Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frosne flammer

«Thrillere om hemmelige maktorganer er det skrevet dusinvis av, men bare sjelden fungerer de så overbevisende og gripende som Jensens trilogi.»

Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet

Krigsveteranen Niels Oxen er formodet omkommet under en ulykke på havet. I virkeligheten har han overlevd store skader på ei lita øy i den svenske skjærgården og må føre sitt livs kamp mot nettverket Danehof. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Et mesterstykke

Krigsveteranen Niels Oxen er formodet omkommet under en ulykke på havet. I virkeligheten har han overlevd og må føre sitt livs kamp mot nettverket Danehof. 

Etter en dramatisk ulykke antar både venner og fiender at krigsveteranen Niels Oxen er omkommet på havet. I virkeligheten har han overlevd store skader og kommet seg i land på ei lita øy i den svenske skjærgården, der han blir tatt vare på av en enslig dame. Isolert fra omverdenen får Oxen mulighet til å komme seg igjen etter ulykken, men for en mann som Oxen er det ikke aktuelt å fortsette en tilværelse i skjul. Han står overfor sitt livs dilemma. 

«Thrillere om hemmelige maktorganer er det skrevet dusinvis av, men bare sjelden fungerer de så overbevisende og gripende som Jensens trilogi.» 

Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet, 5 av 6 stjerner 

Jaget
Dersom lederne av det hemmelige maktnettverket Danehof oppdager at han er i live og at attentatet mot ham var feilslått, kommer de til å innlede en veritabel menneskejakt for å kvitte seg med ham en gang for alle. Og oppdager det danske politiet at han er i live, vil han bli ettersøkt og siktet for et mord han ikke har begått, men fortsatt er mistenkt for. Likevel bestemmer Oxen seg for å prøve å avsløre de skyldige. Gjør han ikke det, er han dømt til evig flukt – uten mulighet til noensinne å se sønnen sin igjen. 

Mektige Danehof
Organisasjonen Danehof har vist seg å ha stor makt. De har sørget for at Oxens tidligere makker, Margrethe Franck, har fått sparken fra etterretningstjenesten. Hun jobber nå i kassa på butikken og i oppvasken på et hotell for å få tilværelsen til å gå rundt. En tilværelse lagt på is av Danehof, som takk for sist etter at Margrethe og Oxen forsøkte å avsløre og sprenge maktnettverket deres. 

Den usynlige fienden
Bare det å ta kontakt med Margrethe igjen er forbundet med stor risiko. Som alle andre tror også hun at Oxen er død, men skal de nedkjempe Danehof, må de få med den tidligere sjefen deres i etterretningstjensten, Axel Mossman også. Mossman har også trukket seg tilbake siden sist, men heller ikke han har gitt opp forsøket på å knekke Danehof. Kampen mot Danehof har fått fatale konsekvenser for dem alle, og de kan bare gjenerobre livet sitt ved å beseire de mørke mennene. Men hvordan slåss man mot en usynlig fiende? 

Frosne flammer er bok tre i serien om Niels Oxen, og den er minst like nervepirrende som de to første bindene i serien, Hengte hunder og Mørke menn

«Actionpreget og humoristisk ... holder tvers igjennom.» 

Bent Stenbakken, Nordjyske, 5 av 6 stjerner 

 

Medlemsvurdering:
Bok tre i trilogien er like intens og spennende som de to første. Vi valgte å "lese" serien som lydbok og det gjorde den ekstra intens.

RL, Trondheim

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242169594
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
De frosne flammer
Serie
Oxen 3

Medlemsblad

 

Utdrag

 

Om forfatteren

Jens Henrik Jensen (f. 1963), forfatter og journalist, debuterte med thrilleren Wienerringen i 1997. I 2012 kom Hengte hunder, første bind i serien om Oxen. Jensen ble hedret med Krimimessens Publikumspris i 2017. Bøkene er solgt for utgivelse i en rekke land, og serien om Oxen skal filmatiseres. 

 

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Thrillere om hemmelige maktorganer er det skrevet dusinvis av, men bare sjelden fungerer de så overbevisende og gripende som Jensens trilogi.»

Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet

«Actionpreget og humoristisk ... holder tvers igjennom.»

Bent Stenbakken, Nordjyske

Kunders vurdering

E
Eva Berg Rasmussen – 04.07.2023

– Meget spennene

B
Bjørn Nilsen – 26.05.2020

– Veldig bra krim

R
RL, Trondheim – 31.03.2020

– Bok tre i trilogien er like intens og spennende som de to første. Vi valgte å "lese" serien som lydbok og det gjorde den ekstra intens.

L
Line – 29.05.2019

– Spennende krimthriller fra start til slutt. Hvor en aldri helt vet hvem som er venn og fiende.

I
Ingunn Almli – 29.05.2019

– Spenning

J
Jan Roger kristiansen – 28.05.2019

– Frosne flammer

A
Anders Eggen – 28.05.2019

– Pageturner. Alle tre Oxenbøkene er engasjerende og spennende. Fem stjerner.

J
Jan Ivar Johannessen – 28.05.2019

– Helt topp denne boka inkluderer også de to andre vanskelig å legge fra seg. Spenning fra perm til perm

P
Påsan Pøgg – 28.05.2019

– Har nå lest trilogien om Oxen, det er utrolig bra skrevet. Jeg er NESTEN sammen med han !

T
Tone Stjernholm Alme – 28.05.2019

– Har ikke lest tidligere bøker i serien, men den var kjempebra. !

A
Anne Dorthée Svendsen – 02.05.2019

– Endelig kom avslutningen på Oxens historie. En absolutt favoritt innen krimlitteraturen for meg

S
Svein Arneberg – 30.04.2019

– Grei men blir litt lang

T
Tommy B. Andersen. – 30.04.2019

– Frosne flammer.

L
Lynn Lønsetteig – 30.04.2019

– Bok 1 og 2 best, men 👍

C
Carina E – 30.04.2019

– Fantastisk serie, godt skrevet og spennende fra start til slutt! Jeg har ikke opplevd å bli så revet med av en serie bøker før, og gleder meg bare til fortsettelsen!!😊

J
Jan Roger Kristiansen – 30.04.2019

– Frosne flammer

K
Kirsti Haaland – 30.04.2019

– Har ikke lest annet enn innholdsoversikten, men den virket veldig spennende.

K
Kirsti Haaland – 30.04.2019

– Veldig bra bok. Spennende fra start til slutt. Ingen dødpunkter. Kan absolutt anbefales.👍🤗

P
Påsan Pøgg – 30.04.2019

– Tok litt tid før jeg var fanget, men derfra og ut ble det lesing på senga lenger HVER kveld. Spennende og litt uforutsigbar.

J
Jan Gullaksen – 05.03.2019

– Spennende bokserie

R
Roald Eilertsen – 05.03.2019

– Strålende spenning i denne fortsettelsen om Oxen. Endelig en serie som holder stilen fra første til siste side. Må leses i riktig rekkefølge for å virkelig kunne nytes. Bare å vente i spenning på neste fortelling som kanskje kommer i løpet av nese år.

H
Harry Klein – 12.02.2019

– Det er forfriskende med en langkrim som holder koken gjennom tre bind, og det gjør Jens Henrik Jensens serie med OXEN. Den inneholder mer enn action, mer enn etterforskning, mer enn hovedpersonenes private familieliv, ja, her møter vi også et maktnettverk av mørke menn – og kvinner – som øver innflytelse på hvordan Danmark styres. Greier Oxen, Franck og Mossman å tvinge Danehof i kne? Den som leser, får se!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 29.01.2019

– Det er ikke mine ord, men et av medlemmene våre som sier dette om de to første Oxen-bøkene: «Disse bøkene er reinspikka kvalitet» sier Bokklubbmedlem Ingrid før hun avslutter: «i dette tilfellet er det sånn at du blir lei deg når du ser du nærmer deg slutten!». Tusen takk for hyggelig tilbakemelding både fra Ingrid og fra alle dere andre som satte pris på de første bøkene til Jens Henrik Jensen, det er alltid svært hyggelig å høre hva dere synes om bøkene våre og særlig når dere er så positive som her. Og nå kan jeg glede dere med at Jens Henrik Jensen og Oxen er tilbake igjen. Likte du de to første bøkene er jeg sikker på at du vil sette stor pris også på Frosne flammer. Har du ikke lest de to første bøkene, men er glad i krim? Da har jeg et godt lesetips til deg. Gå løs på Hengte hunder og Mørke menn og deretter Frosne flammer. Les dem i ett strekk. Jeg er sikker på at du ikke vil angre.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 11.01.2019

– Det så stygt ut for Oxen etter avslutningen på Mørke menn, men mot alle odds så klarte han seg. Han vet han er i livsfare om han røper at han er i live, men har han noe valg? Neppe. Frosne flammer følger opp der Hengte hunder og Mørke menn slapp. Dette er tre krimbøker som garantert kommer til å bli stående!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frosne flammer:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv