Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Temperament hos små og store barn

Hva er temperament, og hvilken betydning har det for barn og unges trivsel og fungering? Dette temaet belyses ut fra ulike vinkler i denne første norskspråklige boken om temperament hos barn og unge.Temperament kan bidra til å forklare ulikheter i barn og unges atferd og emosjonelle reaksjoner og danne et viktig utgangspunkt for miljømessig tilrettelegging og forebygging. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Hva er temperament, og hvilken betydning har det for barn og unges trivsel og fungering? Dette temaet belyses ut fra ulike vinkler i denne første norskspråklige boken om temperament hos barn og unge.Temperament kan bidra til å forklare ulikheter i barn og unges atferd og emosjonelle reaksjoner og danne et viktig utgangspunkt for miljømessig tilrettelegging og forebygging. På bakgrunn av dette har temperamentsbegrepet etter hvert fått betydning innen ulike pedagogisk-psykologiske miljøer.

Åtte bidragsytere belyser temaet fra ulike vinkler:

Innledningskapittelet gir et overblikk over temperament og bokens tematikk. Et historisk tilbakeblikk gir grunnlag for forståelsen av begrepet temperament i et pedagogisk-psykologisk perspektiv. Transaksjonsmodellen illustrerer hvordan temperament påvirker barns utvikling. Kartlegging av elever i norsk skole viser at temperament har innvirkning på sosial og faglig læring. Er det egentlig kjønnsforskjeller i temperament? Temperamentsbasert selvregulering er viktig for det å være «skoleklar». Stress hos barn og unge har sammenheng med medfødte temperamentskjennetegn. Kunnskap om temperament er nyttig i forebygging og planlegging i skolen.Temperament hos små og store barn er en aktuell pensumbok i barnehage- og grunnskolelærerutdanningen samt i utdanninger innenfor sosialfagene. Boken kan også være interessant og relevant for foreldre og andre som treffer barn og unge i privat eller yrkesmessig sammenheng.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
148
ISBN
9788202717520
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Temperament hos små og store barn
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Temperament hos små og store barn:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv