Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Skriften i vannet

«Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette var tøffe greier.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

En actionfylt og fengende kriminalroman.

Midtsommeraften. Bordet på bryggen er dekket med det fineste serviset. Forretningsmannen Olof Helander har utenlandske gjester og har invitert dem til feiringen, som er den mest svenske av dem alle. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En actionfylt og fengende kriminalroman.

Midtsommeraften. Bordet på bryggen er dekket med det fineste serviset. Forretningsmannen Olof Helander har utenlandske gjester og har invitert dem til feiringen, som er den mest svenske av dem alle. Bordet bugner av tradisjonelle delikatesser, solen skinner i skjærgården, snapsen går unna og stemningen er på topp. Idyllen er total idet en åpen båt glir inn mot bryggen. To maskerte menn reiser seg, og et halvt minutt senere er den pittoreske scenen byttet ut med et blodbad.

Den suksessfulle forfatteren Julia Malmros har fått et oppdrag som kan ta henne til neste nivå som forfatterkjendis: Hun skal skrive neste del i en fremgangsrik spenningsserie. Julia trenger hjelp til research og har fått kontakt med den mystiske Kim Ribbing, en hacker med en mørk bakgrunn og en gåtefull fremtoning. De er et umake par, men blir tiltrukket av hverandre, og deres første møte ender til slutt opp i Julias seng.

Et par måneder senere får Julia beskjed om at manuset hun har skrevet, ikke lever opp til forlagets forventninger, og hun får ikke oppdraget. Skuffelsen er så stor at hun velger å fortelle hele historien i et intervju på direktesendt tv. Katastrofen er et faktum. Alle broer til forlaget brennes, og hun jaktes på av både svenske og utenlandske journalister. Til slutt flykter hun til sommerhuset sitt i Stockholms skjærgård for å få være i fred. Når Kim leser om det som har skjedd, får han seg en god latter og lurer på hva Julia har stelt i stand. Han drar til sommerhuset for å støtte henne. Under gjenforeningen på midtsommeraften, hører de skuddveksling borte hos Julias barndomsvenn, Olof Helander.

Før Julia ble forfatter på heltid, var hun politietterforsker. Nå er det Julias eksmann, Jonny, som leder politietterforskningen etter den dødelige skyteepisoden. Men Kim og Julia driver sine egne undersøkelser, og det viser seg at Olof Helander hadde dyre vaner som ikke sto i proporsjon til inntektene i firmaet hans. Pengene og sporene berører høyaktuelle temaer og tar oss med på en jordomreise til Stockholms skjærgård, gjennom et spøkelseshus i Shanghai, kubanske strender og norske oljerigger.

Skriften i vannet er første bok i serien Blodstormen.

Medlemsvurdering:
Dette var mitt første møte med John Ajvide Lindqvist som forfatter, og jeg er begeistret! Julia Malmros og Kim Ribbing er karakterer jeg gleder meg til å følge videre. Og som ihuga fan av Millenniumserien koste jeg meg med referansene og nikkene til Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Det er elegant gjort!

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205588097
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Skriften i vattnet
Serie
Blodstormen 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette var tøffe greier.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 02.06.2023

– Dette var mitt første møte med John Ajvide Lindqvist som forfatter, og jeg er begeistret! Julia Malmros og Kim Ribbing er karakterer jeg gleder meg til å følge videre. Og som ihuga fan av Millenniumserien koste jeg meg med referansene og nikkene til Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Det er elegant gjort!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skriften i vannet:

Lupus
199,-

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
199,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv