Handle for 499,- og få med Nissegutt gratis!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Panserhjerte

«Fremragende Nesbø»

Ekstra Bladet

To kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap. Den alkoholiserte politimannen har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak, kreditorer og minnene om kvinnen han elsker. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
To kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap. Den alkoholiserte politimannen har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak, kreditorer og minnene om kvinnen han elsker. Hans navn er Harry Hole.

Jo Nesbø er en av verdens fremste kriminalforfattere. Hans bøker har blitt solgt i over 30 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Panserhjerte er Jo Nesbøs åttende roman om Harry Hole.

Medlemsvurdering:
Endelig er Harry Hole tilbake. Boka starter med at Hole blir hentet hjem fra Hong Kong hvor han har slått seg til. Politiet trenger hjelp til å fange en massemorder. Harry blir bare med til Norge fordi faren er dødssyk. Han starter å jobbe i politiet igjen og blir kastet ut i denne uhyggelige saken. Samtidig foregår en maktkamp i kulissene. Boka innfrir alle mine forventninger. Det er spenning, uhygge og en utrolig nærhet til hovedpersonene i boka. Man føler nesten at man deltar selv. Dette var ei bok det var svært vanskelig å legge fra seg. Det var nesten vondt når den var slutt. Jeg ønsket å lese mer.

Glad i bøker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203351082
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Nr
8033471
Serie
Harry Hole 8

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fremragende Nesbø»

Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet

«Nok en toppkrim. (...) Og forfatteren har igjen anrettet et språklig fyrverkeri, fylt av psykologiske dypdykk, eksistensielt raseri, nervepirrende vendinger og kløktig uttenkt handlingsmønster.»

Terje Stemland, Aftenposten

«Den åttende Harry Hole-romanen kan måle seg med det ypperste i sjangeren. (...) et overskuddsfenomen av en spenningsroman, seks hundre sider som både griper og ryster leseren fra første stund.»

Kurt Hanssen, Dagbladet

«Panserhjerte er intet mindre enn en ren innertier ...»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Kunders vurdering

u
ubo – 30.08.2010

– Jeg er veldig glad i Harry Hole og Jo Nesbø, jeg gleder meg derfor til hver eneste ny bok i serien og synes de er fantastiske. Denne boken er ikke det. Jeg synes den er god nok, men føler at Jo Nesbø hele tiden skal overgå seg selv ved å bli litt mer grusom i hver eneste bok. Denne boken er virkelig grusom og ganske grotesk. Beskrivelsene av de forferdelige handlingene er så kvalme at det nesten er litt for spekulativt. Jeg venter hele tiden på de ulike tvistene og stoler derfor ikke på noe av det jeg tror skal skje. Uten å si for mye om slutten av boken er klimakset også bare litt for mye. Føler det bør nærme seg slutten på bøkene om Harry Hole nå og håper at serien slutter med at Hole dør, men helst ikke en heltemodig død. Mannen lever et så utsvevende liv og han er slik en antihelt at han bør få en litt antihelt-død også. Boken er helt klart verdt å lese, men er ikke så bra som mange av de andre.

N
Nelle – 03.03.2010

– Harry Hole blir henta heim av Kaja Solness frå doptilvære i Hong Kong til Valdsavsnittet ved Oslo politikammer. Skada og medtatt etter "Snømannen" blir han tvungen og utfordra til å løyse ei rekkje drap der dei drepne ikkje har nokon klår samanheng med kvarandre. Nokre av dei blir drepe på den same bisarre måten - kvelt av sitt eige blod. Samstundes skjer det ein maktkamp innover i politiet. I åttande bok om politietterforskar Harry Hole er han aleine, uten ein livsledsager og med ein døande far. Sliten, uflidd og uoverkommeleg spillegjeld. Han har ingenting å miste og er farleg for dei som kryssar vegen hans. No står han i fare for å bli glad i nokon att. Dette er bra. Nesbø struttar av skriveglede, og eg klarer ikkje å leggje boka frå meg. Handlinga er driven framover av jakta på mordaren, men tilbakeslaga blir for langdryge og gjentakande. Med litt meir redigering hadde boka vert ein innertiar.

o
ophelia – 01.02.2010

– I den åttende romanen om etterforskeren Harry Hole blir han stilt overfor enda en brutal mordgåte. En seriemorder med grusomme drapsmetoder går løs, og Harry hankes inn for å løse mysteriet. Bokas oppbygning er veldig lik de andre Harry Hole-bøkene. Historien bærer preg av en mal han tidligere har benyttet, noe som gjør det mindre spennende å lese dersom man har lest de tidligere Hole-romanene. Romanen er på 600 sider, og kunne med fordel vært kortet ned noe. På den annen siden er personskildringene glimrende, og det er tydelig at forfatteren har gjort grundig research på en rekke felt.

m
meliz – 30.12.2009

– Igjen er vår alles Hole tilbake. På rømmen, fra seg selv og resten av verden. Bøkene om den litt utradisjonelle Harry Hole har gjort braksuksess og det er ikke uten grunn. Likevel er bøkene blitt bedre og mer velskrevet. Fra de første til denne siste, er det mye som har skjedd. "Panserhjerte" er en spennende bok, kanskje en av de beste om Hole. Hole, på flukt fra alt og alle, hentes tilbake til Norge for å finne en seriemorder. Det viser seg å bli en komplisert sak. To kvinner er allerende døde, kan Hole forhindre flere fra å møte den samme, ublide, skjebne? Men, denne gangen viser det seg at drapsmannen ikke bare er den som blir jaktet på, Hole, må også være på vakt. En morder er løs. Historien er spennende og velskrevet, den fenger fra første stund og boken er vanskelig å legge fra seg (i god Nesbø-stil). Det gjenstår å se hvem som fanger hvem, kan Hole igjen reise seg og gjøre det han er best til?

G
Glad i bøker – 16.11.2009

– Endelig er Harry Hole tilbake. Boka starter med at Hole blir hentet hjem fra Hong Kong hvor han har slått seg til. Politiet trenger hjelp til å fange en massemorder. Harry blir bare med til Norge fordi faren er dødssyk. Han starter å jobbe i politiet igjen og blir kastet ut i denne uhyggelige saken. Samtidig foregår en maktkamp i kulissene. Boka innfrir alle mine forventninger. Det er spenning, uhygge og en utrolig nærhet til hovedpersonene i boka. Man føler nesten at man deltar selv. Dette var ei bok det var svært vanskelig å legge fra seg. Det var nesten vondt når den var slutt. Jeg ønsket å lese mer.

L
Leser. – 27.10.2009

– Dette er en historie som er skummel og gripende, men som likevel ikke er grotesk. Handlingen finner sted vekselvis i Kongo og Norge, noe som er med og skaper livaktig stemning. Hovedpersonen Harry Hole er vel kjent for mange lesere, og at han ser sammenhenger andre i politiet ikke ser er ikke det overraskende. Overraskelsen er at du som leser gang på gang tror du har gjennomskuet morderen, men deretter oppdager at det var mer kompleks enn du trodde. Plottet i denne boken er troverdig og personene er som om du hadde truffet dem selv på toget til Ustaoset. Denne boken er varmt anbefalt.

M
Minigullet – 26.10.2009

– Endelig er Hole tilbake og boken er aboslutt på høyden med den andre i serien! Den holder samme tempo som "Snømannen" og klarer stadig å overraske selv en garvet krimleser. Dette er ikke noe for svake sjeler, men det er jo aldri Jo Nesbøs krimbøker, han er flink til å finne frem til grusomme og fascinerende måter å drepe mennesker på. Jeg anbefaler boken til alle krimelskere, den er både udnerholdene og skummel, og aldri kjedelig. Hvis jeg skulle si noe negativt så er det at det etterhvert føles som Nesbø følger en formel (Grisham) der utviklingen i bøkene følger samme løp. Til hans forsvar så gjelder jo dette de aller fleste krimbøker.

T
T – 13.10.2009

– En seriemorder herjer i Oslo, det er indre stridigheter i politiet, og når Voldsavsnittet står fast, blir de desperate. Så desperate at de finner Harry Hole i en bortgjemt krok av Hong Kong, og mer eller mindre haler ham tilbake i skjul. Og Harry er virkelig tilbake i godt gammelt slag, med stor kløkt som etterforsker, en stor dose humor, og fortsatt en stor trang til alkohol eller andre rusmidler. Jeg er en ihuga fan av Jo Nesbø, og jeg ble ikke skuffet denne gangen heller. Dette er en skikkelig spennende bok, der det er bare å holde seg fast i svingene. Boka er litt lengre enn de tidligere bøkene om Hole, men hver side er rett og slett en nytelse av spenning. Ny fulltreffer fra Nesbø!

E
Erik B – 11.10.2009

– Det er noe amerikansk over denne boka. Kanskje er det bare volumet. 600 sider er mye for en kriminal. Men så er heller ikke boka bare det. Den har lag som hever den fra bare underholdning til et litterært nivå. Av og til faller den likevel flatt. Ikke alle språkbildene sitter, og leserens vilje til godtroenhet strekkes tidvis i lengste laget. Det er langt på vei et sjangerproblem: Hvor mange alkoholiserte, desillusjonerte antihelter finnes det vel ikke der ute i bokverdenen? Men dette er litt å tilgi, for spenningsdrivet er konstant. Denne boka selger i bøtter og spann. Det er gode grunner til det.

T
TH – 01.10.2009

– Jo Nesbø har også denne gang laget en bok som er drivende spennende - på godt og vondt. Man leser videre fordi man ønsker å vite hvordan det går, men også fordi man ønsker at det skal gå bedre for hovedpersonene i boka. I enda større grad enn tidligere føler man at Harry Hole er på vei ned. Han er like dyktig som tidligere, men det koster. Sånn sett er det kanskje en fordel å ha lest de foregående bøkene (men referansene til tidligere hendelser i Holes liv beskrives kort i hver bok, uansett). Mulig at denne leseren har blitt betraktelig mer kynisk siden forrige bok, men man får inntrykk av at visse passasjer i boken er skrevet for å tilfredstille kvinnelige lesere som ønsker mer romantikk og "happy ending" (ingen kommentar til slutten). Eller så har forfatteren tatt et lite, utilsiktet hvileskjær innimellom. "Panserhjerte" er bra skrevet, men har muligens vært en større utfordring for Nesbø enn tidligere bøker i serien?

D
DSK – 25.09.2009

– Harry Hole er tilbake og befinner seg i Hong Kong hvor han slukker de psykiske sårene etter "Snømannen" og savnet etter Rakel og Oleg. Hjemme i Norge avdekkes to grufulle torturdrap og Oslopolitiet må dra Harry ut av Hong Kongs underverden og hjem for å løse det som ser ut som nok en seriemordersak. det blir flere lik og spillet er i gang - morderen leker katt og mus med politiet og flere grufulle mord nøstes opp på veien. Alt Harry vet er at en hyttetur på Udstadneset hvor sju fremmede har møttes på en Turisthytte, har utløst en grufull vendetta mot seks av gjestene og jakten er i gang - klarer de å spore opp morderen før alle de seks gjestene har blitt innhentet av ham? Boka er en pageturner med mange tvister og vendinger underveis og vil Harry klare seg når han ender opp i Afrika ansikt til ansikt med morderen, eller vil han få panserhjerte? Anbefales på det varmeste for alle Hole-fans! Det beste boka om Hole så langt.

M
M – 25.09.2009

– Dette er den åttende boken om den alkoliserte ekspolitimannen Harry Hole. Og i denne boken er han tilbake i storform, for historien er spennende og man blir aldri lei av den tørre, men morsomme, humoren som preger boken. Og dette er en veldig bra etterfølger av "Snømannen". I denne boken er en ny seriemorder på ferde, og har drept to stykker når Kaja blir sendt til Hong Kong. I Hong Kong må hun prøve å finne og overtale Harry Hole til å komme tilbake til Norge for å hjelpe dem. Dette er en bra bok som er preget av sjalusi, makt, kjærlighet og om å overvinne demoner. Denne boken er ikke like bra som "Snømannen", men den holder nivået mellom "Snømannen" og "Frelseren" synes jeg. Den nest beste boken om Harry Hole, en bok flest mulig burde løpe og kjøpe.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Panserhjerte:

Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv