Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den store boken om tog

«Len deg tilbake i stolen og bli med på en nostalgisk og fortryllende reise.»

Simen Ingemundsen, Bygdebladet

Den store boken om tog er den ultimate utgivelsen for landets utallige togentusiaster. Mange har nostalgiske minner fra Interrail, noen møtte kjæresten sin på Bergensbanen mens andre minnes forventningsfulle timer i en overfylt kupé på vei til sommerferie på hytta - eller de dyrker en lidenskap for damplokomotiver og sporbredder. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Den store boken om tog er den ultimate utgivelsen for landets utallige togentusiaster. Mange har nostalgiske minner fra Interrail, noen møtte kjæresten sin på Bergensbanen mens andre minnes forventningsfulle timer i en overfylt kupé på vei til sommerferie på hytta - eller de dyrker en lidenskap for damplokomotiver og sporbredder.

Atle Nielsen tar sine lesere med på en reise langs noen av verdens mest spektakulære jernbanespor i denne feiringen av vårt mest miljøvennlige transportmiddel. Boken er spekket med interessante fakta og morsomme historier, og gjennomillustrert med fotografier, illustrasjoner, plakater, skilt og billetter. Visste du for eksempel at det var behovet for oversiktlige tidtabeller som gjorde at vi delte verden inn i 24 tidssoner, eller at man på pendlertog fra Moskvas forsteder finner løshunder som har lært seg å ta toget til og fra byen for å finne mat? Forfatteren tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, og dessuten inneholder boken jernbanequiz, noveller, kortbiografier, gamle rutetabeller, jernbanehistorikk, tunneler, musikk, broer, litteratur, togrøverier, berømte stasjoner, tragiske ulykker og de underligste rekorder

Medlemsvurdering:
Det er ikke alle som er interessert i å lese om tog, og det finnes egentlig mange bøker på markedet, ikke minst utgitt av NJK (Norsk Jernbaneklubb) Men humoren til Atle Nilsen, gjør denne boken til et "must" for alle med interesse for tog! Sjekk også ut hans tidligere utgivelser ikke minst "Hyttebok"

Jens Petter Røgeberg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Font
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
287
ISBN
9788281694835
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
28 x 25 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Len deg tilbake i stolen og bli med på en nostalgisk og fortryllende reise.»

Simen Ingemundsen, Bygdebladet

«En koselig bok å bla i for togelskeren og en fin julegave å gi til en reiseglad.»

Reiselykke.com (Årets reiseblogg 2017)

«Dette må være en perle av en bok for alle tog-interesserte. Tekstene er skrevet både med stor kunnskap og en humoristisk innfallsvinkel, og er en ikke begeistret for jernbane og toglinjer fra før, undrer det meg meget om ikke så vil skje etter lesningen av «Den store boken om tog». Bildene som Atle Nilsen har samlet inn gjør det til en levende bok, noen foto er ganske fantastiske både fra fotografenes side og den fotomessig- og grafiske bearbeidelsen. »

Audun Mosevoll, Dagen

«Rett og slett en imponerende flott bok for alle som er begeistret for tog og togreiser.»

Veronica Karlsen, NTB

Kunders vurdering

G
Geir-Widar Langård – 18.09.2019

– Denne boka gir innblikk i mye og mangt om reiser med tog, jernbanehistorie og jernbanedrift. Forfatteren fortaper seg ikke i kjedelige detaljer, men gir plass for de gode historiene. Noe små feil i beskrivelsen av enkelte jernbanetekniske ting forekommer, men dette synes jeg ikke skjemmer boka. Alt i alt er dette en svært underholdende bok som kan anbefales til alle som har reist med tog en eller annen gang.

J
Jens Petter Røgeberg – 07.02.2019

– Det er ikke alle som er interessert i å lese om tog, og det finnes egentlig mange bøker på markedet, ikke minst utgitt av NJK (Norsk Jernbaneklubb) Men humoren til Atle Nilsen, gjør denne boken til et "must" for alle med interesse for tog! Sjekk også ut hans tidligere utgivelser ikke minst "Hyttebok"

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den store boken om tog:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv