Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Insektenes planet

om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten

«Stadig vekk måtte jeg fortelle folk om hva jeg nettopp hadde lest, hør på dette! Et sted siterer forfatteren en forsker: ' Verden er så rik på små undre - men så fattig på øyne som ser dem.' I Insektenes planet får man god hjelp til å se.»

Fædrelandsvennen

Bli med inn i insektenes forunderlige verden!

For hvert menneske som lever på jorden, finnes det 200 millioner insekter. Insektene er overalt - i skogen og i enga, i bekken og i parken. De lever i seks tusen meters høyde, i de dypeste grotter, i døpefonter, inne i datamaskiner og i hvalrossens nesebor. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bli med inn i insektenes forunderlige verden!

For hvert menneske som lever på jorden, finnes det 200 millioner insekter. Insektene er overalt - i skogen og i enga, i bekken og i parken. De lever i seks tusen meters høyde, i de dypeste grotter, i døpefonter, inne i datamaskiner og i hvalrossens nesebor. Insektene er helt annerledes skapt enn oss mennesker: De bærer skjelettet utenpå kroppen som en rustning og kan ha ører på knærne, øyne på penis og tunga under beina. Selv med en hjerne på størrelse med et sesamfrø kan de gjenkjenne ansikter. Insekter har dessuten en ufattelig forplantningsevne og tilpasningsdyktighet. Men selv om insektene er mange, går antallet dramatisk tilbake. Mens vi mennesker har blitt dobbelt så mange de siste 40 årene, viser studier at antallet insektindivider har blitt halvert på samme tid.

Uten insektene vil mennesker og dyr dø. Insektene forvandler visne planter, møkk og døde dyr til fruktbar jord. De bestøver blomster og er mat for andre dyr. De er rett og slett tannhjulene som får verden til å gå rundt.

Anne Sverdrup-Thygeson har forsket på insekter i mange år. I denne boka kan du lese om hva som fascinerer henne - og om hvorfor vi bør ta bedre vare på disse snedige skapningene.

«Hysterisk morsom (...) Leser du denne boken, skal det godt gjøres å ikke bli mer fascinert av (og kanskje glad i) insekter.» Ole Mathismoen, Aftenposten.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788272016615
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Stadig vekk måtte jeg fortelle folk om hva jeg nettopp hadde lest, hør på dette! Et sted siterer forfatteren en forsker: ' Verden er så rik på små undre - men så fattig på øyne som ser dem.' I Insektenes planet får man god hjelp til å se.»

Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

e
eldarberg@outlook.com – 24.06.2020

– insektenes planet

E
Egil Hødnebø – 03.03.2020

– Godt skrevet, meget interessant.

L
Liv – 23.04.2018

– Kjempefin og lærerik bok

Oppdag mer

Bøker som ligner på Insektenes planet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv