Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Vegetarianeren

«Min begeistring var stor for Han Kangs første roman på norsk, fjorårets 'Levende og døde'. 'Vegetarianeren' er om mulig enda bedre, og vil hjemsøke meg i lang tid fremover.»

VG

Med romanene Vegetarianeren og Levende og døde har Han Kang tatt verden med storm og satt Sør-Korea på det litterære kartet. Vegetarianeren vant Man Booker-prisen og ble kåret til en av de beste bøkene i 2016 av blant andre New York Times Book Review, Time, Wall Street Journal, Elle og The Economist. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag

Med romanene Vegetarianeren og Levende og døde har Han Kang tatt verden med storm og satt Sør-Korea på det litterære kartet. Vegetarianeren vant Man Booker-prisen og ble kåret til en av de beste bøkene i 2016 av blant andre New York Times Book Review, Time, Wall Street Journal, Elle og The Economist. 


Vegetarianeren er en bok i tre deler, fortalt gjennom tre stemmer som skildrer en kvinnes transformasjon og ringvirkningene den får. Yeong-hye er helt alminnelig på alle vis, ifølge hennes mann, men etter en rekke groteske mareritt bestemmer hun seg for å bli vegetarianer - en ganske bemerkelsesverdig beslutning i Sør-Korea. Familiemedlemmene hennes reagerer sterkt på Yeong-hyes avvisning av kjøtt og etter hvert av stadig flere sosiale konvensjoner. Unntaket er svogeren hennes, som blir mer og mer fascinert av henne. 


Han Kang (f. 1970) er født i Gwangju i Sør-Korea, men flyttet til Seoul da hun var ti år. Hun studerte koreansk litteratur ved Yonsei University og underviser i skrivekunst ved Seoul Institute of the Arts. I 1993 debuterte Kang som forfatter. For bøkene sine har hun blant annet vunnet Yi Sang Literary Prize, Today's Young Artist Award, og the Korean Literature Novel Award. I april 2016 ble hun tildelt den internasjonale Man Booker-prisen for romanen Vegetarianeren. I 2018 er hun igjen nominert, for The White Book


 

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
214
ISBN
9788253041087
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Ch'aesikchuŭija
Format
20 x 13 cm
Nr
8196036

Anmeldelser

«Min begeistring var stor for Han Kangs første roman på norsk, fjorårets 'Levende og døde'. 'Vegetarianeren' er om mulig enda bedre, og vil hjemsøke meg i lang tid fremover.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«'Vegetarianeren' er en høyst urolig roman, hvis man kan si det – det er en roman man ikke blir ferdig med etter å ha lest den ut.»

Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

«Med sin tette miks av ømhet og uskyld, begjær og brutalitet, vakkert og voldelig, psykologiske spenninger, sosiale sperrer, eksistensielle spørsmål er 'Vegetarianeren' en virkelig elegant, sær, annerledes topproman å gruble videre over også etter at siste side er lest.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«'Vegetarianeren' er en mørk og mangefasettert fortelling om makt og avmakt. Den viser på sparsomt og stillfarent vis hvordan en liten fraktur, et lite brudd på sosialt akseptert omgangsform, kan føre til fullstendig kollaps - for et ekteskap, en familie og et menneske.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Skremmende og fascinerende om begjær og frigjøring [...] 'Vegetarianeren' har uansett en krystallklar underlighet ved seg som er uanstrengt og forbundet med helt grunnleggende impulser av menneskelivet. Den anbefales på det varmeste - men er ingenting for skjøre sjeler.»

Kjetil Røed, Vårt Land

Kunders vurdering

s
sissel leni sundal nærø – 07.04.2022

– Denne boken ga meg ingenting. Jeg leste den ferdig selv om jeg synes boken var kjedelig. Kan ikke med beste vilje forstå at noen gir denne en 6.

B
Berit Svarva – 13.02.2022

– Ikke lest enda.

B
Bente.R. Hornæs – 25.07.2019

– Han Kang , Vegetarianeren

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vegetarianeren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-

Kirurgen

Ida Hegazi Høyer
Innbundet 
390,- 429,-
 
Arr
Ny!

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Logg inn

Handlekurv