Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Snømannen

Dette er en nyinnspilling av «Snømannen» med Dennis Storhøi som Harry Hole, «Snømannen» er den syvende boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

Det er november og årets første snø har falt i Oslo. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Dette er en nyinnspilling av «Snømannen» med Dennis Storhøi som Harry Hole, «Snømannen» er den syvende boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

Det er november og årets første snø har falt i Oslo. Birte Becker kommer hjem fra arbeid og skryter av snømannen som ektemannen og sønnen har laget i hagen. Men de har ikke laget noen snømann. Når familien stiller seg ved vinduet og forbauset ser på snømannen, slår det sønnen at den står vendt mot huset. At de sorte øynene stirrer mot vinduet. På dem.

Førstebetjent Harry Hole har mottatt et anonymt brev undertegnet "Snømannen". Og han har senere funnet et alarmerende fellestrekk ved gamle forsvinningssaker. Gifte kvinner er blitt borte samme dag som årets første snø har falt. Samme natt kaver Sylvia Pedersen gjennom den første snøen i en skog like utenfor Oslo. Hun vet at hun løper for livet, men hun vet ikke hva som er etter henne. Og hun vet heldigvis ikke hva som er foran henne...

For «Snømannen» ble Jo Nesbø tildelt Den norske leserprisen 2007 og Bokhandlerprisen 2007.

Medlemsvurdering:
Jeg var fra før ikke en veldig stor fan av bøkene til Jo Nesbø. Så da jeg ble tipset om denne boken, var jeg i sterk tvil om jeg i det hele tatt skulle gidde å begynne på den. Men da jeg som smått startet å lese var det veldig vanskelig å legge den fra meg før jeg hadde funnet ut hvem Snømannen var. Og det viste seg å være en helt annen person enn jeg trodde, for Nesbø er utrolig flink til å først føre leseren i en retning før det kommer nye overraskelser som gjør at man må se bevisene i et annet lys for å finne den skyldige.

R.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242180773
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Priser
Den norske leserprisen 2007
Serie
Harry Hole 7

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

N
Niko E. – 05.08.2020

– Utmerket!

S
Silje – 22.08.2017

– Begynner med å si at jeg ikke er noen stor krimfan, mest fordi deres overveldende fotfeste i norsk litteratur til tross er det langt mellom de virkelig gode krimromanene. Kriteriet for en god moderne krimroman er at etterforskerens metode harmonerer med motstanderens motiv. Begge trenger like stor plass for å være troverdige figurer. I "Snømannen" er det er uforholdsmessig fokus på Harry Holes metodikk, noe som overskygger de andre figurene. Å, en mistenkt der? Og enda en? Det er vanskelig å følge med fordi figurene er så underutviklede at det er vanskelig å føle noe som helst for dem. Den uforholdsmessige kvinneforakten uten grunnlag i virkeligheten kombinert med kvinneskikkelsene som er mer til pynt enn noe annet er det eneste ved "Snømannen" som fikk meg til å fryse på ryggen. "Snømannen" er ikke uten sine gode øyeblikk. Motstanderen har mange potensielt interessante og underholdende tanker og ideer. Det er tydelig at han (overraskelse!) ble aldri helt voksen, og derfor har en sårbarhet ved seg som gjør ham veldig tilnærmelig og menneskelig, til tross for sitt lite originale motiv. Han hater mennesker og har ingen sperrer når det gjelder å utrydde dem, enten de har en oppfyller kravene hans for et mål eller bare kommer i veien. På den annen side er det tydelig at han som alle andre har behov for tilhørighet, såpass at når han blir avslørt kommer det ikke som noen overraskelse. Likevel er det vanskelig å forstå ham. Hvorfor sender han brev til politiet når motivet hans er å renske verden for så mange i målgruppen hans som mulig? Vil han bli stoppet, selv om tiden er knapp for ham? Er de et hån? Begge deler? Det er ikke lett å bli klok på. Metodene hans minner ofte om ei selvmotsigende suppe av ulike men altfor velkjente seriemorder-klisjeer. Filmen av "Snømannen" har premiere i oktober, og jeg har en følelse av at dette kan bli et av de uheldige tilfellene der filmen er bedre enn boka. Ikke desto mindre er jeg glad for at jeg leste boka først.

m
meliz – 13.11.2009

– I god kjent Jo Nesbø-stil møter vi den alkoholiserte og joviale(?) politimannen Harry Hole. Denne gangen står han overfor en rekke mistenkelige mord. I samarbeid med nye og gamle etterforskere starter jakten på snømannen. Er det en seriemorder som herjer landet? Eller er det noen som vil at det skal se slik ut? Boken mister litt grepet på leseren og vil mer enn hva den faktisk får til. Den har fått gode anmeldelser og terningkast, men dette er så visst ikke den beste romanen til Nesbø. Boken er som andre lett å lese, men man kan merke en utvikling av både karakterer, men også av språk i skrivingen til forfatteren. Vi møter nye sider ved Hole blant annet, noe som gir Hole mer kjøtt på beina. Men det er likevel ikke nok for å få stablet på beina en god roman. Med andre ord, er ikke dette den boken man ville anbefalt om man skulle plukket en av bøkene om Hole og kompani. Den taper litt ansikt i forhold til de andre, men er likevel en grei lesning.

R
R. – 03.11.2009

– Jeg var fra før ikke en veldig stor fan av bøkene til Jo Nesbø. Så da jeg ble tipset om denne boken, var jeg i sterk tvil om jeg i det hele tatt skulle gidde å begynne på den. Men da jeg som smått startet å lese var det veldig vanskelig å legge den fra meg før jeg hadde funnet ut hvem Snømannen var. Og det viste seg å være en helt annen person enn jeg trodde, for Nesbø er utrolig flink til å først føre leseren i en retning før det kommer nye overraskelser som gjør at man må se bevisene i et annet lys for å finne den skyldige.

m
morta – 06.09.2009

– Dette er den sjuende boken om Harry Hole. Harry Hole har mottatt et anonymt brev fra noen som kaller seg snømannen, og Harry begynner å lete etter fellestrekk med andre forsvinningssaker. Og finner ut at flere gifte kvinner har forsvunnet når den første snøen har falt. Dermed starter jakten etter en seriemorder, og denne morderen har valg Harry som sin sparringspartner. Vi blir med på en reise igjenom Oslo og Bergen på jakt etter snømannen. Får han tar sitt neste offer? Dette er etter min menning den beste Harry Hole-boken, fordi historien er så uhyggelig skrevet og bygd opp. Den er uforutsigbar og Harry har aldri vært bedre enn i denne boken. Så man kan krype opp i stolen på mørke kvelder og bare kose seg med denne boken.

L
LA – 08.08.2009

– Nok en god bok fra Nesbø med fint driv. En bok som er vanskelig å legge fra seg og som føltes som en kanonbok mens man leser. Samtidig sliter jeg litt med å holde på denne følelsen når boken er ferdig. Om det er Nesbøs måte å overdirve avslutningene, eller om det er at boken har fenget så bra at det er skuffende når den er ferdig er vanskelig å si. Boken vil jeg iallfall anbefale til krimlesere som liker følelsen av å måtte ha "bare litt til" ved avsluttet kapittel. Boken har et fint driv og snedige løsninger fra start til mål. Persongalleriet er også helt topp, og hovedpersonen Harry Hole holder høy standard

P
PEGAZUZ – 20.06.2009

– En kvinne med mann og barn er en dag sporløst forsvunnet før hun etter noen dager blir funnet død. Deretter blir enda en kvinne mystisk borte. Så mottar førstebetjent Harry Hole et merkelig brev fra en som kaller seg "Snømannen". Kan det være slik at noen av de kvinnene som har forsvunnet i Norge gjennom de seneste årene kan være ofrene til "Snømannen"? Harry Hole har fått en vanskelig sak å løse. Dessuten har han fått en ny assistent i form av betjent Katrine Bratt som er overført fra avdelingen i Bergen. Denne boken er både spennende og uforutsigbar. Akkurat når du tror du vet hvem som er "Snømannen", kommer det nye opplysninger som gjør at du ikke vet sikkert hvem det er før på siste side.

T
T – 07.06.2009

– Er stor fan av Jo Nesbø og Harry Hole, og denne boken lever i høyeste grad opp til forventingene! Nesbø skilder Hole og omgivelsene på en fortreffelig måte, og etter sju bøker føler man at man virkelig kjenner mannen. Boken fikk meg rett og slett til å grøsse, beskrivelsene er så gode at man er virkelig MED. Hole jakter en seriemorder som har holdt på lenge. Hver gang står en snømann der som et taust vitne. Hole jobber med saken og kommer etter hvert uhyggelig nær morderen. Boken holder på spenningen helt til aller siste side (og enda lenger) og er svært vanskelig å legge fra seg!

P
PEGAZUZ – 26.05.2009

– En kvinne med mann og barn er en dag sporløst forsvunnet før hun etter noen dager blir funnet død. Deretter blir enda en kvinne mystisk borte. Så mottar førstebetjent Harry Hole et merkelig brev fra en som kaller seg "Snømannen". Kan det være slik at noen av de kvinnene som har forsvunnet i Norge gjennom de seneste årene kan være ofrene til "Snømannen"? Harry Hole har fått en vanskelig sak å løse. Dessuten har han fått en ny assistent i form av betjent Katrine Bratt som er overført fra avdelingen i Bergen. Denne boken er både spennende og uforutsigbar. Akkurat når du tror du vet hvem som er "Snømannen", kommer det nye opplysninger som gjør at du ikke vet sikkert hvem det er før på siste side

T
T.D. – 22.04.2009

– Denne gangen har Jo Nesbø sneket seg nesten umerkelig over i skrekk-sjangeren. Vel, ikke helt, men "Snømannen" har flere scener som er godt egnet til å sende deg et kaldt gufs nedover ryggmargen. Ved sin sedvanlig gode fortellerstil tvinges du til å bare måtte lese et kapittel til, og enda ett ... om du tør. Leseren blir som alltid lurt når Nesbø fører pennen. Mange har klaget på antagonistens identitet er for opplagt, men jeg selv synes ikke nødvendigvis dette. Med Nesbø kan man aldri være sikker, selv om den svært observante leser faktisk kan avsløre dette meget tidlig i boken ... nåvel. Boken er drivende spennende, og bekrefter Nesbøs stilling som Norges ledende krimforfatter. Den muligens overdrevent spektakulære slutten er, som sagt, kanskje overdrevet. Men sett under helhetens lys er dette en svært god leseropplevelse.

I
I.A – 16.03.2009

– "Snømannen" er atter en god krim fra Jo Nesbø. Boka er veldig spennende, og ettersom bare en mengde informasjon avsløres av gangen, medfører det at man kan sitte og lese i den uten å ane at timene flyr forbi. Vi får et innblikk i menneskelig grusomhet, som også gjør boka skremmende. Og til tross for at noen løsninger kan tenkes seg til, gjør det ikke noe siden også dét er en del av moroa ved å lese krim. Dessuten, når man tror man vet noe, så forbauses man stadig ved at boka tar en helt ny vending. "Snømannen" er absolutt verdt å lese av alle ovennevnte grunner!

k
kattejenta – 30.01.2009

– Harry Hole har jobbet som politi i mange år, og skal snart slutte. Privat har han det ikke så lett, for leiligheten hans holder på å gå opp i forråtnelse av sopp. Han får hjelp av en kvinnelig betjent, Katrine. Det viser seg at hans aller nærmeste kan heller ikke være helt til å stole på. Den siste saken hans er en veldig tøff sak. En morder går løs i Bergen by. Han etterlater seg en snømann ved hver plass et mord har skjedd. Alle ofrene er middelaldrende kvinner. De er enten forsvunnet, eller de blir funnet. Da blir det avslørt at morderen er en syk mann, (statistisk er de fleste mordere menn, men det trenger jo ikke å bety at det er en mann) og ofrene har hatt en pinefull død. Morderen er etter ham og flere kvinner, så han må passe seg så ikke noe grufullt skjer med ham. Denne boka er veldig spennende, og en klarer nesten ikke å legge fra seg boka når en har kommet halvveis og inn i handlingen. Jeg har ikke lest noen andre bøker av Nesbø, men jeg vil gjerne lese andre bøker av ham.

N
Nesbø-fan – 28.09.2008

– Dette er helt klart den beste boka om Harry Hole. Jo Nesbø blir bare bedre og bedre. Politiet får inn saker hvor gifte kvinner er forsvunnet på mystisk vis, samme dag som årets første snø har falt. Harry kobler disse forsvinningssakene til et anonymt brev han selv har mottatt, undertegnet Snømannen. Han har ikke fortalt noen om dette brevet. Han starter å etterforske saken og den er mer innviklet enn han trodde var mulig. Boka er skrevet utrolig godt og spenningen er bevart til siste setning. Som leser gjør en seg mange tanker underveis om hvem som er Snømannen, men ikke før på slutten skjønner en hvem som står bak det hele.

S
S – 14.09.2008

– Jo Nesbø beviser med denne boken at han er den absolutt fremste norske krimforfatteren gjennom tidene. Dette er uten tvil den beste boken om Harry Hole, og absolutt den beste krimboken man noen gang vil lese. Vi befinner oss i November 2004, der Hole mottar brev fra en skapelse undertegnet Snømannen, mens gifte kvinner forsvinner rett etter første snøfall. Hole kastes inn i sin hittil mest intense jakt, der ingenting er som det ser ut til og man hele tiden blir sjokkert over forfatterens evne til å skape hinsides spenning og nysgjerrighet. Leseren blir godt kjent med alle karakterene, gjort på en skrivemåte som det ikke finnes make til, knapt på verdensbasis. Jo Nesbø er en av de største og dette er hans beste bok. Trenger man si mer?

L
Lene – 24.08.2008

– Jeg har aldri lest noen av bøkene om Harry Hole før, selv om de har stått i bokhylla hjemme i flere år. Men så når jeg skulle ut og reise noen dager tenkte jeg at det kunne være greit å ha med seg en lydbok, og av en eller annen grunn falt valget på Snømannen. Og det har jeg virkelig ikke angret på. Her var det jo spenning neste fra første minutt. Det ene mordet etter det andre ble oppdaget, og det viste seg at det skulle være en seriemorder som sto bak alle drapene. Det ble etterhvert flere mistenkte i saken, men den ene etter den andre ble renvasket. Og morderen viser seg å være en av de man aller minst hadde mistenkt. Men det er vel kanskje sånn det pleier å være i krimbøker. Uannsett synes jeg at dette var en utrolig bra historie, og Storhøi leste den med en fantastisk innlevelse. All ære både til Nesbø og Storhøi for denne suksessen.

M
Mariana – 16.08.2008

– Flere gifte kvinner har forsvunnet i årenes løp, uten at politiet har klart å finne noen lik. Da også Birte Becker blir borte, oppdager politiet med etterforskeren Harry Hole i spissen noen urovekkende fellestrekk mellom forsvinningene, som kan tyde på at det går en massemorder løs. De forsvunne kvinnene har alle blitt borte rett etter første snefall, og med en snømann plassert i hagene deres. I jakten på Snømannen, som morderen blir kalt, dras vi som lesere fra skanse til skanse. Hver gang Snømannen synes å være avlsørt, dukker det opp nye momenter som tilsier at han fremdeles går løs. Han blir til slutt meget nærværende i kretsen rundt Harry Hole ... Denne boka er åndeløs spennende og uhyggelig. Dennis Storhøi leser med en intens innlevelse og med det rette temperamentet!

S
S – 30.07.2008

– I denne sjuende boka om Harry Hole, opplever man en historie som overgår alle forventninger, den er enkelt sagt fantastisk! Man skal lete lenge etter en forfatter som behersker forfatterkunsten bedre enn Jo Nesbø, hans like finnes ikke på verdensbasis! Vi befinner oss i November 2004, der Harry Hole mottar brev fra Snømannen, en seriemorder som skyr ingen midler og grusomheter. Hole vikles inn i et nett som stadig snører seg tettere rundt ham, og som til slutt fanger ham i et spill der innsatsen handler om liv og død. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor velskret og uhyre handlingsdyktig denne boken er, fantastisk rekker ikke til! Man får stadig fascinerende spor som kan lede leseren nærmere et svar, men som blir sjokkert over hvor feil man kan ta, og dreielsene som blir gjort i handlingen. Dette er tidenes beste norske krimbok, men også på et skyhøyt nivå avhengig av sjanger. Man har ikke råd til å gå glipp av en slik leseropplevelse, anbefales sterkere enn noe annet!

N
Nelle – 11.05.2008

– Flere gifte kvinner med barn forsvinner fra Bergen og Oslo i et tidspenn fra 1980 til i dag (2004). Et av fellestrekkene er at det skjer ved årets første snø, og en snømann kan sees i nærheten av forsvinningsstedet. Kort tid etter førstebetjent Harry Hole får ansvaret for å lede etterforskingen, mottar han et anonymt brev undertegnet "Snømannen". Han mistenker en seriemorder står bak og det blir et spennende kappløp. Dette er den 7. boka om Harry Hole. Han har rundet førti og sliter fremdeles med alkoholen. I privatlivet føler han at han mister noe viktig i livet sitt når Rakel, hans eks-kjæreste, snart skal gifte seg med Mathias. I arbeidslivet får han sitt kvinnelige motstykke i samarbeidspartneren Katrine Bratt. De tenker likt, har samme interesser og kommer raskt på bølgelengde med hverandre. Allerede fra første side er jeg rett inne i handlingen, og klarer knapt å legge boka fra meg. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at Jo Nesbø bruker mye energi på å lede leserne vekk fra den egentlige gjerningsmannen. Hvis man er observant kan man snappe opp viktige ledetråder tidlig i romanen. Uansett: etter denne boka er ikke snømenn det de en gang var ...

k
kattejenta – 20.04.2008

– Jeg som trodde at jeg ikke likte krim, tok feil etter jeg hadde lest denne boka. Omslaget på boka så så spennende ut, og da fikk jeg lyst til å lese boka. Jeg leste den ut på noen få dager, for den var så spennende. Jeg ante ikke hva som kunne skje, og det kunne når som helst forandre seg eller skje noe nytt som var helt uforutsigbart. Denne boka er fantastisk bra skrevet, om politibetjenten Harry Holes siste eventyr. Boka handler om kvinner som forsvinner, og snømenn som dukker opp av intet. Ved hvert første snøfall dukker det opp en nylaget snømann foran offerets hus. Morderen utgir seg som snømannen, og det er Harry Holes oppdrag å finne ut hvem det er. Så er det heller ikke så lett å finne de savnede, for Snømannen er veldig slu og oppfinnsom. Dette er en veldig spennende bok, og når en begynner å lese klarer en ikke å stoppe. Anbefales sterkt til alle som liker krim og ikke liker krim :-)

T
T – 30.03.2008

– Er stor fan av Jo Nesbø og Harry Hole, og denne boken lever i høyeste grad opp til forventingene! Nesbø skilder Hole og omgivelsene på en fortreffelig måte, og etter sju bøker føler man at man virkelig kjenner mannen. Boken fikk meg rett og slett til å grøsse, beskrivelsene er så gode at man er virkelig MED. Hole jakter en seriemorder som har holdt på lenge. Hver gang står en snømann der som et taust vitne. Hole jobber med saken og kommer etter hvert uhyggelig nær morderen. Boken holder på spenningen helt til aller siste side (og enda lenger) og er svært vanskelig å legge fra seg!

U
Ulrikke – 28.02.2008

– Denne boken klarte jeg faktisk å bruke hele tre dager på, klistret til øyne å hode. Harry Hole er en mann du blir glad i, og om ikke mer i denne boka. Vi blir tatt med til forskjellige slutter, og vet egentlig ikke helt når vi kan si at vi forstår eller bare må lese videre. Poenget kunne iallfall ikke jeg forutse og denne boka ble en glimrende etterfølger til alle de andre som nå står i bokhylla og venter på neste. Glennom alle bøker går jeg bare å håper på at alt skal bli så bra det kan bli for denne mannen, han blir beskrevet som en litt mindre penere mann, men morsinstinktet kommer frem og det er nesten som å bli forelsket. Den er glimrende og må leses.

l
larsli – 23.10.2007

– Snømannen er bok nr 7 om den alkoholiserte politimannen Harry Hole. Snømannen er bygget opp på Nesbøs karakteristiske måte med "sceneskift" for hvert kapittel. Man hopper fram og tilbake i tid og velger forskjellig person som utgangspunkt og slik sett blir boka hele tiden svært spennende. "Snømannen" er en seriemorder og det er mange involverte personer som har sine mørke hemmeligheter, noen av dem er i tillegg personer som lever tett innpå Harry Hole. Nesbø er fortsatt i en egen klasse i forhold til å bygge opp en historie med mange interessante "snubletråder", men underveis blir det faktisk litt mange tråder som nøstes opp for tidlig. Slutten kunne vært tettere komponert og raskere unnagjort. Dette er tross alt svært bra, men Nesbø har gjennom tidligere bøker lagt lista så høyt at han nesten skuffer litt på de 20-30 siste sidene.

K
Krimelsker – 13.09.2007

– Boka griper deg fra første stund. Dette spennende mysteriet med Harry Hole i hovedrollen, som tar deg med ut på eventyr med mord og snømenn. Denne morderen har lagt sin elsk på gifte kvinner som alle har begått noen feiltrinn i livet. Og det er viktig å finne en fellesnevner. Dette fører oss både forover og bakover i tid. Her kan man lett bli ledet til å trekke feil slutninger, og man holdes i endeløs spenning til det siste. Flettet inn i mordsaken får man også følge Harry Holes privatliv, som ikke alltid er like vellykket. Dette er en bok som kan anbefales på det varmeste.

e
evacatl – 01.08.2007

– Dette er en fantastisk bok av Jo Nesbø! Beskrivelsene av Harry Hole og miljøet han jobber i er som alltid veldig gode. Og det første kapittelet angir straks stemningen for resten av boka. Fortryllelsen er satt, og man klarer ikke å legge boka fra seg før man har funnet svaret, før man vet hva, eller hvem som er snømannen? Du tror du har funnet det ut, men så må du gang på gang innse at slik er det slett ikke. Og når siste ord er lest, sitter du igjen med en fantastisk leseropplevelse. Og en tanke forbløffet over at du ikke løste gåten før. Anbefales!

L
Litteraturelsker – 08.07.2007

– Krim, nydelig lest av Dennis Storhøi. Han leser med stor innlevelse og trekker boka betydelig oppover på skalaen. I denne boka møter Harry Hole enda en seriemorder, og han sirkler morderen sakte men sikkert inn. Eller er det seriemorderen som sirkler Harry inn? Plottet foregår i Oslo og i Bergen, med flere personer i handlingen enn vanlig. Jo Nesbø finter leseren som en Maradona på fotballbanen, men likevel gjettet jeg morderen alt for tidlig i boka. Dermed må jeg innrømme at dette ikke er Jo Nesbøs beste; men siden forfatterens beste er skikkelig bra, er denne slett ikke så verst. Kan så absolutt nytes i sommersola og/eller sommerregnet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snømannen:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv