Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Aschehougs store fiskebok

artsfiske, artsbestemmelse, artsutbredelse

En må ha-oppslagsbok for deg som er sportsfisker eller interessert i arter som lever i både saltvann og ferskvann. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Alle hus og hytter med respekt for seg selv har en bokhylle med gode oppslagsbøker. Aschehougs store fiskebok er en slik, og det med så vakre illustrasjoner at den er en nytelse å bla i.


Det finnes omtrent 19 000 fiskearter, fra havets evige mørke på 8000 meters dyp til sjøer og elver som ligger 4000 meter over havet. I farvann knyttet til Norge finner vi et begrenset antall arter. I 2004 telte antall kjente arter 281. Selv om artsantallet er begrenset på grunn av vårt kjølige klima, kan antallet av enkelte arter være stort. Rundt 45 arter gir grunnlag for et kommersielt fiske, og enda flere er interessante for sportsfiskere.


Grundig om artene
Boka starter med en bestemmelsesnøkkel der strekillustrasjoner med fiskenes særtrekk enkelt leder deg til rett familie. Mange av familiene har kun en art i norske farvann, så denne bestemmelsesnøkkelen vil derfor lede rett til arten i disse tilfellene. Beskrivelsene av de ulike artene er omfattende. Og enkle kart gir deg oversikt over artenes utbredelse.


Fiskenes betydning for oss som matfisk eller økonomisk ressurs, er interessant lesning. Og det er store forskjeller mellom land og kontinenter. For eksempel er den tallrike morten ingen matfisk her i landet, men nytes villig vekk i Asia og deler av Øst-Europa. En sportsfisker fisker raskt ganske mange av denne bitevillige og sølvblank- vakre arten, og hvorfor ikke være litt vill og gæren og introdusere morten på matbordet? Kan de, kan du!


Komplett verk
Aschehougs store fiskebok er en nyrevidert utgave. Boka er uunnværlig for alle som er interessert i friluftsliv og sportsfiske, som har hytte ved sjøen eller hvor som helst ellers der man oppholder seg ved vann. For fisker er jo en del av vår fauna, og bør oppta oss like mye som andre dyr. Boka er gjennomillustrert med vakre tegninger av Bente Olesen Nyström og avsluttes med en del som forteller om fiskenes utvikling og slektskap.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
484
ISBN
9788203392191
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
25 x 18 cm
Nr
8145652

Medlemsblad

 
">

Utdrag

 

Kunders vurdering

R
Rune nesvik – 20.08.2019

– Bra oppslagsverk

A
Audun Brekke Skrindo – 25.07.2019

– Som eier av den forrige utgaven var det naturlig å oppgradere når jeg hørte at det var en ny versjon på gang. Det var noen snodige feil i den forrige boka. Blant annet arter som var omtalt og som ikke var med i registeret bak. Det har jeg ikke oppdaget i den nye ennå, så jeg håper at dette er fikset. Når det gjelder innholdet så ser det bra ut hittil. Det er akkurat som om tegningene har blitt litt bedre gjengitt, og den overordnede systematikken kommer litt bedre fram i layouten. Så inntrykket fra de første dagene med boka er bra, og at dette bare er mer av den faglige kvaliteten som har vært der fra tidligere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Aschehougs store fiskebok:

Laks

Randulf Valle
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
169,- 449,-

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv