Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tingsrett

Tingsrett beskriver reglene om retten til å råde over fysiske ting. Bokens første del omfatter især ene- og sameierett til fast eiendom, herunder reglene om grenser og andre nabospørsmål. Viktige rettighetstyper som tomtefeste og servitutter er gitt bred omtale. Les mer

1259,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Tingsrett beskriver reglene om retten til å råde over fysiske ting. Bokens første del omfatter især ene- og sameierett til fast eiendom, herunder reglene om grenser og andre nabospørsmål. Viktige rettighetstyper som tomtefeste og servitutter er gitt bred omtale. Videre er det kapitler om allemannsrett og allmenningsrett, og om offentlig kontroll med fast eiendom. Andre del gjelder tredjepersonkonflikter vedrørende fast eiendom, løsøre og fordringer: Når er for eksempel kjøper beskyttet mot konkurrerende erverv (dobbeltsalg mv.) eller kreditorbeslag?

Siden forrige utgave kom i 2016, har vi fått en rekke lovendringer, og også viktige dommer som har nødvendiggjort betydelige omskrivninger. Samtidig er teksten kritisk gjennomgått.

THOR FALKANGER (f. 1934) er professor emeritus i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Av hans seneste utgivelser nevnes Tvangsfullbyrdelsesloven med kommentarer (4. utg. 2008, sammen med Hans Flock og Thorleif Waaler), Allmenningsrett (2009), Odelsloven (5. utg. 2011, sammen med Ola Rygg og Oluf Skarpnes), Landbruksrett (2013), Introduksjon til panteretten (2. utg. 2013), Løsningsrettsloven (2015), Fast eiendoms rettsforhold (5. utg. 2016), samt en rekke lovkommentarer, blant dem Grannelova. Lovkommentar (2020) og Havbunnsmineralloven. Lovkommentarer (2020).

AAGE THOR FALKANGER (f. 1965) er sivilombudsmann. Han har permisjon fra sitt embete som høyesterettsdommer og har tidligere bl.a. vært lagdommer og professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø. Han har skrevet God tro (doktoravhandling 1999), Lagmann og lagting i Hålogaland gjennom 1000 år (2007) og Maritime Casualties and Intervention (2011).

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
977
ISBN
9788215048260
Utgave
9. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

-
-ign – 18.05.2007

– Falkangers 'Tingsrett' er nettopp kommet i ny utgave, og i forhold til den forrige utgaven fra 2000 er den oppdatert på alle punkter. Språket er godt og lettfattelig, til tross for at emnet er utrolig intrikat og krevende. Boken bærer preg av å være et oppslagsverk like mye som en lærebok, og inneholder alt innen både statisk og dynamisk tingsrett. Den brukes som lærebok i faget tredjemannsvern ved 3. avdeling ved studiet rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo. For andre gir den interessante opplysninger ift. tinglysning av eiendomserverv, løsøreerverv, og tvisteløsning i forhold til nevnte. Det kan anbefales å lese/bruke Haaskjold og Skjerdals oppgavesamling i Tredjemannsvern i sammenheng med Falkangers 'Tingsrett', da får man praktiske oppgaver til å støtte teorien.

R
Ragnhild – 09.09.2006

– Skal du en gang for alle lære deg om både statisk og dynamisk tingsrett, er dette boken du skal lese. Den er svært omfattende og utrolig gjennomført. I begynnelsen får man en introduksjon, noe som er på sin plass, for dette er ikke noe enkelt rettsområde. Videre går veien til den statiske tingsretten, som omfatter fast eiendom, sameie, servitutter, tomtefeste, hevd, naborett og mye mer. Tredje og siste del tar for seg den dynamiske tingsretten der blant annet rettsvernsregistrene og tredjemannsforholdene står sentralt. Lovverket på dette punkt kan være ganske krevende å begi seg inn på, men Thor Falkanger gjør saken mye lettere. Med god struktur, mellomoverskrifter og punkter, et godt innholds- og oppslagsregister og eksempler har man rett og slett god kontroll gjennom hele boken. Kan anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tingsrett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

1989

Val McDermid
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv