Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Opphør av servitutter

«Med "Opphør av servitutter" har Endre Stavang tilført tenkningen rundt denne delen av servituttlæren både ny dybde og ny dynamikk. Boken anbefales på det varmeste.»

Gunnar Eriksen, Tidsskrift for Rettsvitenskap 5/2011

En servitutt er enkelt sagt en rett til delvis å bruke - eller en rett til å bevare tilstander på - fremmed fast eiendom, slik som veirett, hugstrett, beiterett og villaklausuler. Som andre rettigheter reguleres servituttene av regler om stiftelse, innhold, endring og opphør. Les mer

529,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
En servitutt er enkelt sagt en rett til delvis å bruke - eller en rett til å bevare tilstander på - fremmed fast eiendom, slik som veirett, hugstrett, beiterett og villaklausuler. Som andre rettigheter reguleres servituttene av regler om stiftelse, innhold, endring og opphør. Emnet i denne boken er opphør av servitutter.

Servitutter er tinglige rettigheter som alle må respektere. De hviler ofte som heftelser på fast eiendom i lang tid. Dette godtas av rettsordenen fordi servituttene etter omstendighetene gir større fordeler for rettighetshaveren enn ulemper for de(n) bebyrdede. Et grunnleggende problem blir da hva som skal skje hvis forholdene endrer seg slik at en servitutt ikke lenger er ønskelig etter dette kriteriet. Noen ganger kan problemet løses ved at innholdet i servitutten endres ved tolkning eller formell endring ("omskiping"). Andre ganger må problemet løses ved at servitutten opphører.

Opphørsgrunnene kan i hovedsak sammenfattes i fire kategorier når de skal drøftes i lys av servituttenes begrunnelse: (I) forhåndsbestemt eller avtalt opphør, (II) ekstinksjon, (III) ekspropriasjon og (IV) rådighetsreguleringer. I Opphør av servitutter behandles særlig ekstinksjon, ekspropriasjon og - med en spesiell vektlegging på grunn av temaets aktualitet - rådighetsreguleringer i form av reguleringsplaner. For hver av disse analyseres rettstilstanden supplert med en rettsøkonomisk vurdering.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
210
ISBN
9788202308162
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
23 x 15 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Med "Opphør av servitutter" har Endre Stavang tilført tenkningen rundt denne delen av servituttlæren både ny dybde og ny dynamikk. Boken anbefales på det varmeste.»

Gunnar Eriksen, Tidsskrift for Rettsvitenskap 5/2011

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Opphør av servitutter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Tronen

Kiera Cass
Paperback 
181,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv