Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Klassen

fortellinger fra et skoleår

«Spurkland er en erfaren journalist og forfatter, og vet å porsjonere dramatikken. Det er umulig ikke å bli rørt av boka. ... Spurklands fortellende journalistikk får fram kraften i enkeltmenneskers liv.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Klassen - fortellinger fra et skoleår følger et knippe elever gjennom siste skoleår på videregående. Sju ungdommer mellom barndom og voksenliv, mellom påtatt trygghet og famlende forsøk, mange av dem mellom to kulturer, usikre ofte på både egen og andres forhold til sex og kjønn. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Klassen - fortellinger fra et skoleår følger et knippe elever gjennom siste skoleår på videregående. Sju ungdommer mellom barndom og voksenliv, mellom påtatt trygghet og famlende forsøk, mange av dem mellom to kulturer, usikre ofte på både egen og andres forhold til sex og kjønn.

Med varme, innsikt og nysgjerrighet skildrer Marte Spurkland, tidligere journalist og utgavesjef i VG helg, nå programleder i TV 2, elevene gjennom siste skoleår på videregående. Disse sju ungdommene er ikke generasjon prestasjon med ressurssterke curlingforeldre som koster problemene unna for dem. De kjemper for å bestå. For å blir til noe i livet. Når psyken svikter, når fest, gjeng og slåsskamp frister mer enn lekser, når kjærlighetslivet går i ball, når det tokulturelle livet blir umulig, når konfliktene hjemme blir uoverstigelige, når attenåringene syns de ikke passer inn noe sted - har de én person å gå til. Kontaktlærer Anette, som strekker seg langt utover det som kan forventes for å løse det uløselige, den sjeldne lærertypen som er veileder, vaktbikkje og bestevenn. I kjernen av hennes virke står målsettingen om å gjøre ungdommene til "gagns mennesker".

Medlemsvurdering:
En fantastisk bok, inspirerende og vakkert skildret. En påminnelse om hva det å være lærer egentlig handler om. Jeg kjente meg igjen i så mye, og midt i sommerferien opplevde jeg å glede meg til å begynne på jobb igjen i august. En av de herligste bøkene jeg har lest.

Andrianne

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
315
ISBN
9788202534165
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 14 cm
Priser
Bokhandelens sakprosapris til forfattere 2018

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Spurkland er en erfaren journalist og forfatter, og vet å porsjonere dramatikken. Det er umulig ikke å bli rørt av boka. ... Spurklands fortellende journalistikk får fram kraften i enkeltmenneskers liv.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Spurkland kommer under huden på læreren og elevene. Både lærer, elever og skole er behørig anonymisert, med tanke på hvor intime detaljer om familieliv, sex, overgrep og psykiske problemer som deles, skulle det bare mangle. ... Jeg satt med klump i halsen de siste kapitlene, da de skulle opp til eksamen. Gjennom boken ble jeg glad i dem, og like ivrig som Anette (læreren) for at de skal få ut sitt beste.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Kunders vurdering

A
Andrianne – 07.08.2018

– En fantastisk bok, inspirerende og vakkert skildret. En påminnelse om hva det å være lærer egentlig handler om. Jeg kjente meg igjen i så mye, og midt i sommerferien opplevde jeg å glede meg til å begynne på jobb igjen i august. En av de herligste bøkene jeg har lest.

A
Anne S – 04.12.2017

– Lettlest og fengende om ungdommer på vei mot å bli voksne. De må bare klare å komme seg igjennom 3 VGS først. Boken gir et intenst innblikk i hva som skal til for at de skal lykkes med det. Uten kontaktlærer Anettes utrettelige 24/7 innsats ville flere av dem neppe ha klart å komme over målstreken. Er det virkelig en slik skole vi vil ha, at kontaktlæreren må ha overmenneskelige evner som lærer, medmenneske, coach og jeg vet ikke hva? Ikke alle unge som strever er så heldige å ha en Anette i sitt liv, men alle fortjener en skole som hjelper dem med å lykkes med å bli gagns mennesker.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klassen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Lik meg

Anne Wisløff
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv