Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mayday

«Norsk krimsensasjon: Bravo! Grethe Bøe brakdebuterer med en skremmende realistisk thriller, der Finnmark står i fare for å bli et nytt Krim.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må krysse Sibirs iskalde tundra til fots - med fienden i hælene - for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må krysse Sibirs iskalde tundra til fots - med fienden i hælene - for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen. Mens forholdet mellom Russland og NATO er på frysepunktet, holder NATO sin største øvelse noensinne i Finnmark. Et F-16- fly med NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans om bord havner i et sammenstøt med et russisk fly og blir skutt ned. Episoden utløser en storpolitisk krise, hvor både Russland og NATO tolker hendelsen som et angrep. Det eneste som kan hindre en alt-utslettende konflikt, er at Ylva og John kommer seg tilbake til Norge for å avsløre hva som egentlig skjedde. Det blir en kamp mot tiden hvor både Russlands president, NATO-sjefen og den private militærindustrien hvesser knivende. Jaget gjennom den ville, vakre arktiske tundraen oppdager Ylva at verken co-piloten John Evans eller dem hun har stolt på, er det de utgir seg for å være. Mayday av filmskaper og forfatter Grethe Bøe er en uhyggelig aktuell, artisk thriller.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202713232
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Ylva Nordahl 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Norsk krimsensasjon: Bravo! Grethe Bøe brakdebuterer med en skremmende realistisk thriller, der Finnmark står i fare for å bli et nytt Krim.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... en iskald thriller med en unik kvinnelig helt. (...) Fortellingen er velskrevet, stramt redigert og det er lett å henge med i svingene. ... en spennende, original og tankevekkende debut.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Den beste krimdebuten jeg har lest»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Det er forfriskende at det kommer en kvinnelig krimforfatter som satser på en thrillersjanger dominert av menn – og som allerede skriver med autoritet og tyngde om alt fra storpolitikk og reindrift, til hvordan man flyr et F-16-fly. Og ikke minst med et språk som rommer gode og kreative skildringer og formuleringer.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Særdeles frisk debutant»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«En fremragende, iskald og sitrende thriller, med en kvinnelig helt.» «NATO-piloter, et iskaldt øde landskap, F-16-fly og Russland/Norge er bare noe av det som resulterer i en konfetti av en lesefest.» «Dette er uten tvil en av årets beste debutanter. Jeg tar av meg hatten for denne bunnsolide debuten, og ønsker henne velkommen i gjengen av thrillere- og krimforfattere. For Bøe, ja, hun kan skrive. Gleder meg allerede til neste fra henne.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24 / Boktimmy

«Grethe Bøe har skapt en story med stor tyngde når det gjelder stoffets aktualitet.» «Troverdigheten må ofte vike når spenningshøyden skal erobre stoffet - men også her lykkes Bøe så absolutt!» «(...) at storpolitikken får en så bred forklarende plass, gjør stoffet mer enn vanlig interessant.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Underholdende og smart»

Jonas Hansen Meyer, Aftenposten

Kunders vurdering

E
Eva-Britt Landaas – 15.04.2021

– Kjedelig bok. Ingen spenning

s
step – 14.02.2021

– Plottet i boka om et jagerfly som er i ferd med å utløse tredje verdenskrig ved å fly over grensa til Russland og kræsje, er et godt utgangspunkt for en spennende historie. Dessverre klarer aldri historien å nå et pageturner-nivå for denne leseren. Det ser ut som om forfatteren er så stolt av å ha gjort grundig research at ingenting skal gå til spille, og historien drukner tidvis i side opp og ned med detaljert faktafortelling, endeløse funderinger og moralske kvaler. Mer handling, mindre oppramsing hadde definitivt kledd Ylva bedre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mayday:

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv