Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Genier, sjarlataner og 50 bøtter med urin

historien om det periodiske system og de 118 grunnstoffene

I det periodiske systemet er alt du trenger for å forstå verden rundt deg. Her ligger forklaringen på hvordan oksygenet i lufta kommer seg over i blodet når du puster. Hvorfor biffen blir så saftig og deilig når du steker den riktig. Les mer

279,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I det periodiske systemet er alt du trenger for å forstå verden rundt deg. Her ligger forklaringen på hvordan oksygenet i lufta kommer seg over i blodet når du puster. Hvorfor biffen blir så saftig og deilig når du steker den riktig. Hvorfor stål blir sterkere når du finner den rette blandingen av metaller.

Men det periodiske system skjuler også 118 historier om menneskene som oppdaget grunnstoffene og om tiden de levde i. Det er historien om hvordan kjemien ble en vitenskap - fra grekernes første famlende forsøk, via gulltørste alkymister til moderne forskningslaboratorier. Det er historien om flaks og uflaks - og om slurv. Og som alltid når mennesker er ute etter nye oppdagelser, er det historier om sjalusi, misunnelse og jakt på ære og berømmelse.

Eivind Torgersen (født 1970) er journalist i nettavisa Forskning.no. Der har han funnet tilbake til barndommens nysgjerrighet på naturvitenskapene - og ikke minst til den nerdete fascinasjonen for det periodiske system og alle grunnstoffene. Han var medredaktør for boka «Hvorfor ser du aldri babyduer? 80 vitenskapelige svar på livets små og store spørsmål».

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788243012264
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Johannes Kyvik – 09.01.2019

– Interessant og morsom repetisjon av det periodiske system,-ikke minst tilblivelseshistorien

J
Johannes Kyvik – 12.12.2018

– Interessant og lettlest bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Genier, sjarlataner og 50 bøtter med urin:

Se flere

Logg inn

Handlekurv