Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den tause planeten

insektdøden - og hvordan vi kan avverge den

Insekter er små, men deres betydning for alt liv på jorden er enorm. Nå blir det stadig færre av dem - siden 1970 kan vi ha mistet over 75 prosent av verdens insekter. For hvert år har det blitt færre sommerfugler, færre humler - færre av nesten hele myriaden av små kryp. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Insekter er små, men deres betydning for alt liv på jorden er enorm. Nå blir det stadig færre av dem - siden 1970 kan vi ha mistet over 75 prosent av verdens insekter. For hvert år har det blitt færre sommerfugler, færre humler - færre av nesten hele myriaden av små kryp. Vi nærmer oss en apokalypse. Hvis denne tilbakegangen fortsetter, vil det være skjebnesvangert for verden slik vi kjenner den.

Dave Goulson har vært fascinert av insekter hele livet, og er i dag en av verdens ledende forskere på feltet. I Den tause planeten formidler han all sin kunnskap og sitt lidenskapelige engasjement gjennom en kjærlighetserklæring til naturen og insekter - i form av en bok som både er en alarmklokke og et manifest for et grønnere og mer insektvennlig samfunn. For selv om tiden er i ferd med å løpe fra oss, er det ennå ikke for sent. De fleste artene er fremdeles ikke utryddet, og hvis vi gir dem litt bedre betingelser, kan bestandene vokse igjen. Vi må bare være oss å leve som om vi er en del av naturen, ikke noe utenfor den. Og første skritt på veien er å begynne å ta vare på insektene, disse små skapningene som får verden til å gå rundt.

Detaljer

Forlag
Press
Språk
Bokmål
ISBN
9788232804559
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Silent earth

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den tause planeten:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv