Usynlige kvinner

hvordan mangel på data skaper en verden for menn

; Guro Dimmen (Oversetter)

«Les denne boken og fortell meg så at patriarkatet er et utslag av min fantasi.»

, New York Times
Forestill deg en verden hvor mobilen er for stor for både hånden og lommen din, hvor legen din skriver ut en medisin som er feil for din kropp, hvor du har 47 % større sjanse for å bli alvorlig skadd i en bilulykke eller hvor de utallige arbeidstimene du legger ned hver uke ikke blir anerkjent eller verdsatt. Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Forestill deg en verden hvor mobilen er for stor for både hånden og lommen din, hvor legen din skriver ut en medisin som er feil for din kropp, hvor du har 47 % større sjanse for å bli alvorlig skadd i en bilulykke eller hvor de utallige arbeidstimene du legger ned hver uke ikke blir anerkjent eller verdsatt. Om noe av dette høres kjent ut så er det gode sjanser for at du er kvinne..

Gjennom eksempler fra hele verden synliggjør Caroline Criado Perez hvordan kvinner systematisk ignoreres og diskrimineres. Fra teknikk til naturkatastrofer, fra sexistisk snørydding til politikk og akademia - Usynlige kvinner er en kompromissløs analyse av alt vi ikke vet, og hvorfor vi ikke vet det.

Bygget på hundrevis av studier og skrevet med energi, vidd og glitrende intelligens, er Usynlige kvinner en banebrytende avsløring av hvorfor vi lever i en verden designet for menn, en verden hvor vi er programmert til å se det mannlige kjønnet som standard og ignorere eller viske ut kvinnelig erfaring.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 395
ISBN: 9788232804825
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Invisible women
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Les denne boken og fortell meg så at patriarkatet er et utslag av min fantasi.»

, New York Times

«Criado Perez prøver ikke å bevise en enorm konspirasjon, hun bruker rett og slett data som en laser for å skjære gjennom tåken av ubevisste og tankeløse prioriteringer.»

, The Guardian

«En provoserende og livsviktig bok.»

Publishers Weekly

«Denne boken er en rystende anklage mot den institusjonaliserte selvtilfredsheten og en intens anmodning om å kjempe imot den . Usynlige kvinner burde egge kvinner til kamp.»

, The Sunday Times

«Om noen lesere skulle antyde at vi har likestilling og kjønn ikke lenger betyr noe, er denne boken - som burde ha bred allmenn appell - et solid korrektiv til den tankegangen.»

Kirkus Reviews

«Denne boken er et vendepunkt.»

Süddeutsche Zeitung, Tyskland.

«... at denne usynliggjøringen av kvinners liv, kropper og hverdag forekommer så bredt, nesten overalt, nesten hele tiden, er rett og slett sjokkerende.»

Svenska Dagbladet, Sverige

«Usynlige kvinner er en game-changer, en kompromissløs tornado av fakta - triste, sinte, negative og morsomme - som på briljant vis demonstrerer et ubestridelig faktum ... ambisjonen og omfanget - og orginaliteten - til Usynlige kvinner er like enorm som»

The Times, Storbritannia