Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kjøttfri mandag

En kjøttfri dag i uka er godt for deg og miljøet. Her er 52 retter som får deg til å glemme at du trodde du skulle savne noe. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Utsolgt

«Jeg er over meg av begeistring for det som kan elskes frem av bønner, linser, poteter, søtpoteter, tomater, løk, hvitløk, krydder, alle typer grønnsaker, ost, gryn, pasta, bakverk, egg og et raust dryss med ekte matglede,» sier Maj-Britt Aagaard. For hun er flasket opp på kjøtt til alle måltider og trodde ikke selv hun kunne bli glad i kjøttfrie retter. Men så tok hun utfordringen på bloggen sin og oppdaget en verden av ingredienser og smaker som gjorde hverdagsmenyen mer variert i tillegg til de andre fordelene kjøttfrie dager gir, både for helsa og miljøet.

I Kjøttfri mandag får du 52 fristende retter som gir vann i munnen og rumling i magen, og som metter like godt som biff og poteter. Aagaard spøker med at hun har gått fra å være kjøtthue til å bli grønnskolling og resultatet er forbløffende.

SESONGGLEDE
Du kan glede deg til bakte småpoteter med asparges, røkelaks og rømme, grønn thai-curry, hvit pizza med asparges, timian og chèvre på
våren, pasta med aubergine, mozzarella og søritalienske smaker eller ostegratinert blomkål og brokkoli med hvitløkskrutonger og nøtter på sommeren. På høsten er blant annet linse-og grønnsakspai med potetmoslokk eller en varmende og velgjørende rød linsesuppe med tomat, paprika og mynte på menyen, mens det kan smake godt med bakt søtpotet med krydrede kikerter og dipp med mynte og koriander eller en dampende tacogryte med maisbrødtopping på vinteren. Og risengrynsgrøt med honning og mandeltopping må bare smakes!

Alle rettene er godt forklart og vakkert fotografert slik at du fint kan få det til hjemme på kjøkkenet.

 

Medlemsvurdering:
Denne frista selv meg som gjerne spiser kjøtt hver dag. Kjempegode retter som metter selv om de altså er kjøttfrie og som jeg faktisk klarer å lage selv. Nam!

Runhild

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
174
ISBN
9788248917991
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
27 x 22 cm
Nr
8083126

Om forfatteren

Maj-Britt Aagaard driver matbloggen Spiselandslaget, og har vunnet matlagningskonkurranser som Masterchef på TV3 og Skrallerne på Aftenposten-TV. Hun er utdannet litteraturviter, men jobber nå som matskribent, oppskriftsutvikler og matstylist. Hun bor i Gamlebyen i Oslo, men som halvt dansk finner hun også inspirasjon i Danmark, på slektsgården i Skjåk, på kysten av Italia – ja, i hele verden! Ingen matkultur går under hennes lidenskapelige radar.

Medlemsblad

Kunders vurdering

E
Elin Zetterdahl – 07.03.2018

– Kjøttfri mandag

R
Runhild – 26.01.2016

– Denne frista selv meg som gjerne spiser kjøtt hver dag. Kjempegode retter som metter selv om de altså er kjøttfrie og som jeg faktisk klarer å lage selv. Nam!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjøttfri mandag:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv