Aschehougs store fiskebok - Per Pethon
Aschehougs store fiskebok - Per Pethon

Aschehougs store fiskebok

artsfiske, artsbestemmelse, artsutbredelse

; Bente Olesen Nyström (Illustratør)

En må ha-oppslagsbok for deg som er sportsfisker eller interessert i arter som lever i både saltvann og ferskvann. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Alle hus og hytter med respekt for seg selv har en bokhylle med gode oppslagsbøker. Aschehougs store fiskebok er en slik, og det med så vakre illustrasjoner at den er en nytelse å bla i.

Det finnes omtrent 19 000 fiskearter, fra havets evige mørke på 8000 meters dyp til sjøer og elver som ligger 4000 meter over havet. I farvann knyttet til Norge finner vi et begrenset antall arter. I 2004 telte antall kjente arter 281. Selv om artsantallet er begrenset på grunn av vårt kjølige klima, kan antallet av enkelte arter være stort. Rundt 45 arter gir grunnlag for et kommersielt fiske, og enda flere er interessante for sportsfiskere.

Grundig om artene
Boka starter med en bestemmelsesnøkkel der strekillustrasjoner med fiskenes særtrekk enkelt leder deg til rett familie. Mange av familiene har kun en art i norske farvann, så denne bestemmelsesnøkkelen vil derfor lede rett til arten i disse tilfellene. Beskrivelsene av de ulike artene er omfattende. Og enkle kart gir deg oversikt over artenes utbredelse.

Fiskenes betydning for oss som matfisk eller økonomisk ressurs, er interessant lesning. Og det er store forskjeller mellom land og kontinenter. For eksempel er den tallrike morten ingen matfisk her i landet, men nytes villig vekk i Asia og deler av Øst-Europa. En sportsfisker fisker raskt ganske mange av denne bitevillige og sølvblank- vakre arten, og hvorfor ikke være litt vill og gæren og introdusere morten på matbordet? Kan de, kan du!

Komplett verk
Aschehougs store fiskebok er en nyrevidert utgave. Boka er uunnværlig for alle som er interessert i friluftsliv og sportsfiske, som har hytte ved sjøen eller hvor som helst ellers der man oppholder seg ved vann. For fisker er jo en del av vår fauna, og bør oppta oss like mye som andre dyr. Boka er gjennomillustrert med vakre tegninger av Bente Olesen Nyström og avsluttes med en del som forteller om fiskenes utvikling og slektskap.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 484
ISBN: 9788203392191
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
Nr: 8145652
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger