Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Matsopper

sikre å plukke - gode å spise

Jakten på skogens delikatesser kan snart starte. Denne nye boka gir deg en grundig beskrivelse av 40 gode sopper samt deres forvekslingsarter. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Boka Matsopper av Barbro Forsberg og Stefan Lindberg er grundig. Hver soppart presenteres med mange bilder slik at du kan se hvordan soppen kan variere i utseende. Det gir en trygghet. Forvekslingsarter listes opp, og det gjør det lett å sjekke mot disse. Dessuten er det med en del arter som kanskje er nye for deg. I hvert fall er de det for meg. Det skjer jo stadig noe nytt på forskningsfronten, og derfor bør man sørge for at håndbøkene man bruker ikke er for gamle. Noen sopper som tidligere ble vurdert som dårlige matsopper kan ha fått endret status til god matsopp og omvendt. Leif Ryvarden har oversatt fra svensk, noe som gir boka et ytterligere kvalitetsstempel.

Bli en soppjeger
Hvor finner man sopp? Ofte på de samme plassene som vi fant dem i fjor, men ønsker du å utvide søkeområdet, er det smart å lære seg hvilke trær soppene lever i symbiose med. Smørsoppen er tilknyttet furu, mens kantarellen vokser sammen med både løvtrær og bartrær. Boka forteller hvor det er sannsynlig at du finner de ulike artene. Rødbrun steinsopp liker seg for eksempel i gammelskogen. Brunskrubb finner du sammen med bjørk, og kan også finnes over tregrensa.

40 trygge og gode
Ofte kommer vi til steder der det vrimler av sopp som vi ikke aner hva er, og derfor ikke havner i kurven. Slik er det også for forfatterne. Men de har lært seg 40 gode arter, og det er tilstrekkelig for å bedrive vellykket soppjakt som resulterer i tørking og forvelling. Hvordan ta vare på det du ikke skal tilberede med en gang, gir boka gode tips om. Forfatterne foretrekker å tørke en del sopp, men ikke alt egner seg til dette og bør forvelles. Og soppen bør tørkes på annen måte enn i stekeovnen, kan vi lese.

Matsopper har altså en grundig presentasjon av alle forfatternes 40 favoritter. Boka har fleksibind og det er meningen at du skal ha den med i sekken. God sopptur.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
223
ISBN
9788205511217
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Matsvampar
Format
22 x 16 cm
Nr
8125775

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Matsopper:

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv