Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fra naturens spiskammer

Går du bare forbi vekstene som presenteres i denne boken? Neste gang tar du dem med deg hjem og lager noe godt av dem. Denne boka er et lekkert og inspirerende bevis på at grøftekantene produserer gull! Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Fra naturens spiskammer er en særdeles lekker og inspirerende bok om spiselige planter og hva du kan bruke dem til. De fleste av de 50 sortene som presenteres, har du sikkert sett mange ganger, og antagelig gått forbi uten å tenke på at de kan plukkes og spises. Hvorfor ikke lære deg noen få arter som er veldig vanlige og tilgjengelige, putte dem i en pastaeller gryterett, og deretter utvide repertoaret? Denne boka gir deg enkle oppskrifter som funker.

Hva plukker du når?
Boka har en tabell som viser hva du plukker når og hvilke deler av planten som er interessant som mat. Veldig oversiktlig og praktisk. Du får en pekepinn på hva du skal være på utkikk etter fra tidlig vår til sen høst. Meldestokk har «sesong» fra juni til og med oktober, strutseving plukker du i april og mai. Av tabellen ser vi at sesongen for høsting av strutseving er kort, og du bruker kun de nye skuddene, altså når de er i ferd med å «rulle seg opp» av jorda. De kan brukes som en grønnsak og for eksempel erstatte asparges. Boka foreslår blant annet å bruke bregneskuddene i pastaretten spagetti carbonara. Ser ikke dumt ut. Og brennesle kan brukes til mer enn å lage suppe av. Boka foreslår å bruke forvellet brennesle i deigen når du lager hjemmelaget pasta.

Og endelig er det noen som skjønner at bær av krekling kan brukes til noe. Gjør som rypene, spis (eller drikk) disse bæra som er fulle av stoffer som skrotten har godt av. Saft av krekling er faktisk veldig godt og kan fryses ned. Og bærene er ofte å finne i store mengder og kan plukkes nesten helt fram til snøen kommer.

Alle planter presenteres utførlig, med navn på forvekslingsarter, og du får vite hvilke deler av planten du kan bruke. Deretter følger en eller flere enkle oppskrifter. Her er middagsretter, saft, kryddersmør, syltetøy, desserter ... og det frister.

Start med noen få
I boka presenteres 50 arter og over 70 oppskrifter. Det fins mange flere spiselige arter der ute, men forfatterne har valgt ut de mest tilgjengelige og anvendelige. Noen arter kan utgjøre store deler av et måltid, mens andre er mest egnet som spiselig pynt. Forfatterne Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley forslår å starte med noen få av dem og tester ut ulike retter. Tanken er at du skal kunne erstatte ingredienser i for eksempel salater, saft, syltetøy og middagsretter med viltvoksende alternativer. Etter hvert vil du få egne favoritter, og det blir helt vanlig å plukke ingredienser til en salat på veien hjem fra tur istedenfor å kjøpe dem.

 

Medlemsvurdering:
I cant really read all due to my limited norsk skills but it is a very beautiful and amazing book.

Konika

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
304
ISBN
9788205491779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
27 x 21 cm
Nr
8085625

Bla i boka

Medlemsblad

Kunders vurdering

K
Konika – 05.12.2017

– I cant really read all due to my limited norsk skills but it is a very beautiful and amazing book.

G
Gerd Nymoen – 01.12.2016

– Dette er julegave så har ikke sett på den.

Å
Åsne Emilie Vit Leer – 28.09.2016

– Informativ, enkel og nyttig bok med flotte bilder.

L
Lis – 11.07.2016

– Oversiktlig og spennende

U
Unni Mosesen – 23.06.2016

– Fysisk miss: boka er for stiv og uhåndterlig. Ellers er den for så vidt grei. Men det er nesten ingen nye oppskrifter. De fleste har jeg i andre bøker og hefter. Og de jeg ikke har, kan jeg ikke lage fordi plantene ikke vokser her. Eks.: Skvallerkål og den planten som likner ormetegl (som er giftig). Løvetann er forresten svært god i fiskesuppe, det lærte jeg som barn av min mor ( jeg er nå 76 år og har laget mat med "ville urter" siden barndommen). Dette var nok ikke en god anmeldelse, men det var mitt førsteinntrykk. Jeg har mer anvendelige bøker i hylla. Denne blir nok bare stående.

G
Gerd Vermundsberget – 23.06.2016

– Mange gode og spennende oppskrifter

H
Heidi Fossnes – 23.06.2016

– Boken er et praktstykke i nydelig layout og foto. Mye inspirasjon å hente om bruk av "ugress" fra grøftekant og skog.

K
Kristin Sem-Johansen – 23.06.2016

– Selv om jeg er veldig sløv selv, så mener jeg det er viktig at man lærer seg å utnytte det man har i naturen. Boken ble egentlig kjøpt som gave til broren min, men etter å ha tittet en del i den, er det mulig at jeg beholder den selv.

K
Karin Pedersen – 22.06.2016

– En spennende og flott bok. Min svenske nabo har overtatt mitt eksemplar, da hun fikk ta en titt i denne

E
Elisabeth.Nilsen@sbnett.no – 22.06.2016

– En oversiktlig og innbydende bok med oversikt over vanlige spiselige planter i vårt norske landskap. Med oppskrifter med delikate fotos. Særlig viktig er det at det til alle plantene er opplysninger om mulige andre planter de kan forveksles med.

G
Gry Cecilie Spro – 22.06.2016

– etter første lille gjuennomsyn uten grundigere vurdering gir jeg fire stjerner

R
Randi Bostad – 22.06.2016

– Flott bok for alle som har stor hage med mye ugress! Jeg plukket sporenstreks gjeitrams og stekte til fisken, lagde løvetannsirup og syltet granskudd. Nydelig alt sammen. Velskrevet, informativ og med nydelige bilder. Boka anbefales!

A
Arnstein – 05.06.2016

– God bok

T
Torill Johansen – 03.06.2016

– Fra Naturens Spiskammer

H
Haldis Nordgård – 03.06.2016

– Veldig spennende bok, ser ut for å være masse go mat, Har ei datter som er veldig inntterisert i skogens "spiskammers" så hun har fått ei i gave, så nå blir det mat fra skogen :D

I
Inger Skjold Bratli – 03.06.2016

– Veldig grundig, informativ, bra oppsett, oversiktlig

H
Heidi D. – 03.06.2016

– Vakker og praktisk bok. Har gitt den i gave til svoger som gleder seg til å lete opp vekster som kan benyttes i matlagingen.

I
Inger Grue Bakke – 02.06.2016

– Den er nyttig og spennende med fine bilder. Plantene er lett å kjenne igjen fra bildene og derfor ingen fare for forvekslinger. Hva de kan brukes til er viktig og det er med.

K
Kjersti L – 20.05.2016

– Fra naturens spisskammer

E
Ellen Selvig – 18.05.2016

– Fra naturens spiskammer

K
Kari – 29.04.2016

– Nyttig og vakker

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fra naturens spiskammer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv