Håndverksforskning ved norske museer - Terje Planke

Håndverksforskning ved norske museer

Terje Planke (Redaktør) ; Jean Lorentzen (Redaktør)

Serie: By og bygd 49

"By og bygd" er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. Les mer
Vår pris
341,-
Spar
49,-

Veil. pris: 390,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 341,-
Spar: 49,-

Veil. pris: 390,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

"By og bygd" er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. By og bygd er et samlingssted for forskning i og om de kulturhistoriske museene i Norge.
Tema for denne utgaven er håndverkerens blikk på byggeskikk og bygningsvern. To artikler tar for seg problematikk knyttet til mur og bruk av kalk som bindemiddel. To øvrige artikler nyanserer og nærleser bygningsbiografi ved å kombinere dendrokronologiske analyser med verktøyspor. Emner som takkonstruksjon i en barokk bygning og bevaring av funksjon i driftsbygninger er også behandlet. Beskrivelsene av slike prosesser bidrar til å utvikle teori og metode i forskningen på tradisjonshåndverk. Felles for alle artiklene er at både forvaltningshistorikken og vårt håndverkerblikk står sentralt.
Artiklene formidler håndverksforskning i prosess og utprøving gjennom et enestående prosjekt. Prosjektet HårF (bygningsvern, håndverk, forskning) er aksjonsforskning utført av håndverkere og bygningsantikvarer innenfor museumsnettverket for bygningsvern og tradisjonshåndverk.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Museumsforlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider: 267
ISBN: 9788283051315
Utgave: 1. utg.
Format: 27 x 22 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger