Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Skogen

om trær, folk og 25 000 andre arter

«Vidunderlig og skremmende [...] en ren lykke – ja eufori – å lese «Skogen» [...] hun er en helt sjelden god formidler med de mest fantastiske bilder. [...] Her er det så mange vakre formuleringer at jeg blir helt satt ut.»

Dagbladet

Det nordlige barskogbeltet ligger rundt kloden som et grønt skjerf. Norges skoger utgjør en flik av dette; et rikt økosystem og en vesentlig del av vår identitet. For skogen er myldrende og magisk, rik på arter og myter, og løper som en barnålgrønn renningstråd gjennom hele vår historievev. Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det nordlige barskogbeltet ligger rundt kloden som et grønt skjerf. Norges skoger utgjør en flik av dette; et rikt økosystem og en vesentlig del av vår identitet. For skogen er myldrende og magisk, rik på arter og myter, og løper som en barnålgrønn renningstråd gjennom hele vår historievev. Fortsatt trenger vi skogens råvarer. Men skogen skal også bevares som hjem for truet artsmangfold, som karbonlager og som et sted for inspirasjon og naturopplevelser. Hvordan skal dette forenes? Og hvordan har århundrer med hogst forandret det norske skoglandskapet, og hva betyr disse endringene - for artene og for oss? Sverdrup-Thygeson leter etter svar, både i de ørsmå og fascinerende detaljene i samspillet mellom arter, og i de store perspektivene.

I «Skogen» strekker fortellingen seg gjennom tid og rom, fra en tippoldefars flora til nåtid, og fra et insekts lille liv under en barkebit til de milevide skoglandskapene. Skog dekker førti prosent av Norge og er hjem for to tredjedeler av alle artene våre. Anne Sverdrup-Thygeson byr på underholdende kunnskap om skogen, om skogsartenes intrikate samspill og om skogens betydning for vår historie og kultur.

Medlemsvurdering:
Endelig en person som forstår det hun skriver om og som er viktig for henne personlig. Hun gjør det også forståelig og spennende for oss amatører å bli kjent med skogen og det som bor der.

Bodil E. Kilavik

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788248933588
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Vidunderlig og skremmende [...] en ren lykke – ja eufori – å lese «Skogen» [...] hun er en helt sjelden god formidler med de mest fantastiske bilder. [...] Her er det så mange vakre formuleringer at jeg blir helt satt ut.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

K
Kenneth. Remmen – 17.10.2023

– Bra

J
John Helge larsen – 17.10.2023

– Innsiktsfull og lærerik bok

B
Bodil E. Kilavik – 17.10.2023

– Endelig en person som forstår det hun skriver om og som er viktig for henne personlig. Hun gjør det også forståelig og spennende for oss amatører å bli kjent med skogen og det som bor der.

O
Olav Berntzen – 17.10.2023

– Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge! Så Lindmo, kun delen med Thygeson, utrolig dårlig forberedt av programlederen. Jeg følte med Thygeson. Hun bør få et helt program der hun kan legge fram sine fakta på en ordentlig måte--

R
Randi Skare – 17.10.2023

– God og tankevekkende bok. Viktig kunnskap presentert på en forståelig måte

S
Svein Ludvig Ytterøy – 17.10.2023

– meget intresan og lærerik bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skogen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv