Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Planter i Norge

vanlige vekster i vår nære natur

Frø, frukter, sporer, blader og stengler hos ulike grupper av blomsterplanter og karsporeplanter … Hvordan skal du kategorisere ville planter? Biolog Inger Auestad har skrevet en interessant, lettlest og morsom bok om de vanligste plantene i Norge, som gjør deg litt mer plantesmart.

Les mer

479,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Mangfoldet av planter i Norge er ikke så stort, hvis vi sammenligner med det globale mangfoldet. Men Norge ligger langt mot nord og har en lang kystlinje fra sør til nord. Og dette gir en spesiell flora som er preget av nærheten til kyst. Vi har globalt sett sjeldne naturtyper med sjeldne arter.

Inger Auestads bok om planter i Norge er en grundig og lettlest introduksjon til hva du skal se etter når du vil tilegne deg artskunnskap. Boka tar for seg de mest primitive plantene, karsporeplantene, samt enfrø- og tofrøbladede blomsterplanter.

Lukten av kløver

Tenk på den søte lukten av kløver og gress om sommeren. På hvordan ulike blomsterplanter gir fra seg luktene vi frydes over under skogsturen. Men er du av dem som ser grundigere på de ulike artene, eller er alt bare noe grønt i ulike sykluser? Denne boka gir deg mer kunnskap om planter du møter på din vei. Aller først lærer du å skille karsporeplanter (som er kråkefot, sneller og bregner) og blomsterplanter. Deretter å dele blomsterplantene inn i enfrø- og tofrøbladede samt undergrupper. Enfrøbladede med beskjedne blomster betyr gress, siv og starr. Her er det mange arter som kanskje virker unnselige, men nærmere studier avslører fine detaljer. Boka gir deg beskrivelser av de vanligste artene med vakre illustrasjoner av Hege Gjerde Sviggum.

Tofrøbladede blomsterplanter er kanskje dem vi er mest oppmerksomme på. Ulike grupperinger tar deg videre til familie, slekt og art. Boka beskriver en rekke arter i Norge og tar også for seg hva utfordringer som klimaendringer og naturkrisa har å si for plantelivet. Varmere klima gjør for eksempel at fjellbjørkeskogen trekker seg oppover. Fjellheimen skrumper inn, skriver Auestad, og mange fjellplanter må greie seg på mindre areal.

Her er lukter, smak og farger. Ta deg en tur ut og se hva du finner!

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
310
ISBN
9788248935162
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Planter i Norge
Format
25 x 18 cm
Nr
8224188

Medlemsblad

Om forfatteren

Inger Auestad er førsteamanuensis i vegetasjonsøkologi ved Høgskulen på Vestlandet. Hun er en aktiv formidler av populærvitenskap og har tidligere gitt ut boka Vakre vegkantar i vest.

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Planter i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Haakon
269,-

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 
Matilda
3 for 2

Matilda

Roald Dahl
Innbundet 
99,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv