Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år

«Boken er en etterlengtet profesjonell vurdering av og syntese basert på en rekke kilder og tidligere klimahistoriske arbeider fra bibliotek og arkiv. Dybdahls bok bør være «pensum» for alle som er interessert i klimahistorie og global oppvarming.»

Stein Olle Johansen, NTNU Universitetsbibliotekets blogg for spesialsam

Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen til ulike tider. Forfatteren trekker veksler på et variert og til dels lite kjent kildemateriale, som inkluderer både naturvitenskapelige målinger, kirkebøker og litterære beskrivelser. Les mer

539,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 458,-
Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen til ulike tider. Forfatteren trekker veksler på et variert og til dels lite kjent kildemateriale, som inkluderer både naturvitenskapelige målinger, kirkebøker og litterære beskrivelser.

I sentrum for fremstillingen står «klimatiske sjokk» av en viss varighet som førte til alvorlige kriser av både økonomisk og menneskelig art. Selv om klimaendringer og uvær i seg selv ikke forårsaket at folk sultet i hjel, så ble uår ofte fulgt av utbrudd av epidemiske sykdommer som kostet mange liv.

Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år er myntet på alle som interesserer seg for klimatiske langtidstrender og den rollen klima og vær har spilt for menneskers levekår i Norge.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
204
ISBN
9788202527563
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
25 x 18 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Boken er en etterlengtet profesjonell vurdering av og syntese basert på en rekke kilder og tidligere klimahistoriske arbeider fra bibliotek og arkiv. Dybdahls bok bør være «pensum» for alle som er interessert i klimahistorie og global oppvarming.»

Stein Olle Johansen, NTNU Universitetsbibliotekets blogg for spesialsam

«En solid introduksjon til emnet for den som senere vil studere det videre. En vekker for den som tror at klimaendringer er noe vi ble opptatt av i nyere tid. Sengelektyre for den historieinteresserte.»

Steinar Brandslet, gemini.no

«Alt i alt er Klima, uår og kriser i Norge en god innføring i fagfeltet klimahistorie i Norge, og godt tilgjengelig for alle som er interessert i å se på norgeshistorien fra en annen vinkel. For de som har tenkt at klimaet er noe man først begynte å bry seg om i 1968, kan dette være en liten øyneåpner. For historikere kan nok boken fungere som en påminning om å ta klimaet med i vurderingen når man skal forstå mennesker i fortiden.»

Øivind Løvdal, Fortid

«I det store og hele har Dybdahl gjort et ekstraordinært stykke arbeid i sin oversikt over klima og vær i Norge».»

Hedda Susanne Molland, Arr - Idéhistorisk tidsskrift

«En informativ og interessant bok om klimapåvirkning. [...] Med illustrasjoner på nesten hvert eneste oppslag, de fleste fargerike, gir boka et tiltalende inntrykk.»

Ole Kallelid, Utdanning 19/2016

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv