Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kapitalen

Første bok : Kapitalens produksjonsprosess : kritikk av den politiske økonomien

"Kapitalen, første bok" ble utgitt i 1867 og er blitt stående som et av de mest beryktede og innflytelsesrike verkene i moderne tid. Karl Marx framsetter her en flengende kritikk av den private eiendomsretten. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
"Kapitalen, første bok" ble utgitt i 1867 og er blitt stående som et av de mest beryktede og innflytelsesrike verkene i moderne tid. Karl Marx framsetter her en flengende kritikk av den private eiendomsretten. Han argumenterer for at kapitalismen vil forårsake et stadig økende skille i velstand og velferd, men der undertrykkelsen i slavesamfunnet og føydalsamfunnet er åpenbar, er den i det kapitalistiske samfunnet skjult. Marx spår at kapitalismen vil bli avskaffet og erstattet av et system som sikrer felles eierskap til produksjonsmidlene.

Politiske tenkere før Marx anså de økonomiske lovene for å ha samme status som naturlover. Marx hevdet også at den økonomiske utviklingen tok form av en lovmessig prosess, men han viste hvordan disse lovene var historisk oppstått og formet, altså skapt av mennesker, som også vil være i stand til å skape dem annerledes.

"Kapitalen" fikk raskt en leserkrets blant lederne i de sosial - demokratiske partiene, særlig i Russland og Tyskland. Verket som Friedrich Engels kalte arbeiderklassens bibel har beholdt sin status som en uunnværlig klassiker.

Medlemsvurdering:
Å anmelde Kapitalen er inga enkel oppgåve. Marx sin klassikar har vore diskutert, tolka og sitert i alle mogleg slags fora dei siste hundre åra. Boka er ei innføring i og ein kritikk av den kapitalistiske økonomien. Del 1 - 3 er å rekna som den klåraste og mest lesarvennlege delen av det omfattande verket. Marx analysar er grundige og omfattande. Han går inn i eit breitt spekter av tema, med varierande grad av presisjon og klårskap. Dei historiske analysane er imponerande, og mogleg mellom dei sterkaste som er skrive til dags dato. Andre delar kan er meir omdiskutable. Men i sin heilskpa er verket ei glitrande innføring i kapitalismens grunnleggjande mystikk, som bør lesast, både avdi innhaldet har forma politiske rørsler i hundre år, men også fordi kjernen i Marx kritikk av den kapitalistiske økonomi står seg godt endå.

lom

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
1019
ISBN
9788249516018
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Das Kapital : Kritik der politischen Ökonomie
Format
21 x 13 cm
Serie
En Oktober klassiker

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

l
lom – 04.04.2006

– Å anmelde Kapitalen er inga enkel oppgåve. Marx sin klassikar har vore diskutert, tolka og sitert i alle mogleg slags fora dei siste hundre åra. Boka er ei innføring i og ein kritikk av den kapitalistiske økonomien. Del 1 - 3 er å rekna som den klåraste og mest lesarvennlege delen av det omfattande verket. Marx analysar er grundige og omfattande. Han går inn i eit breitt spekter av tema, med varierande grad av presisjon og klårskap. Dei historiske analysane er imponerande, og mogleg mellom dei sterkaste som er skrive til dags dato. Andre delar kan er meir omdiskutable. Men i sin heilskpa er verket ei glitrande innføring i kapitalismens grunnleggjande mystikk, som bør lesast, både avdi innhaldet har forma politiske rørsler i hundre år, men også fordi kjernen i Marx kritikk av den kapitalistiske økonomi står seg godt endå.

Oppdag mer

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Handlekurv