Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lørenskog-mysteriet

forsvinningssaken som ryster Norge

«Det perfekte mysterium | En tydelig, poengtert fremstilling, skrevet med driv og tempo. ... de som tørster etter mer true crime [kan] med fordel kaste seg over Lørenskog-mysteriet

Sindre Hovdenakk, VG

Den 31. oktober 2018 forsvinner Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Lørenskog. Hennes ektemann, milliardæren Tom Hagen, kommer hjem til et trusselbrev med krav om ni millioner euro betalt i kryptovaluta. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den 31. oktober 2018 forsvinner Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Lørenskog. Hennes ektemann, milliardæren Tom Hagen, kommer hjem til et trusselbrev med krav om ni millioner euro betalt i kryptovaluta. Kontakter han politi eller presse, blir kona drept, ifølge brevet. Hagen trosser trusselen, og politiet etterforsker saken i det skjulte. Først ti uker etter forsvinningen ber de offentligheten om hjelp.

28. april 2020 blir Tom Hagen pågrepet. Politiet mener han er skyldig, men lagmannsretten avviser politiets begjæring om varetektsfengsling, de mener bevisene er for svake. Siden har det vært stille fra politiet.

Lørenskog-forsvinningen er blant norgeshistoriens mest omtalte krimsaker. «Alle» har en mening om skyldspørsmålet. Dersom Tom Hagen er skyldig, fører han alle bak lyset. Dersom han ikke er skyldig, har 71-åringen både mistet kona si, og urettmessig blitt uthengt som drapsmann. Det finnes ingen andre alternativer.

TV 2s krimjournalister Magnus Braaten og Kenneth Fossheim har fulgt saken svært tett. I Lørenskog-mysteriet tar de leseren med på innsiden av en unik politietterforskning.

Medlemsvurdering:
En bok som er godt skrevet av journalister som helt tydelig tar oppgaven alvorlig og grundig. Dette er en sak som har opptatt meg helt siden vi hørte om den, for den handler om en dame omtrent på min egen alder. Det er kanskje derfor jeg har fattet mer interesse for denne forsvinningen enn andre. Som veldig mange andre så har jeg også en teori om hva som kan ha skjedd.

Inger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205556898
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det perfekte mysterium | En tydelig, poengtert fremstilling, skrevet med driv og tempo. ... de som tørster etter mer true crime [kan] med fordel kaste seg over Lørenskog-mysteriet

Sindre Hovdenakk, VG

Kunders vurdering

I
Inger – 22.09.2021

– En bok som er godt skrevet av journalister som helt tydelig tar oppgaven alvorlig og grundig. Dette er en sak som har opptatt meg helt siden vi hørte om den, for den handler om en dame omtrent på min egen alder. Det er kanskje derfor jeg har fattet mer interesse for denne forsvinningen enn andre. Som veldig mange andre så har jeg også en teori om hva som kan ha skjedd.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lørenskog-mysteriet:

Rand

Jan Kjærstad
Paperback 
199,-

Jakten

Linda Klakken
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv