Kniv - Thomas Winje Øijord

Kniv

håndverk, tradisjon og den norske folkesjela

; Thomas Winje Øijord (Fotograf)

Jakten på den norske kniven

Den tradisjonelle norske tollekniven har alltid vært en del av nordmenns identitet, og den nyter stor respekt blant kjennere internasjonalt. Det er ikke bare når du skal åpne en pakke fra posten eller vomme ut en elgokse at kniven er det perfekte verktøy - den kan også beskytte deg mot skrømt og underjordiske og helbrede sår og sykdommer. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Jakten på den norske kniven

Den tradisjonelle norske tollekniven har alltid vært en del av nordmenns identitet, og den nyter stor respekt blant kjennere internasjonalt. Det er ikke bare når du skal åpne en pakke fra posten eller vomme ut en elgokse at kniven er det perfekte verktøy - den kan også beskytte deg mot skrømt og underjordiske og helbrede sår og sykdommer.

Øijord forteller deg kanskje ikke hvordan du selv skal sy en tradisjonell slire av rårandslær eller laminere stål i egen smie. Men han forteller på en underholdende måte hvorfor vi gjør det. Ikke minst legger han ut på en reise i kongeriket for å dokumentere ulike mesterhåndverkere og tilvirkningen av det som skal bli en brukskniv av ypperste klasse.

"Kniv" er en litterær og illustrert fremstilling av tolleknivens historie og bruksområder - et vakkert og fascinerende innblikk i en urgammel og håndlaget del av Norge.

"Ei underhaldande bok. Gleda over kniven har smitta til teksten. Innhaldet er velformulert og flyt lett i ein uhøgtideleg og delvis munter tone. » Erik Solheim, Dag og Tid

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 205
ISBN: 9788248924500
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8153094
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger