Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rødstrupe

Dette er en nyinnspilling av «Rødstrupe» med Dennis Storhøi som Harry Hole og er den tredje boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole!

Ved et uhell skyter Harry Hole en amerikansk Secret Service-agent under president Bill Clintons Norges-besøk. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Dette er en nyinnspilling av «Rødstrupe» med Dennis Storhøi som Harry Hole og er den tredje boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole!

Ved et uhell skyter Harry Hole en amerikansk Secret Service-agent under president Bill Clintons Norges-besøk. Saken blir dysset ned og Harry overføres til Overvåkningspolitiet. En faks tikker inn om en våpenliga som er blitt rullet opp i Johannesburg og avslører at en attentatrifle har havnet i Oslo. Harry blir satt på saken og sammen med sin tidligere partner, den ukonvensjonelle småfugleksperten Ellen Gjelten, finner de spor som peker i retning av norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en kontakt med kodenavnet Prinsen som synes å ha forbindelser innenfor deres egne rekker.Mens snøen tiner i Oslos gater og avdekker historien bit for bit, har en morder med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for siste opptreden.

For «Rødstrupe» fikk Jo Nesbø Bokhandlerprisen, og boken ble av Nitimens lyttere kåret til Tidenes beste norske kriminalroman.

Medlemsvurdering:
Alle bøkene jeg har lest av Jo Nesbø så langt er superbra,spenneing fra begynnelse til slutt,klarer ikke legge fra meg boka,har så vidt tid til å gjøre det jeg,,må,,

May-Lisbet Hauggård

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242180735
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Harry Hole 3

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
May-Lisbet Hauggård – 23.06.2020

– Alle bøkene jeg har lest av Jo Nesbø så langt er superbra,spenneing fra begynnelse til slutt,klarer ikke legge fra meg boka,har så vidt tid til å gjøre det jeg,,må,,

D
David – 14.02.2012

– Veldig ofte vil oppleseren spille en viktig rolle når man hører på lydbøker og kan både forbedre dårlige bøker og forværre gode bøker. Heldigvis er dette en meget god match. Nesbø har skrevet en forrykende god krim bok som gjør deg naglet til hodesettet time etter time. Trond Peter Stamsø Munch er det første gang jeg opplever som oppleser, og han skal jeg definitivt finne flere bøker han har jobbet med. God stemmebruk og veldig flink med detaljer. Kan absolutt anbefale denne lydboken!

M
Morta – 05.09.2009

– Dette er den tredje historien om Harry Hole. I motsetning til de to forrige Hole-historiene holder han seg i Norge. Når Harry begår feilen å skyte en secret service-agent, blir han forflyttet til POT for at ingen skal få vite om uhellet som skjedde. Men i POT legger Hole merke til at noen har smuglet inn en rifle som ikke kan brukes til annet enn å drepe, dermed starter Hole jakten etter personen med denne riflen. Denne personen har en helt spesiell fortid som kriger for Nazi-Tyskland og har planlagt en helt spesiel slutt. I denne boken får vi to historier, jakten etter gjerningsmannen og fortiden til gjerningsman før det hele fører sammen til et klimaks. I denne historien får man bestifte kjennskap til personer som blir viktig i de neste historiene. Så dette er en historie man bør få med seg, det er en spennende og velskrevet historie.

T
T – 10.04.2009

– Dette er Jo Nesbøs tredje roman om Harry Hole. Hole er tilbake i god form, men stadig med problemer i privatlivet. Boka starter med at han skyter en Secret Service agent under Clintons norgesbesøk, og da er vi igang igjen. Han blir av politiske årsaker overført til POT, og starter en etterforskning som leder til uante følger. Boken er herlig bygget opp. Nesbø veksler mellom nåtid, og fortid på en trygg måte. Som spenningsroman er dette en av de beste jeg har lest. Nesbø har solid grep om handlingen og fremdriften av historien. Dette er rett og slett klassekrim, som anbefales til alle

m
meliz – 08.03.2009

– Boken er den tredje i rekken om den litt sjuskete og slitne politimannen Harry Hole. Det hele starter med at Harry, ved et uhell, skyter en Secret Service agent under den amerikanske presidentens besøk i Oslo. Ting henger på et mystisk vis og det gjelder for Harry å nøste opp tråden slik at alle bitene kan falle på plass før flere liv går tapt. Boken er fengende, samtidig som den skiller seg ut, både i skrivestil men også i oppbygning fra de to forrige. Denne er ikke like lettlest som de foregående, men den er absolutt verdt å få med seg. Jo Nesbø skriver godt, og dette er god norsk krim. Boken har fått gode kritikker, og det må innrømmes at den var vanskelig å legge i fra seg til tider. Boken tar for seg et vidt spekter av karakterer og hopper veldig i tid. Men dette gjør den spennende og etterhvert skjønner man hvordan ting henger sammen, og da blir man sittende og nikke enig for seg selv. Nøstet er nesten fullkomment, men det mangler enda noen tråder, vil Harry løse denne saken? Eller?

g
gant – 31.01.2009

– Dette er den tredje boken om Harry Hole. Harry Hole skyter ved et uhell en Secret Service-agent og blir med det overført til Overvåkningspolitiet. Denne boken har en ganske kjedelig begynnelse. Den veksler mellom en historie fra nåtid og en historie fra andre verdenskrig. Senere utover i boken begynner disse to historiene å flettes sammen og da begynner det virkelig å bli spennende. Alle de første kapitlene som virket som forgjeves lesing får plutselig en sammenheng. Utrolig spennende! Så vidt jeg har skjønt er historien fra 2.verdenskrig et manus som faren til Jo Nesbø aldri fikk skrevet ferdig, og som Jo Nesbø har fullført i denne romanen.

L
Litjveitja – 20.12.2008

– I denne boka opplever Harry Hole stor sorg, samtidig som at han beveger seg fra ett platå i livet til et annet, både sosialt og profesjonelt. Boka handler også om en komplisert, men likevel morderisk realistisk sannhet om hvordan krigens handlinger påvirker soldatene, og hvordan de hver for seg håndterer disse utfordringene. Harry Hole havnet midt oppi dette, og med sin usedvanlige kløkt og uvanlige arbeidsmetode finner han frem til en teori. Men er den riktig? Boka inndeles etter deler hvor vi separat får høre om hvordan soldatene har det i sin tid, og hvordan Harry Hole arbeider. Enda en veldig bra kriminalroman fra Jo Nesbø, anbefales!

L
Lille søss – 07.09.2008

– Harry Hole klarer ved et uhell å skyte en amerikansk Secret-Service agent mens president Clintons besøker Norge. Denne saken blir politiet nødt til å holde hemmelig. Media får veldig lite informasjon om denne saken. Etter dette uhellet blir Harry Hole overført til Overvåkningspolitiet. Senere kommer det en faks hvor Harry Hole blir satt på saken. Denne saken handler om våpenligaer som har trillet opp i Johannesburg og avslører at en attentatrifle har tatt seg plass i Oslo. Sammen med småfugleksperten Ellen Gjelten løser Harry Hole denne saken. De finner spor som peker mot frontkjempere, nynazistiske miljøer og Prinsen som viser seg å ha kontakter innenfor deres egne rekker. Dette er en sak hvor tiden tikker. Rødstrupe er en meget spennende bok. Anbefales!

K
Karolinex – 21.08.2008

– Den tredje boken om Harry Hole, handler om at han ved et uhell skyter en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons Norges-besøk. Denne saken blir dysset ned og han blir overført til Overvåkningspolitiet. Senere kommer det en faks som forteller om en våpenliga som avslører at en attentatrifle har havnet i Oslo. Det er Harry Hole som blir satt på saken, og sammen med sin tidligere partner Ellen Gjelten, som er en småfuglekspert. De finner spor som fører dem til norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en med kodenavnet "Prinsen" som har forbindelser innenfor deres egen rekke. Med tiden som en fiende har en morder med et helt spesielt prosjekt gjort seg klar for angrep. Dette er en fabelaktig og en spennende bok som jeg anbefaler på det sterkeste.

M
Mr Nobody – 20.08.2006

– Under et av president Clintons Norgebesøk, skyter Harry Hole ved et uhell en sikkerhetsagent. Saken blir dysset ned og Harry blir overført til Overvåkingspolitiet. Der tikker det inn en faks, som forteller om at en Märklin-rifle har havnet i Oslo. I skyttergravene ved Leningrad blir frontkjempen Daniel drept. På et hospital i Wien utgir en såret soldat seg for å være Daniel, og det oppstår et kjærlighetsforhold mellom han og en sykepleier på hospitalet. Ellen Gjelten - Harrys nærmeste venn og kollega blir drept ved Akerselva, og Harry bryter nesten sammen, men bare nesten. Utenriksministeren blir funnet drept i bilen sin. Han har et kulehull på størrelse med en knyttneve i brystet. Harry finner med nød og neppe ut hvem morderen er og det blir et kappløp mot tiden, siden det viser seg at drapsmannen ikke er ferdig med sitt prosjekt. På langt nær.

K
Kaiza – 22.06.2006

– Jo Nesbøs krimromaner om etterforsker Harry Hole har bestandig vært av den typen at man nesten ikke kan legge dem fra seg før man er ferdig med dem. Denne boken er intet unntak. Harry Hole får en sak om våpensmugling og etterhvert leder det ham inn i nynazistmiljøet. Gjennom hele boken veksler det mellom fortid og nåtid. Fortidsdelen følger en gjeng norske frontkjempere i Russland under andre verdenskrig. Etterhvert knyttes fortid og nåtid mer og mer sammen. Etterhvert som historien blir mer og mer avdekket, blir det mere spennende. Du tror mange ganger du vet hvem som står bak det hele, men allikevel blir du overrasket til slutt.

A
Andercito – 13.03.2006

– Den noe uotodokse antihelten Harry Hole har nok en gang laget trøbbel for seg selv. Denne gang skyter han ved et uhell en Secret Service agent under Clintons besøk i Oslo. For å dempe mediapresset blir Hole satt til å etterforske en våpenliga som innfører ulovlige våpen til Oslo. Det viser seg snart at dette er adskillig mer alvorlig enn det Harry Hole først innbilte seg. Jo Nesbø tar oss på dramatisk vis inn i en historie som har røtter helt tilbake til andre verdenskrig. Med utallige fiffige vendinger og overraskelser holder Nesbø leseren fast i historien på brilliant vis. Dette er en bok som alle bør lese, særlig krimelskere.

b
basto – 07.10.2005

– I den tredje boka om mester etterforsker Harry Hole følger vi hans forfremmelse til POT, som han fikk ved a skyte en amerikansk agent ved presidentbesøket, og hans oppdrag om overvåke nynazistiske miljøet. Men så kommer Harry over et papir over at en ulovlig attentat våpen har kommet til Norge, en Märklin rifle. Rifla kom fra Sør-Afrika og ikke bare knyttet til nynazistiske miljøet. Men oss frontkjempene fra krigens dager. Hva skal rifla brukes til? Samtidig går vi 60 år tilbake og får en detaljert beskrivelse over frontkjempene liv under krigen.
"Rødstrupe" ble kåret til tidenes krim i 2004 av Nitimen, i hard konkurranse med bl.a. André Bjerkes "De dødes tjern". Etter min menig så burde kanskje Bjerkes bok ha vunnet den konkurransen, men Rødstrupe er ikke en dum valg den heller. "Rødstrupe" gir deg et meget godt bilde av det nynazistiske miljøet samt en meget sterkt bilde over hvordan det var å være frontkjemper bort i Russland under krigen. Dette er krim på det best. Anbefales på det sterkeste!

A
Arnez – 19.05.2005

– Jo Nesbø kan skrive. Derom hersker ingen tvil. Med sine romaner om politietterforskeren Harry Hole har han skapt en krimhelt. Rødstrupe er 431 vanvittig spennende sider med Hole i hovedrollen, og det er bare å sette seg til rette i godstolen! Nå er Rødstupe kåret til til Norges beste krim gjennom tidene!
Vi møter Gudbrand, Daniel, Sindre og Edvard. Noen av dem skal vi også få møte i Oslo i nåtid. Scene for scene rulles opp foran øynene våre, og Nesbø er den beste regissør man kan ha. For her kunne det vært veldig lett å falle av lasset  siden scenesciftene er så mange og innenfor såpass store tidsrammer. Men på finurlig vis legger forfatteren et presens-grep over hele romanen og holder oss i ånde på 431 sider. Fordi han også evner å legge gode replikker i aktørenes munn og dessuten beskriver dem på skarpt vis, er det ikke vanskelig å gripes av Rødstrupe.

G
Grodan – 02.04.2005

– Fly av sted med rødstrupen inn i en meget god bokopplevelse. Harry Hole får beskjed om at han må overflyttes, for å dekke over at han har drept en av Clintons Secret Service-agenter. Harry sliter med tilpassningen på ny arbeidsplass, men han har fått los og følger spor. Sporene fører tilbake til andre verdenskrig hvor det fortsatt ligger hemmeligheter begravd. Jeg slet med å henge på Hole mot slutten, men om du er sjerpet og konsentrert kan du komme han i forkjøpet...
Utfordringen ligger i raske forflytninger på nasjonaldagen, og oppfordringen min er å ta plass, det gjelder nemlig rikets sikkerhet!Forfatter Nesbø har her servert en krimbok av ypperste kvalitet og jeg anbefaler på det varmeste.

E
EO – 23.03.2005

– Denne boka bygde seg kraftig opp og ble en av de beste krim-bøkene Nesbø har skrevet. Igjen er det politimannen Harry Hole som er hovedpersonen, en ¿litt på siden¿ politimann. Alkoholiker og litt spesiell i sine metoder. Likevel klarer han hver gang å spinne opp de merkeligste ting som løser gåtene. Denne gangen får man servert to historier, en fra krigens dager og en fra nåtid, de henger sammen og gir et fantastisk bra perspektiv. Gjennom hele boken gjetter man på hvem som er skurken¿ og det kommer som vanlig som en overraskelse. At denne er kåret til tidenes beste norske krim-roman er ikke rart. Den fortjener hvert lovord den får! Så vil du lese norsk krim så bør du absolutt ta en kikk på Nesbø. Gleder meg til å ta fatt på en ny Nesbø bok!!

P
Paja – 18.12.2004

– Etter å ha lest alle dei 5 til no utkomne bøkene om Harry Hole, er Rødstrupe desidert min favoritt. Faktisk er det min favoritt blandt alle kriminalar eg har lese, uavhengig av forfattar. Ein så velskreven og fengjande roman dukkar ikkje opp kvar dag. Boka veksler mellom to historier, den eine foregår under 2. verdskrig, i den andre møter vi Hole og saka han skal løyse i dagens Norge. Mot slutten flettast dei to historiene saman, og det heile vert avslutta i eit intens og spanande drama. I 2004 vart Rødstrupe kåra til tidenes beste norske kriminal roman av NRK Nitimens lyttarar og De norske bokklubbenes lesarar. Spør du meg så er det heilt fortjent. Dette er ei bok alle krim elskarar må få med seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rødstrupe:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv