Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nære fugler

«Den mest fantastiske fuglebok jeg noensinne har sett! ... 'Nære fugler' er ingen ornitologisk fagbok, den er som et fascinerende og sjarmerende møte med våre beste og mest kjente gjester her i nord. Ja, boka er både biologi og poesi — ja, som en lang, inspirerende tankeflukt.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Boka er et funn for alle som setter pris på fuglelivet. Pussigheter, kunnskap og ny forskning ledsages av særdeles sjarmerende fotokunst. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Utsolgt

Sjelden er biologi og poesi nærmere hverandre enn når svarttrosten synger, og det er all grunn til å beundre den smarte kjøttmeisen som tar i bruk mange smarte metoder for å skaffe seg mat. Stæren kan lære å prate, og den lille blåmeisen er tøff som en ilter terrier. Boka Nære fugler beskriver fuglene på en måte som vil berøre deg. Er du glad i fjærballene fra før, vil hjerterøttene varmes ytterligere. Nære fugler er proppfull av sjarme – en annerledes fuglebok. 

Våre nærmeste
Nære fugler er laget av folk som elsker fugler. Mats og Åsa Ottosson har skrevet teksten. Roine Magnusson har tatt de unike bildene. Boka er ikke en fuglehåndbok som lærer deg å skille arter, men heller en hyllest til de fuglene vi har i vår nærhet. Nyttig kunnskap og pussige historier ledsager bildene som du får lyst til å klippe ut av boka og henge på veggen. 

Hvorfor har menneskene alltid vært fascinert av fugler? Kanskje er det fordi det er disse dyrene vi ser oftest? Vi kan oppleve ulike arter bare vi stikker nesa utenfor døra. Fuglene er der, de kjekler, flørter og mater ungene ganske så åpenlyst for oss. Trofaste kommer de til fuglemateren i vinterkulda – de er nærmest som våre venner å regne. Og vi fascineres av deres skjønnhet og fargespillet i fjærdrakten. Vi blir betatt av blåmeisens knallblå flekk på hodet, kongeørnas majestetiske framtoning når den ligger på lufta, og det fins knapt noe søtere enn en rødstrupe som modig og ivrig tripper rundt deg. For ikke å snakke om følelsen når du våkner en tidlig vårmorgen til intens fuglesang. Sangen er imidlertid så kompleks at den overgår vår evne til å oppfatte. Kun når man tar den opp og spiller av i langsomt tempo, oppdager man nyansene, kan vi lese. 

Luftens baroner
Forfatterne gir uttrykk for ektefølt begeistring over artenes egenskaper. For eksempel trekkfuglenes lange reise to ganger i året, som dobbeltbekkasinens ferd fra skandinavisk høyfjell og helt til Kongo. Uten mellomlanding! Eller hvor ofte fuglekongen på fem små gram må spise. Omtrent konstant, skal den opprettholde kroppsvekten. Noen fugler holder seg mye på bakken, mens andre holder seg i lufta nesten hele tiden. Tårnseileren spiser, drikker og parer seg i lufta. Det er kanskje det som imponerer oss mest, at enkelte fugler ser ut til å holde seg på vingene i dagevis, de flyr lett og effektivt. De beste flygerne har såkalt lav vingebelastning. Fregattfuglene har dette, med vingespenn på over to meter og kroppsvekt på bare 1,5 kilo. 

Fuglenes evne til å fly er nærmest ikke til å fatte for oss mennesker. Det er altså ikke uten grunn at så mange mennesker stopper opp og lar seg bergta av fuglene. De gir oss innsikt og samhørighet i naturens storhet. 

 

Medlemsvurdering:
kjøpte denne i gave til min mor- som ble svært fornøyd.

Liz62

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
269
ISBN
9788243012042
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Nära fåglar
Format
24 x 23 cm
Nr
8135754

Om forfatterene

MATS OG ÅSA OTTOSSON er frilansjournalister, forfattere og forelesere, og har skrevet i overkant av 20 bøker sammen om naturen. Disse har blant annet vunnet Årets pandabok og vært nominert til Augustprisen. Mats skriver hvert år tekstene til Bonnier Faktas populære Fågeldagbok, og han er også programleder for Naturmorgon i Sveriges Radio.

ROINE MAGNUSSON er en svensk fotograf som nærmer seg bildet på ukonvensjonelle måter, og som gjerne sleper med seg flerfoldige kilo med fotoblitz ut i naturen for å få det bildet han vil ha. Bøkene hans har blant annet vunnet "Årets pandabok" to ganger, og vært nominert til Augustprisen.

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

«Den mest fantastiske fuglebok jeg noensinne har sett! ... 'Nære fugler' er ingen ornitologisk fagbok, den er som et fascinerende og sjarmerende møte med våre beste og mest kjente gjester her i nord. Ja, boka er både biologi og poesi — ja, som en lang, inspirerende tankeflukt.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Kunders vurdering

L
Liz62 – 09.01.2019

– kjøpte denne i gave til min mor- som ble svært fornøyd.

M
Magnar Bjørnstad – 28.11.2018

– Veldig enig med Vigdis Sveen en meget skuffende bok. Svarte sider, hvorfor? Burde ikke vært anbefalt.

V
Vigdis Sveen – 22.11.2018

– Boka er fin på noen måter, man blir kjent med småfuglene. Stort og fint format. Men bildene er jo virkelig ikke fine! De er på matt papir, mot helt nøytral bakgrunn. Og ikke er det fine bilder heller. Jeg tar fuglebilder selv, og disse bildene dere har her på siden, er mye finere enn de ser ut i boka. Selv om det er samme bildene. De framstår som blasse og fremmede, dompappen er lyserød på brystet, og ligner heller ikke på hunnen i farger. Nei, jeg er veldig skuffet over bildene! Og hvorfor er det helt sorte sider, helt tomme?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nære fugler:

Fuglefryd
199,-

Fuglefryd

Anne Havåg Holter-Hovind
Innbundet 
199,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Sulten
299,-

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
299,- 549,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv