Fred er ei det beste

fra innsiden av den norske ammunisjonsindustrien

«Ingen ønsker å se hvordan det ser ut der patronene fra Raufoss treffer sine mål. Man later som ingenting. De ansvarlige blir stille. ... Hvorfor maser de ansvarlige politikerne så ofte og så gjerne om dette med fred samtidig med at de fortier Norges rolle som krigsprofitør på et meget høyt nivå? Dag Hoels bok gir nøkler til å nærme seg fortielsens anatomi, og man får bare håpe at politikere vil ta seg bryet med å sette seg inn i hva de driver med.»

, Dagbladet Terningkast 5
Ammunisjon fra Raufoss brukes over hele verden. Den anvendes til å «ta ut mål», eller drepe fienden, som det het før. Verdens mest presise ammunisjon er produsert av godlynte totninger. Det er politisk enighet i Norge om at våpenindustrien er et fornuftig satsingsområde. Les mer
Vår pris
279,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 279,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Om boka

Ammunisjon fra Raufoss brukes over hele verden. Den anvendes til å «ta ut mål», eller drepe fienden, som det het før. Verdens mest presise ammunisjon er produsert av godlynte totninger. Det er politisk enighet i Norge om at våpenindustrien er et fornuftig satsingsområde. Den genererer gode inntekter. Våre våpen fremmer fred. Hvor kommer den forestillingen fra?

Dag Hoel vokste opp på Raufoss. Som ungdom spurte han, «Hvordan kan vi tro på arbeid for fred, når vi lever av krig?» Det var et uforskammet spørsmål, fulgt av rungende stillhet. Snart førti år senere svarer han selv med denne boka. Fred er ei det beste er en kjærlig innsidefortelling om hvordan vi usynliggjør at vi er krigsprofitører.

Dag Hoel (f. 1962) er filmprodusent.
Han har bakgrunn som fotograf og har særlig jobbet med fattigdomsspørsmål og flyktninger i utviklingsland. Han har også arbeidet med menneskerettigheter i Mellom-Amerika og med utfordringer knyttet til brytninger mellom ulike kulturer.

Fakta

Hvordan lese denne e-boka?