Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Æresrelatert kriminalitet

en casebasert håndbok

«Styrken til Bjøranger og Svensson ligger i et inngående kjennskap til tematikken ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Æresrelatert kriminalitet beskriver æresbegrepet som styrer hverdagen innenfor en æreskultur, og viser hvordan æresrelaterte handlinger rammer dem som utsettes for dem. I Norge knytter æresrelaterte konflikter seg særlig til innvandrergrupper med røtter i Midt-Østen, Nord-Afrika, Pakistan og Afghanistan - men også andre miljøer er berørt. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Æresrelatert kriminalitet beskriver æresbegrepet som styrer hverdagen innenfor en æreskultur, og viser hvordan æresrelaterte handlinger rammer dem som utsettes for dem. I Norge knytter æresrelaterte konflikter seg særlig til innvandrergrupper med røtter i Midt-Østen, Nord-Afrika, Pakistan og Afghanistan - men også andre miljøer er berørt. Æresrelatert kriminalitet rammer særlig jenter og kvinner, og omfatter blant annet vold og drap, berøvelse av personlige frihet og påtvungne arrangerte ekteskap.

Forfatterne av boka har arbeidet med æresrelaterte konflikter i mer enn 25 år innenfor politiet, migrasjonsmyndighetene og barneverntjenesten. Terje Bjøranger er politiadvokat i Kripos, mens Gunnar Svensson er politioverbetjent og politiets representant i Kompetanseteamet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold , som begge var med å starte i 2004.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
293
ISBN
9788202823870
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
25 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Styrken til Bjøranger og Svensson ligger i et inngående kjennskap til tematikken ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Æresrelatert kriminalitet er ei bok som fyller lesaren med ubehag. Samstundes er ho frigjerande blotta for berøringsangst og frykt for å krenkje. [...] Temaet bør nå langt utover fagmiljøa som arbeider med det til dagleg. Dette er ein del av norsk røyndom vi må ta på alvor. Som det heiter som eit mantra i boka: «Æreskriminalitet er ikke et integreringsproblem - det er kriminalitet.»

Einar Haakaas, Dag og Tid

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Æresrelatert kriminalitet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Barcode

Terje Bjøranger
Innbundet 
363,- 399,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Surdeig

Casper André Lugg
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv