Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lang lysende elv

«Rusavhengighet og forholdet mellom to søstre står i fokus i denne hardslående og litterært gode noir-thrilleren. Realistiske og hjerteskjærende skildringer av karakterer og miljø, kombinert med overraskende vendepunkter, gjør dette til en bok som kryper under huden og blir værende der lenge etterpå.»

Elin Brend Bjørhei, VG

Mickey Fitzpatrick har patruljert 24. distrikt i Philadelphia i flere år og er på fornavn med de prostituerte og narkomane i The Ave. Opioidkrisen herjer byen, og overdoseofrene blir stadig flere. Hver gang hun blir varslet om et nytt dødsfall, frykter hun at det er lillesøsteren, Kacey, som er død. Lang lysende elv er en rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet.

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Mickey Fitzpatrick har patruljert 24. distrikt i Philadelphia i flere år og er på fornavn med de prostituerte og narkomane i The Ave. Opioidkrisen herjer byen, og overdoseofrene blir stadig flere. Hver gang hun blir varslet om et nytt dødsfall, frykter hun at det er lillesøsteren, Kacey, som er død. De to har ikke vært på talefot på flere år, og kollegaene i politiet vet ikke om forbindelsen, men Mickey uroer seg konstant for søsteren sin.

Da Kacey forsvinner samtidig med at en rekke gateprostituerte blir funnet drept i distriktet, begynner Mickey på en stadig mer desperat jakt. En jakt som setter både jobben hennes og gutten hun er alenemor for, i fare, og som kaster lys over de to søstrenes barndom.

Lang lysende elv er en rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet.

Medlemsvurdering:
Lang lysende elv - godt skrevet med interessant og aktuelt tema

Kirsten

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
524
ISBN
9788203269608
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Long bright river
Format
21 x 14 cm
Nr
8179247

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Rusavhengighet og forholdet mellom to søstre står i fokus i denne hardslående og litterært gode noir-thrilleren. Realistiske og hjerteskjærende skildringer av karakterer og miljø, kombinert med overraskende vendepunkter, gjør dette til en bok som kryper under huden og blir værende der lenge etterpå.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Lang lysende elv er riktignok en seriemorderthriller med en overraskende vri mot slutten, men boka er like mye en sjeldent inntrengende skildring av fattigdommens og håpløshetens USA.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Lang lysende elv er en spenningsroman, ja, men av det langsomme slaget. Det er også et av dens viktigste fortrinn. (...) Den er blant de beste jeg har lest i år.»

Leif Ekle, nrk.no

Kunders vurdering

K
Kirsten – 14.02.2024

– Lang lysende elv - godt skrevet med interessant og aktuelt tema

B
Bjørnar Aaslund – 10.04.2023

– Tror ikke helt på denne pyntede historien om snut/junky. Underholdende og god til tider, men når ikke inn i hjerterota.

E
Elisabeth Hegna – 05.06.2021

– Lang lysende elv

S
Siw Svensen – 01.06.2021

– Boka svarte dessverre ikke til forventningene. Handlingen var forutsigbar og det var ingen «page turner» som jeg hadde sett for meg.

B
Bjørn Andersen – 01.06.2021

– Boka skildrer godt forholdet mellom to søstre og deres oppvekst sammen. Rusavhengigheten, og alle forholdene mellom bokas aktører skildres godt og på en realistisk måte. Likefullt sitter jeg igjen med en følelse av at noe manglet - den sterke lille spenningsnerven var ikke der - men kanskje den ikke skulle vært der heller....

A
Anne-Marie Hadenius – 01.06.2021

– Bra bok . Intressant tema Lycka till

H
Hilde Røer Johnsrud, redaktør – 19.02.2021

– Jeg likte boka godt - den er selvfølgelig spennende, men vel så givende som selve thrillerplottet er fremstillingen av en familie, en by og en nasjon i krise. Hver gang hun blir kalt ut til en overdose, er politikonstabel Mickey (kort for Michaela) redd for at det skal være søsteren som er død. Og er det ikke mistenkelig mange overdose-dødsfall, selv til å være i Philadelphia ...?

Ø
Øystein – 18.02.2021

– Hvordan noen kan gi denne boken terningkast 6, er utrolig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lang lysende elv:

Enkene
199,-

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
199,- 379,-
 

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv