Matsopper - 
   Barbro Forsberg
  
   Stefan Lindberg
  
   Leif Ryvarden
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon

Matsopper

sikre å plukke - gode å spise

; Stefan Lindberg (Fotograf) ; Leif Ryvarden (Oversetter)

Jakten på skogens delikatesser kan snart starte. Denne nye boka gir deg en grundig beskrivelse av 40 gode sopper samt deres forvekslingsarter. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Boka Matsopper av Barbro Forsberg og Stefan Lindberg er grundig. Hver soppart presenteres med mange bilder slik at du kan se hvordan soppen kan variere i utseende. Det gir en trygghet. Forvekslingsarter listes opp, og det gjør det lett å sjekke mot disse. Dessuten er det med en del arter som kanskje er nye for deg. I hvert fall er de det for meg. Det skjer jo stadig noe nytt på forskningsfronten, og derfor bør man sørge for at håndbøkene man bruker ikke er for gamle. Noen sopper som tidligere ble vurdert som dårlige matsopper kan ha fått endret status til god matsopp og omvendt. Leif Ryvarden har oversatt fra svensk, noe som gir boka et ytterligere kvalitetsstempel.

Bli en soppjeger
Hvor finner man sopp? Ofte på de samme plassene som vi fant dem i fjor, men ønsker du å utvide søkeområdet, er det smart å lære seg hvilke trær soppene lever i symbiose med. Smørsoppen er tilknyttet furu, mens kantarellen vokser sammen med både løvtrær og bartrær. Boka forteller hvor det er sannsynlig at du finner de ulike artene. Rødbrun steinsopp liker seg for eksempel i gammelskogen. Brunskrubb finner du sammen med bjørk, og kan også finnes over tregrensa.

40 trygge og gode
Ofte kommer vi til steder der det vrimler av sopp som vi ikke aner hva er, og derfor ikke havner i kurven. Slik er det også for forfatterne. Men de har lært seg 40 gode arter, og det er tilstrekkelig for å bedrive vellykket soppjakt som resulterer i tørking og forvelling. Hvordan ta vare på det du ikke skal tilberede med en gang, gir boka gode tips om. Forfatterne foretrekker å tørke en del sopp, men ikke alt egner seg til dette og bør forvelles. Og soppen bør tørkes på annen måte enn i stekeovnen, kan vi lese.

Matsopper har altså en grundig presentasjon av alle forfatternes 40 favoritter. Boka har fleksibind og det er meningen at du skal ha den med i sekken. God sopptur.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 223
ISBN: 9788205511217
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Matsvampar
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8125775
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger