Treningslære for idrettene - Jostein Hallén

Treningslære for idrettene

; Lars Tore Ronglan ; Kari C. Toverud (Illustratør)

Treningslære for idrettene tar utgangspunkt i idrettenes egenart. Spesifikk trening må kombineres med variasjon for å stimulere lærings- og treningsutbyttet, og treningen må inneholde en progresjon, der belastninger og utfordringer økes gradvis. Les mer
Vår pris
599,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 599,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Treningslære for idrettene tar utgangspunkt i idrettenes egenart. Spesifikk trening må kombineres med variasjon for å stimulere lærings- og treningsutbyttet, og treningen må inneholde en progresjon, der belastninger og utfordringer økes gradvis. Treningen bør også individualiseres, slik at den tar utgangspunkt i den enkeltes bakgrunn og tilpasses utøverens helhetlige livssituasjon.
Boka tar for seg kvaliteter av betydning for prestasjonsevnen: styrke/spenst, hurtighet, utholdenhet, koordinasjon og bevegelighet, og hvordan disse kvalitetene kommer til uttrykk i ulike idretter. Videre tar boka opp det fysiologiske grunnlaget for ut øvelse av idrett - hvordan musklene, nervesystemet og sirkulasjonssystemet fungerer, hvilken betydning disse systemene har for kapasiteten innenfor de ulike kvalitetene, og hvordan kvalitetene kan trenes.
Generelle treningsprinsipper er grunnleggende, men for å bli god i én spesiell idrett kan man ikke bare trene generelt. Gjennom å gruppere idrettene i kondisjonsidretter, styrkeidretter, koordinasjonsidretter, ballspillidretter og kampidretter gir boka et verktøy for å anvende og tilpasse de generelle prinsippene til de spesifikke kravene i hver enkelt idrett. På den måten kan den helhetlige prestasjonen i idretten utvikles.
Jostein Hallén (til venstre) er professor ved Norges idrettshøgskole. Hans fagområder er idrettsfysiologi, arbeidsfysiologi, utholdenhet og treningslære. Jostein har idrettslig bakgrunn som friidrettsutøver og friidrettstrener og har vært leder for utholdenhetsavdelingen ved Olympiatoppen.
Lars Tore Ronglan er professor i idrettspsykologi ved Norges idrettshøgskole. Hans fagområder er læring og ledelse, coaching, håndball og idrettssosiologi. Lars Tore er tidligere landslagsspiller i håndball. Fra 2017 har han vært rektor ved Norges idrettshøgskole.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Fagbokforlaget
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 405
ISBN: 9788245039917
Utgave: 2. utg.
Format: 25 x 20 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger