21 tanker for det 21. århundre

; Lene Stokseth (Oversetter)

«Yuval Noah Harari er vår tids store tenker.»

Sapiens viste oss hvordan vi ble Jordens herskere. Homo Deus tegnet et bilde av vår arts framtid. 21 tanker om det 21. århundre diskuterer de store spørsmålene som angår oss her og nå. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Harari ser på hva som skjer akkurat nå. Etter suksessbøkene om menneskehetens fortid, Sapiens, og framtid, Homo Deus, tar han fatt i vår egen tid. Klartenkt om menneskesamfunnets umiddelbare framtid, den du og jeg lever i – her og nå. I en verden der vi oversvømmes av irrelevant informasjon, er klartenkthet makt. Vi utsettes daglig for mengder av feilinformasjon og avsporinger fra det som egentlig er viktig, det blir en slags omvendt sensur. I stedet for å blokkere lager man en overflod det er vanskelig å orientere seg i.

Hva skal vi lære barna våre?
Hvorfor er demokratiet i krise? Er Gud tilbake? Blir det ny verdenskrig? Hva kan vi forstå av at en fyr som Donald Trump kunne bli president i USA? Hva kan vi gjøre med «fake news»-epidemien? Hvem dominerer verden – vesten, Kina, Islam? Burde Europa lukkes for immigranter? Kan nasjonalisme løse problemene med ulikhetene i verden og klimaforandringene? Hva skal vi gjøre med terrorisme? Hva skal vi lære barna våre?

Verden og menneskeheten, akkurat nå
Yuval Noah Harari tar oss med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål. Den røde tråden i hans nye bok er hvordan vi skal bevare vårt kollektive og individuelle fokus i møte med konstant og forvirrende forandring. Er vi fremdeles i stand til å forstå den verdenen vi har skapt? Harari tar for seg dagens globale situasjon, et utvalg tanker – uten å konkludere. Han tilbyr hjelp til å sortere og oppklare litt. Kunnskapen kan vi bruke i den store samtalen om vår tid.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bazar
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 366
ISBN: 9788202586997
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: 21 lessons for the 21st century
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8129177
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Yuval Noah Harari (f. 1976) har doktorgrad i historie fra Universitetet i Oxford og underviser på det historiske fakultetet ved Hebrew University of Jerusalem som spesialist på verdenshistorie. Harari har skrevet en rekke bøker og artikler, og har gjort stor suksess med sine nettforelesninger om verdenshistorien. Sapiens er utgitt i over tretti land og er allerede en bestselger i blant annet Storbritannia og Spania.

«Yuval Noah Harari er vår tids store tenker.»

«Hararis siste bok handler om Brexit, fake news og velferd, skrevet i så lysende vendinger at din egen IQ fyker oppover.»

«Boka er bevisstgjørende til tusan. »

, Dagbladet