolutt en anbefaling. Først får vi høre om en voldtekt på ei tenåringsjente på Frelsesarmeens feriested, uten at vi vet hvem som gjorde det. Vi hopper så i tid, frem til disse ungdommene er voksne og aktive i Frelsesarmeen. En leiemorder har fått i oppdrag å drepe en norsk mann som er medlem i Frelsesarmeen. Vi dras inn i etterforskningen ledet av Harry Hole, som viser seg å være komplisert. Selv om mange har vært til stede når mannen blir drept midt på Egertorget i Oslo, er det ingen som klarer å kjenne han igjen. Det er umulig å legge fra seg boken når man først har startet. Denne boken bør alle krim-elskere lese!!

-
-tramonto- – 24.05.2006

– Jeg hadde ikke lest de tidligere bøkene om Harry Hole, og møtte derfor "Frelseren" med åpent sinn. Jeg syntes det tok vel lang tid før historien kom skikkelig i gang, men kanskje hadde jeg blitt engasjert på et tidligere tidspunkt om jeg hadde vært kjent med persongalleriet fra tidligere bøker. Etter noen kapitler synes jeg at boken ble stadig mer spennende; fin kriminalintrige og godt beskrevet persongalleri. Likte innspillingen av boken, synes Seims stemme passer godt til å lese denne boken. Kanskje vil jeg lese flere bøker om Harry Hole, men dette ligger ikke helt øverst på prioriteringslisten min.

L
Lady Lyra – 05.05.2006

– Dette er enda en fantastisk bok fra krimforfatteren Jo Nesbø. Som vanlig er hovedpersonen Harry Hole, som nok en gang får en jobb som fanger oss lesere og gjør at vi sitter som klistret til sidene. Harry blir denne gangen nærmere kjent med Frelsesarmeen, siden det meste av handlingen utspiller seg der. Det hele begynner da en frelsesarmésoldat blir skutt på åpen gate, mens han samler inn penger. En rekke vitner var rundt, men ingen av dem kan gi noen forklaring. Men dagbladet mener at de har fått et eventuelt bilde av drapsmannen. Et nytt og spennende res mot tiden har begynt og Harry kastes inn i det. Som vanlig bør han ikke stole for mye på menneskene rundt ham.. En flott krimroman som er mesterlig skrevet som vanlig. Romanen er skrevet i den sedvanlige skrivestilen til Nesbø og har noen flotte vendinger. Du kan aldri vite hvem som er den skyldige! En av de beste norske krimromanene.

E
EO – 23.04.2006

– Som alltid leverer Jo Nesbø en fantastisk krim! Spenningsnivået i boken er høyt og holder seg oppe gjennom hele boken. Dette er en bok som absolutt er vanskelig å legge fra seg. Jakten på den som på åpen gate drepte en soldat fra Frelsesarmeen viser seg å være vanskelig og spennende. Hvem er denne mannen som ingen klarer å gjenkjenne fra bilde til bilde? Harry Hole er satt på saken, men klarer han å finne gjerningsmannen før han slår til igjen? Jeg vil absolutt anbefale alle krimelskere å lese denne boken. Den er en av de aller beste i serien om Harry Hole, Norges beste etterforsker??

k
krimelsker – 24.03.2006

– Halleluja er ikke et sterkt nok ord for dette mesterverket! Er du en av dem som allerede elsker Harry Hole, vil du bli stormtatt nå. Boken fanger deg inn fra første stund og er ikke for sarte sjeler. Det som supplerer skumleriene, er at miljøet er flyttet til vår alles Frelsesarmeen. Harry har en vanskelig sak å løse, som innvikles i tråder på tvers av Europa. En helt fantastisk fortelling om mennesker som, på hver sin måte, søker frelse. Nesbø har den fantastiske evnen, som mange krimforfattere ikke fikser, å menneskeliggjøre personene. Midt imellom all galskap og ondskap, finner man håp. Jeg har ventet lenge på denne boken, og jeg ventet i hvert fall ikke forgjeves:)

A
Andercito – 13.03.2006

– Som ihuget Nesbø-fan gledet jeg meg til å lese denne boka og jeg ble ikke skuffet. En frelsesarmesoldat blir henrettet på Egertorget i Oslo av en ukjent gjerningsmann midt i julestria. Harry Hole blir satt på saken og sammen med Beate Lønn prøver de å spore opp mannen. Lønns identifikasjonsegenskaper viser seg å være lite brukbare siden det virker som om ansiktet til den mistenkte på overvokningskameraet forandrer seg.
Hvem kan dette være? Harry Hole avdekker etterhvert at alt ikke er som det skal innenfor Frelsesarmeens kretser, og han har nå oppgaven med å løse floken. Når Harry og Beate etterhvert kommer på sporet av gjerningsmannen utvikler dette seg til en jakt som skaper en spenning langt over det som kan være sunt! Nesbø er en mester - boken må leses!!

H
Hilde – 10.02.2006

– "Frelseren" er den sjette romanen om kriminaletterforsker Harry Hole. Handlingen går i hovudsak føre seg i Oslo, men også andre stader. Jeg gledet meg til å lese denne kriminalromanen, og det med god grunn! "Frelseren" er akkurat så mystisk som tittelen tilseier. Eg tykte denne boka var utruleg spennande, men til tider litt for innvikla. Hovudpersonen, Harry Hole, treng du slett ikkje å vere kjend med før du les denne boka. Jo Nesbø har ordna det slik at du kjem uproblematisk inn i kriminaletterforskaren sitt liv. Eg tykte dette var ei spennande og underhaldande bok som eg vil anbefale til alle!

m
meeeeeeeee – 04.01.2006

– Jo Nesbø har gjort det igjen! Med sine realistiske skildringer fra nærmiljøet i Oslo, sender han Harry Hole inn i nok et mysterium av internasjonal karakter, hvor løgner, illusjon, voldekt og skam er noen av temaene. Det starter med en ung gutt som blir funnet død i en container etter angivelig å ha satt en overdose, mens noen dager etterpå blir en frelsesarmésoldat drept mens han samler inn penger under en konsert. Persongaalleriet er minst like omfattende som i de foregående bøkene, men det er ikke så vanskelig å holde kontroll på de. Det som kanksje skuffer er at Harry går på nok en smell med Kong Alkohol, akkurat som om dette er et "must" i historien.
Han har jo sluttet, og falt tilbake igjen en del ganger nå..men samtidig er det jo slik vi kjenner han. Jeg leste ut boken på 15 timer, og det til tross for at dette har vært av de tykkeste bøkene. God lesning! men men jeg liker jo alle sort bøker da.

H
HG – 29.12.2005

– Jeg har lest alle bøkene til Nesbø, og jeg har alltid likt Harry Hole veldig godt! Jege r likevel meget imponert over denne boka. Den har en intrige som er omtrent umulig å gjennomskue, og jeg liker også at Harry Hole har kommet seg litt ovenpå igjen, og faktisk kan se litt positivt på ting av og til. Denne gangen får vi følge med Hole inn i Frelsesarmeen,et miljø som nok ikke er kjent for så mange. Et mord på en frelsesarmesoldat som står ved julegryta er det som setter det hele i gang, og bak dette mordet ligger et nettverk av løgner, historie og ingenting er selvsagt som det ser ut til... men Harry Hole er ikke så lett å lure.
En kjempegod krimbok som nok vil fenge de aller fleste.

L
Litteraturelsker – 27.12.2005

– Dette er absolutt hørbar krim! Jo Nesbø imponerte meg med sitt Marekors, og med forventning lyttet jeg til denne... Men selv om plottet er flott, og bakgrunnshistoriene er til å tro, ble jeg litt skuffet. I denne krimmen forklarer Jo Nesbø for mye og som leser føler jeg meg til slutt som et barn som må ha alt inn med teskjeer; det blir som en amerikansk film. Spenningen er til å ta og føle på, men knepene som blir brukt er så velkjente at de bråe svingningene i historien forventes. Jeg angrer ikke på å ha brukt 14 timer og 26 minutter på å lytte til denne gåten i Frelsesarmeen i Norges hovedstad, men er litt skuffet over at forfatteren ikke overlater nok til fantasien.
Det trekker opp at forfatteren har gjort sin research og at Hole er en såpass kompleks figur at jeg gjerne vil følge ham til hans ende.

B
BackPacker – 15.12.2005

– I "Frelseren" trekker Nesbø opp en skikkelig kriminalthriller av ypperste klasse. Intriger i Frelsesarmeen står sentralt i et maktspill som involverer kjærlighet, overgrep, internasjonale leiemordere og selvfølgelig færstebetjent Harry Hole. Handlingen er god, og har både overraskende vendinger og imponerende detaljkunnskap. Jeg vil ikke gå for nært inn på innholdet, men liker du Harry Hole så liker du denne. Boken er opplest av Trond Espen Seim, og han gjør en grei jobb. Jeg er egentlig ikke så glad i lydbøker, og tror nok denne hadde gjort seg enda bedre i bokform. Men det er bare meg. Dette er en bra historie, godt opplest. Denne kan jeg anbefale..

N
Nesbø-fan – 17.11.2005

– Jo Nesbø har gjort det igjen! Med sine realistiske skildringer fra nærmiljøet i Oslo, sender han Harry Hole inn i nok et mysterium av internasjonal karakter, hvor løgner, illusjon, voldekt og skam er noen av temaene. Det starter med en ung gutt som blir funnet død i en container etter angivelig å ha satt en overdose, mens noen dager etterpå blir en frelsesarmésoldat drept mens han samler inn penger under en konsert. Persongaalleriet er minst like omfattende som i de foregående bøkene, men det er ikke så vanskelig å holde kontroll på de. Det som kanksje skuffer er at Harry går på nok en smell med Kong Alkohol, akkurat som om dette er et "must" i historien. Han har jo sluttet, og falt tilbake igjen en del ganger nå..men samtidig er det jo slik vi kjenner han. Jeg leste ut boken på 24 timer, og det til tross for at dette har vært av de tykkeste bøkene. God lesning!

S
SantaCruz – 08.11.2005

– Jo Nesbø har motatt vært god kritikk for sine bøker om førstebetjent Harry Hole. Hole møter stadig på forskjellige saker (da gjerne drap), ofte av nokså brutal sort. I denne boken, som er den sjette i serien om Harry Hole, får Hole en svært så vanskelig oppgave. Det går en drapsmann løs i Oslos gater, og han viser seg å bli veldig vanskelig å få fatt på. Samtidig er det julestemning i Oslos gater. Klarer Hole å få fatt på morderen før han begår sitt neste drap? Nesbø skriver som vanlig godt, og spenningen i bøkene er til å ta og føle på. Kontrasten mellom den brutale morderen og den trivelige julestemningen beskrives godt, og gjør det hele til en hårreisende opplevelse. Dersom du er glad i en spennende bok burde du lese denne! Nesbø skuffer absolutt ikke!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frelseren:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv