Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Marekors

«Det skrives ikke bedre kriminalromaner her til lands - eller andre steder.»

OP-5

Dette er en nyinnspilling av «Marekors» med Dennis Storhøi som Harry Hole, «Marekors» er den femte boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

En hetebølge har rammet et ferietomt Oslo. En kvinne blir funnet drept i en leilighet. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Dette er en nyinnspilling av «Marekors» med Dennis Storhøi som Harry Hole, «Marekors» er den femte boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

En hetebølge har rammet et ferietomt Oslo. En kvinne blir funnet drept i en leilighet. En av fingrene hennes er kuttet av. Harry får vite at også Tom Waaler - en kollega han mistenker står bak en smuglerliga med flere drap på samvittigheten - er satt på saken, og han nekter derfor først å bli involvert. Så blir en kvinne meldt savnet, og da en av hennes fingre dukker opp hos politiet, begynner man å ane at en seriemorder kan være på ferde. Enda en kvinne blir funnet drept, også hun med en finger kuttet av.

Etterforskningen peker i retning av at drapsmannen opptrer som sykkelbud. Harry avdekker et mønster i drapene. Kanskje er det mulig å forutsi hvor og når neste drap skal skje. De setter opp en felle og venter. Og det blir bare varmere og varmere.

Medlemsvurdering:
Dette er den femte boken om Harry Hole. Boka er god og velskrevet med en meget spennende handling. En seriemorder herjer i Oslo og Harry gjør alt han kan for å finne et hint om hvor han kommer til å slå til neste gang. Morderen leverer et spor på hvert åsted og Harry prøver å finne ut hva det kan bety, før tiden renner ut. Samtidig strever han også på hjemmebane der Rakel har forlatt ham og nekter å snakke med ham. Man tror man vet hvem som er seriemorderen, men man skifter mening flere ganger underveis. Jo Nesbø er en strålende krimforfatter, og denne boken er intet unntak.

T

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242180759
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Harry Hole 5

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det skrives ikke bedre kriminalromaner her til lands - eller andre steder.»

Terje Stemland, Aftenposten

Kunders vurdering

T
T – 29.06.2009

– Dette er den femte boken om Harry Hole. Boka er god og velskrevet med en meget spennende handling. En seriemorder herjer i Oslo og Harry gjør alt han kan for å finne et hint om hvor han kommer til å slå til neste gang. Morderen leverer et spor på hvert åsted og Harry prøver å finne ut hva det kan bety, før tiden renner ut. Samtidig strever han også på hjemmebane der Rakel har forlatt ham og nekter å snakke med ham. Man tror man vet hvem som er seriemorderen, men man skifter mening flere ganger underveis. Jo Nesbø er en strålende krimforfatter, og denne boken er intet unntak.

B
Bokslukeren – 31.01.2009

– Det er stekende hett i Oslos gater, en hetebølge har rammet byen. Samtidig ligger vår detektiv-"helt" hjemme i sin leilighet, forfyllet og uten jobb. Helt til det dukker opp et lik, og i god gammeldags detektivstil legger Harry igjen flaska hjemme og begynner jakten på en morder. En morder som ikke nøyer seg med et eller to drap. Mønsteret i morderens utvalg av ofre er mildt sagt originalt, løsningen på mysteriet likeså. Et dampende varmt Oslo danner en effektfull bakgrunn for drapene. Jeg liker også detektiven til Nesbø, Harry Hole, veldig godt, selv om Nesbø overdriver til tider. En likendes krim som får det til å grøsse i deg!

N
Nesbø-fan – 28.09.2008

– Marekors er nok ei god bok av Jo Nesbø. Som vanlig er det mord involvert og Harry Hole blir satt på saken. En kvinne blir funnet drept, og en av fingrene hennes er kuttet av. Harry er nødt til å samarbeide med kollega Tom Waaler, noe han misliker sterkt. Etter hvert dukker det opp flere drap og flere avkuttede fingre hos politiet, og saken får en større dimensjon. Harry er på jakt etter en seriemorder, og som leser følger en spent med på hvordan han resonnerer seg fram i saken. Det er mange klimakser i boka og det er vanskelig å legge den vekk før hele sannheten er kommet på bordet. Anbefales!

L
Lille søss – 25.08.2008

– Dette er den femte boken om Harry Hole. Harry Hole blir satt på en drapssak for løse mysteriet om hvorfor det blir funnet kvinner som har blitt drept og som har en av fingrene kuttet av. Senere blir enda en kvinnet meldt savnet og en av hennes fingre blir sendt til politistasjonen. Etter dette begynner politiet å ane at det kan være en seriemorder som er ute på ferde. Etter dette blir enda en kvinne funnet drept, hun også med en av sine fingre kuttet av! Harry Hole begynner å se mønsteret i disse drapene. Han tror det kan være en mulighet å kunne se når og hvor neste drap kommer til å finne sted.

g
gutten – 21.08.2008

– Marekors er den femte og foreløpig siste boken i serien om førstebetjent Harry Hole ved Oslo Politikammer. En dranker i 40-årene hvis eneste motivasjon er å leve enda en dag for å forfylle seg selv enda mer. Men under all dårskapen blir leserne kjent med en intelligent politimann som ikke uten grunn har blitt reddet av politisjefen gang på gang. Nå må han samarbeide med den samme førstebetjenten han har anklaget for å stå bak en liga som smugler våpen, og som drepte hans partner. Den samme selvsikkerheten og flyten som fra de forrige bøkene om Harry Hole, har Jo Nesbø klart på en utmerket måte å videreføre. Det er en fryd å lese, og en blir overrasket gang på gang over de firnurlige vendingene og måten Jo Nesbø skriver på. En får flere ganger den aha-opplevelsen og ler når man skjønner hvor utspekulert og pønskende forfatteren har vært. Personskildringene er utført på en snedig måte, akkurat passe, slik at en virkelig får følelsen av å være tilstede under etterforskningen. Igjen klarer forfatteren å fenge leserne på en overraskende god måte. Jeg vil absolutt anbefale denne boken til gamle og nye Harry Hole-fans!

K
Karolinex – 21.08.2008

– Flere kvinner blir funnet drept med en av fingrene dems kuttet av. Siden Harry Hole får vite at det er Tom Waaler som er blitt satt på saken, nekter Harry først å jobbe med denne saken. Men siden det er flere kvinner som blir funnet med en av fingrene kuttet av, begynner Harry Hole å ane en mistanke om at det er en seriemorder som kan være på ferde. Etterhvert oppdager Hole at det er et spesielt mønster i disse drapene. Kanskje han kan finne ut når og hvor neste drap kommer til å finne sted? Dette er den femte boken om Harry Hole. En meget spennende bok som jeg anbefaler. Som vanlig typisk Jo Nesbø! Anbefales!

S
S – 01.08.2008

– Dette er et meget godt bevis på at Jo Nesbø er en av tidenes beste krimforfattere, denne boken er så enormt bra at ord ikke kan forklare det! Boken starter med at det drypper dråper av blod ned i en potetkjele i en Osloleilighet, ovenfor finner man en død kvinne liggende i dusjen, med pekefingeren kuttet av. Den femte boken om Hole er kanskje den handlingen der Harry sliter mest, Rakel har forlatt ham, drikkingen er konstant og han må samarbeide med sin største fiende, Tom Waaler. Boken presenterer en morder som dreper etter et mønster, han risser et marekors inn i ofrene sine. Når nok en kvinne blir funnet, også hun med fingeren kuttet av, er det klart for Harry at han må finne det avslørende mønsteret i drapene, før morderen slår til igjen. Marekors er fryktelig spennende og har en handlingsvending mot slutten som er meget overraskende og interessant. En bok som anbefales enormt sterkt, denne må leses og eies i samlingen! En hinsides bra leseropplevelse!

C
Crazy – 07.12.2007

– Her kommer det enda en bok om Harry Hole. Dette er faktisk den første boken jeg leser hvor han er hovedperson, men det blir absolutt ikke den siste. Harry er en forfyllet etterforsker i politiet. Siden det er fellesferie og lite folk blir han satt på en sak selv om han drikker tett. Det som begynner som et mord, kan etterhvert vise seg å være en seriemorder, og politiet får litt å henge fingrene i. Harry driver samtidig med sin egen agenda som er å få noe på sin medetterforsker Tom Waaler. En spennende bok, som jeg anbefaler til alle som liker krim.

K
KS – 28.12.2004

– Dette er, med noen få unntak, den beste krimboken jeg har... lest... i mitt liv, og uten tvil: den beste til Jo Nesbø! Harry er enn alkoholoisert drapsetterforsker som holder på å miste alt.. Og på toppen av det hele, må han nå lære seg å jobbe sammen med sin verste fiende: Tom Waaler. Du blir servert med saftige hint gjennom hele boken, men de ligger akkurat litt gjemt bak grensen at du ikke klarer helt å sette fingeren på hva som er galt. Hvis du har mye forstyrrelser i hverdagen, kan jeg anbefale på det sterkeste og ligge deg godt til rette nedi sofaen, med litt digg i fanget, og la Håkon Ramstad gjøre alt strevet med og lese, og du kan bare bli hektet fra første setning! ANBEFALES!!!

P
Paja – 18.12.2004

– Jo Nesbø si bok Rødstrupe vart tidlegare i år kåra til tidenes beste norske kriminal. Det kan bli vanskeleg å toppe den suksessen, men er du først blitt fan av Harry Hole, er det vanskeleg å la vere å fylgje han vidare. I Marekors får vi oppleve ein seriemorder i vesle Norge, noko som er ein spennande vri. Vil Hole klare å stoppe morderen før fleire vert drepne? Kva er mønsteret, kva er motivet? I tillegg til denne historia, fylgjer vi Hole sine problem med alkoholen og kjærleiken. Det som har vore eit ekstra spenningsmoment i dei siste kriminalane til Nesbø, er om mordet på Hole sin kollega i ei tidlegare bok skal få ei løysing. At denne saka til no ikkje har fått ei fullstendig oppklaring, slit på Hole og han er besatt av at personen bak skal få si straff.

K
Krimskrams – 24.11.2004

– Dette er den frittstående fortsettelsen til de andre bøkene om den noe alkoholiserte etterforskeren Harry Hole. Jo Nesbø viser igjen at han klarer å flette sammen en vanvittig historie som er like makaber som den genial, og selvsagt med den uventede slutten som en semiorgasmisk lettelse til slutt. For det er lettende å bli ferdig med boken -den er nemlig ikke mulig å legge fra seg, og du kan regne med at alle andre gjøremål må settes på vent en stund... Ikke siden Rødstrupe av samme forfatter har jeg lest en mer spennende krimbok! Bokens geniale plot og morderens superoriginale motiv gjør dette til en grøssende herlig opplevelse.

H
Harry elsker – 04.11.2004

– Denne boka oppfyller alle krav vi er blitt vant til å stille til Jo Nesbø's bøker. Dette er den femte og hittil siste boka i serien om politimannen Harry Hole. Boka's handling er også denne gang lagt til Oslo, og handler om en seriemorder som har for vane å legge igjen en diamant en eller annen plass på offeret. Vi blir med Harry Hole på hans noe utradisjonelle etterforsknings metoder, for å prøve å løse gåten. Vi får også et innblikk i Harrys kjærlighetsliv versus Jim Beam og man kan ikke unngå å føle litt medlidenhet med han. Boka er utrolig spennende, og i kjent Nesbø stil, veldig uforutsigbar. Rett å slett dødsbra!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Marekors:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv