Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Midt i flokken

Et kamera ble festet på ni utvalgte simler. Resultatet er unike bilder og en svært spesiell og vakker bok om villrein i den norske fjellheimen – en bok som gir deg en følelse av å være midt i flokken. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Utsolgt

Norge er det eneste land i Europa med villreinstammer i fjellet, og disse fantastiske dyra fortjener en bok, tenkte villreinforsker Olav Strand. Ni simler fra ulike villreinområder i Norge ble utstyrt med kamera som styres av et dataprogram og aktiveres med én til tre timers mellomrom. Totalt har Olav Strand (eller rettere sagt simlene) tatt 140 000 bilder, og de mest spektakulære og vakreste bildene kan du se i boka ledsaget av hans fine tekst om de opplevelser han har når han observerer dyra. Du kan lese om villreinens biologi, utfordringer og framtid. Du kan lese om simlene, kalvene, bukkene og om hvordan de overlever vinteren og livet på sommerbeite.

Litt av noen bilder
Det er for eksempel bilder av reinsdyr så nediset at øynene er svarte hull i en maske av snø og is, nyfødte kalver som stabler seg på beina og kongeørn som sveiper over flokken. Og alt sett fra reinsdyrets posisjon. Det gir bilder som føles tett på. Det gir deg en følelse av å være en del av flokken. Og teksten til villreinforskeren er vakker og full av respekt og omsorg for dyra. Han er «nesten alltid» i fjellet, og følger med på reinens liv hele året. Drektige simler og kalving, dyr på sommerbeite og nedsnødd om vinteren, jakttid og brunst. Naturen går sin gang og kan være brutal. Det gjør vondt å observere kalven som har mistet mora si utfor et stup. Villreinforskeren vet at kalven er for ung til å klare seg uten mora, og de andre simlene har nok med eget avkom. Men slik er det, og naturen plukker ut de sterkeste som gir best overlevelse for videre generasjoner og luker ut de svakeste.

Vår egen historie
Forfatteren av boka er opptatt av at villreinen i Norge forteller noe om oss selv og vår egen historie:
Poenget er at villreinen ikke bare er et dyr med grå pels, fire bein og et nevrotisk forhold til veier - det er en art som bærer med seg fortellingen om oss mennesker. Fortellingen om hvordan vi først kom til denne delen av verden, og om hvordan vi overlevde her. Det er derfor vi må ta vare på disse dyra. Det handler ikke om at gamle karer som meg selv skal få lov til å gå på jakt for å kurere dårlig humør. Det handler om å ta vare på et vindu inn i vår egen fortid. Gjennom kjennskap til villreinen lærer vi også om menneskenes utviklingshistorie. Jeg tror det kan bidra til å gi oss røtter. Røtter som kan holde oss fast og gi oss en mer stødig kurs når vi går framtidens utfordringer i møte.

Dette er villreinens bok, en unik bok du ikke har sett maken til.

Medlemsvurdering:
En annerledes bok med fantastiske bilder og lettlest, lærerik tekst. En praktbok å gi i gave eller rett og slett ha i bokhylla for å ta den fram med jevne mellomrom.

Erika

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kom forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
213
ISBN
9788293191346
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
23 x 25 cm
Nr
8085196

Kunders vurdering

K
Karsten Krægpøth – 09.05.2016

– En spændende og ny måde at billedillustrere det spændene dyr

T
Tom F. – 13.04.2016

– Kamera påmontert reinen har gitt et avvikende bildemateriell sammenlignet med den mer stereotype formidlingen vi er blitt vant til gjennom glansbildepregede naturbøker. Den tekniske kvaliteten på bildene er begrenset, men dette får en underordnet betydning fordi vi nå ser villreinen som vi aldri før har gjort det. Teksten er behagelig å lese med innslag av mye nyttig fagstoff. Kan trygt anbefales.

E
Erika – 27.01.2016

– En annerledes bok med fantastiske bilder og lettlest, lærerik tekst. En praktbok å gi i gave eller rett og slett ha i bokhylla for å ta den fram med jevne mellomrom.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Midt i flokken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lemen
99,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
99,- 249,-

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv